Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17

Post »

Witaj Aniu,zajrzałam do ciebie,a tu takie przemeblowanie w ogrodzie,ładny cyprysik,ja też mam taki,ale u mnie rósł od małego,miłej niedzieli życzę i odpoczynku po ciężkiej pracy :wit

-- 20 kwi 2013, o 22:24 --

przepraszam cię Aguniu,ale chyba ze zmęczenia napisałam do ciebie Aniu,przeczytałam jak już wysłałam i nie mogę poprawić
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bogna, w takim razie cieszę się z Twoich udanych zakupów ;:173
Marto, nic nie szkodzi - mogę być Anią :)
Jestem tak padnięta, że nawet nie mam siły by przemieścić się do sypialni... a jutro od nowa, Polsko ludowa ;-)
Miłej nocy!
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aguniu, podglądam co kilka dni, co wyprawiacie :lol: ale zazwyczaj bez zostawiania komentarza, teraz jednak muszę się odezwać, bo ten Niutek wygląda, jakby rósł tam już kilka lat :uszy Świetnie to wszystko wyszło! Bardzo mi się też podoba rządek kosodrzewinek.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś też się cieszę, co prawda na klona mam miejsce, na którym obecnie rośnie dorodny migdałek, ale poszukam mu innej miejscówki. W przyszłym tygodniu mają tam być jeszcze zielone palmowe. Też o takowym marzę. Obejrzałam właśnie relację z sadzenia nutkaja i jestem pod wrażeniem. Bardzo fajnie to uwieczniłaś na zdjęciach. Naprawdę bardzo dużej ciężkiej roboty wykonaliście dzisiaj. Wykopać same pęcherznice, które są tak duże to już jest sporo, a do tego zrobiliście całą resztę. Jestem pod wrażeniem tempa prac. Tyle rzeczy w jeden dzień, super. Wobec tego i ja się sprężyć muszę, od poniedziałku zaczynam.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś dzień niesamowicie owocny, zrobiliście ogrom pracy ;:oj kociołek był w pełni zasłużony 8-) :lol:
Już teraz to wszystko pięknie wygląda, a jak już zostanie wykończone i dopieszczone to będzie bajeczka ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, wykonaliście nieprawdopodobną pracę, ale efekty NAPRAWDĘ oszałamiające ;:oj
Nutkaj pasuje w tym miejscu jak ulał, świetny punkt optyczny na mapie krajobrazu Twojego ogrodu ;:333 Hortensje rozjaśnią ten zakątek latem, będzie bosko!! Rabata z jałowcami i kosówkami już wygląda imponująco, a jak dojdzie kwiecie w tle to rabata będzie kompletna ;:170
Świetna robota ;:215
Trawnik po grabieniu już się zazielenił, a taki dywanik cudnie uwydatni uroki nowych rabat ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aguś ;:180 ;:180 ;:180 czapki z głów rabaty bombowo wykonane ;:108 a nadzór uśmiechnięty zachęcał pewnie panów do efektywniejszego działania :wink: Zdechlaczek tak się wpasował w to miejsce jakby rósł od początku w Waszym ogrodzie ;:173 teraz tylko poczekajmy niech liściaki się zazielenią i zakwitną a wtedy to będziemy podziwiać rewelacyjnie zaplanowane, świetnie posadzone i wypielęgnowane rabaty ;:167
pozdrawiam słonecznym rankiem ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Świetnie Wam poszło :D Ja padłam nie zakończywszy sadzenia róż :oops: Choć raczej tego nie robię, skończę dzisiaj.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, zmiany na rabatach niesamowite. ;:138 Wszystko świetnie zaplanowane i wykonane :D Nutkaj robi ogromne wrażenie, jest olbrzymi i straaaasznie mi się podoba ;:138
A jak tam dzisiaj? Możesz się ruszać? :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Tak pracować w ogrodzie, to ja też mogę...panowie troszeczkę w prawo...teraz wyprostować górę... ;:306
Efekt oszałamiający. Nie ma to jednak, jak dorosłe rośliny ;:333 No i nie będziesz zaskoczona, że takie duże urosło ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, dzień dobry :) Przy tym zakresie prac moja rola była ograniczona do mniej ciężkich czynności - zwyczajnie nie dałabym rady takim okazom, więc 'trochę w prawo, bardziej w lewo' musiało tu mieć miejsce ;-) Mam nadzieję, że jestem rozgrzeszona?
To prawda, duże rośliny od razu cieszą oko i dają efekt... mam nadzieję, że nutkaj i żywotniki przyjmą się i rozgoszczą w naszym ogrodzie :)
Gosiu, cieszę się, że efekt wczorajszych rewolucji Ci się podoba :) Pytasz jak dziś... kochana, ze zmęczenia nie spałam praktycznie całą noc :roll: ... Zasnęłam, ale z wyczerpania sen się zakończył gdzieś o 2ej w nocy... teraz fizycznie (poza niewyspaniem) jest ok, także zaraz lecę na ogród :) Zwłaszcza, że pogoda dopisuje :)
Ewuś, chciałam wszystko skończyć wczoraj, ale też nam się nie udało.... korowanie i kosmetyka na dziś, a poza tym będę walczyć z nawozami roslin, koszeniem i nawożeniem murawy... jest co robić! Ty dziś skończysz róże i też wrzucaj na luz...
Bożenko, jest mi strasznie miło czytać Twoje słowa... Byłam właśnie na ogrodzie i muszę przyznać, że zdechlak po prostu prezentuje się jak król ogrodu ;:173 Miłego dnia w ogrodzie!
Robaczku, fajnie jest mieć świadomość że jesteś już w PL - brakowało tu Ciebie i Twojego wątku!
Mam nadzieję, że w tym roku się spotkamy i na żywo obejrzysz zmiany... Trawnik już się zaczyna zielenić po wertykulacji... teraz jeszcze koszenie, dostanie nawozu i niech pięknieje :) Dobrej niedzieli!
Aguś, dzięki za pochwały.... zmiany planowałam całą zimę i jestem szczęśliwa, że zostały już wcielone w życie, a raczej w ogród :)
Kociołek smakował wyśmienicie :)
Bogna, dzięki za serdeczne słowa!
Cała robota była bardzo ciężka, dlatego poprosiliśmy dwóch panó do pomocy - we dwoje z M. nie dalibyśmy rady tego zrobić, a na pewno nie tak szybko...
Liczę, że się pochwalisz zakupami? Zmiany u Ciebie zapowiadają się naprawdę imponująco :)
Dominiko, masz rację - co my wyprawiamy :) Nutkaj wpasował się w okoliczne towarzystwo, już się zintegrował ze wszystkimi i z wysokości obserwuje co się tu jeszcze będzie działo ;-))
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,jesteś perfekcjonistką,nie pomyslałaś o zmianie zawodu?
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Ty to Aga jesteś terminatorka ;:306 Ja jakoś dzisiaj nie mam za bardzo natchnienia ... no ale wypadałoby mi popikować ziółka ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Fajna robota, fajna przemiana rabat ;:oj.
Teraz czekanie, czy się przyjmą. Liściaste raczej bez łaski, tuje jakby też, ale "Baba Jaga" :?:
Trzeba rzetelnie podlewać i będzie dobrze. Przy takich robotach jak u Ciebie, faktycznie trzeba rzecz sto razy przemyśleć, bo wszelkie poprawki byłyby niezwykle uciążliwe ;:224.

Z gratulacjami - Jagoda
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, e tam, terminatorka... robota do zrobienia jest... Może popikujesz mi/nam pomidorki? Ja już jestem zdesperowana, żeby je zutylizować - nie mam czasu się nimi zająć :roll:
Małgosiu, o zmianie zawodu teraz trudno myśleć, chociaż wiesz o tym, że chętnie rzuciłabym swoją pracę za biurkiem i zajęła się tym, co naprawdę daje człowiekowi radość i siłę :)
Jagi, dziękuję za rzeczowy komentarz :) Baba Jaga musi się przyjąć... komu jak komu, ale jej/jemu poświęcę dużo uwagi... Pięknie wygląda w tym miejscu i tu musi pozostać. Porozcinaliśmy od góry siatkę metalową, żeby korzenie miały swobodę, podsypię nawozu, będę podlewać - będzie dobrze, musi być ;:173
Z życzeniami dobrej niedzieli ;:196 A.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”