Lato w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lato w wiejskim ogrodzie

Post »

Ale się zrobiło smacznie, a zupę ze świeżych ogórków gotujecie, przecież sezon ogórkowy?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Jadłam ale nie gotuję bo nie znam przepisu,smaczna była,poczęstuj ;:36
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, jak smacznie się tu robi :D . Kolejny, po czosnku, przepis zapisany w moim zeszycie. Pesto, kiedyś już próbowałam go robić, ale przepisu nie zapisałam. A tu, jak znalazł :D. Kłopot może być z serem, ale będę szukała.

Szpinak, zmora dzieciństwa, dopiero teraz mi smakuje. Polecam tartę ze szpinakiem. Pychota :tan.
Tarty z warzywami, o różnych składach, to ulubione potrawy moich gości, często je serwuję :D .

Po ostatnim deszczu, wczoraj było tylko 26 stopni. Mam nadzieję, że dziś, a mamy trochę zachmurzone niebo, też będzie znośnie.

Miłego dnia :wit
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Smacznie się zrobiło.Widzę jest zapotrzebowanie na deszcz.Od rana biję w bęben i wysyłam deszcz w Waszym kierunku.

O jacyś faceci w białych fartuchach do Mnie biegną,Sąsiadom się chyba nie podobało.Żegnajcie.Jak Mnie wypuszczą to się odezwę :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu nie pędź tak, bo nie nadanżam z czytaniem, o zrozumieniu nie będę wspominać. :;230 Chyba przez te upały uaktywnił się ten Niemiec Alzhaimer. Nawdychałam się u Ciebie wspaniałych kuchennych zapachów i wystarczy, bo przez imprezowanie zrobiły mi się z bioder boczki. ;:223 Za przepisy proponuję przyznać Ci medal "Kucharz Doskonały". Nie lubię gotować, a jeżeli już to hurtem na kilka dni, ale jak nie ma odwiedzających to nie ma kto jeść.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Niestety, klub czosnkowych nie dla mnie. Jako jedyna w rodzinie go nie jem ;:174 Czy na stare lata można się przełamać? Rodzina na tym cierpi, bo w mojej kuchni tylko szczątkowe ilości... Nadrabiają takim czosnkiem w słoiczkach :oops:
Ze szpinakiem też na bakier (nadmiar szpinakowych wspomnień z dzieciństwa), za to dzisiaj będzie zupa buraczkowa, wnuś zażyczył. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witam :!: dobrej niedzieli...
:;230 ja też nie szpinakowa ... tak jak Helios... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu no cóż wydaje mi się , że ogród to też spożywanie w miłym gronie tego co wyprodukował.
Zosiu kiedyś była hitem sezonu. Nawet specjalnie mroziłam ogórki żeby mieć na zimę, ale jakoś mi wyleciało. Dzięki za przypomnienie jutro będzie.
Stokroteczko ja w dzieciństwie blleee, teraz w każdej postaci : pierogi, tarta, lasagne, makaron, zupa. Nawet w szpitalu jak dali szpinak bez przypraw tylko sól to też wtrajałam. Wczoraj do końca dnia już była duchota. Dzisiaj przed chwilą siknęło cienkim deszczykiem i chyba będzie taki dzień bo niebo w deszczowych chmurkach. Ciepło, ale nie wiem ile. Muszę sobie zmienić termometr, bo niebieskie cyferki są, a czerwone wypłowiały i nie widać ile na plusie :;230
Jureczku pada , ponowie wpuście naszego kolegę on nie winien. Jureczku miałeś tańczyć. z Ewą a nie bim bęben
Maryś ja nie wiem jak to się dzieje. Już przestałam serwować kawki, ale ja kocham ludzi. Przecież Ty też (to idzie chyba z imieniem). Tylko ja siedzę w chałupie a Ciebie nosi!
Helenko zrób kiedyś tak na próbę ten czosnek na grillu, innym zrobisz frajdę a może i Tobie spasuje?
czy buraczkowa tzn barszczyk?
Misiu to znaczy, że nikt nie przyrządził Ci dobrego szpinaku, wiesz mi!
Na dobry dzień
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Heliosku masz rację jak tu nie kochać cyniii dopiero jak je posiałam to chodzę i oglądam bo każda jest inna. jeszcze nie wszystkie mam bo część sadzonek rozdałam i np. nie mam białych bo wszystkie dałam pani babci
Obrazek zagadka co tak kwitnie? Obrazek a ciemiernik kwitnie w najlepsze!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu, zapachy dolatują aż do Rybnika z Twojej kuchni. Zupy ze świezych ogórków jeszcze nie jadłam - dobre to to? byle nie na słodko, można jakis przepis? Dzisiaj mam grill na działce i wypróbuję ten sposób na czosnek a może bedzie hitem dzisiejszego spotkania :)
Tak własciwie to powinnas wydac książkę z prostymi sprawdzonymi potrawami. Pierwsza ja kupię ;:215
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Stwierdzili, że jednak jestem niegrożny dla otoczenia i wypuścili.Szkoda tylko bębna, bo został skonfiskowany.Dla Ewy taniec ze Mną to byłoby ekstremalne przedsięwzięcie :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu ja wszystkie zupy na bazie jarzyn robię jednakowo, Rondel z szafki dwie łyżki masła, na gaz buch jak się roztopi ogórki pokrojone w grubą kostkę byle jak, podsmażam potem trochę wody duszę do miękkości. Miksuję dodaję tyle wody jaką konsystencję zupy lubię. Ja lubię gęste, bo wodę piję oddzielnie, mój M dolewa wody, bo nie lubi jak mu łyżka w zupie przyjmuje pozycję na baczność (wojsko czy co?). I dosmaczam ja np. lubię czosnek więc dodaję, mam różne suszone zielsko z ziołowego ogródka dodaję (nie pytaj jakie, ale każdy ma swoje ulubione). Nie używam żadnych veget jarzynek itp, ale jak ktoś musi. Sól, pieprz i dodaję serek topiony do zagęszczenia (najlepiej złoty ementaler, ale może być inny). Masz Kochana po co wydawać pieniądze na książki ;:196
Jurku jeżeli to ekstremalne przeżycie ma wywołać deszcz to warto, Ewa jest tolerancyjna a dla swojego ogrodu (i naszych też) zrobi wszystko.

Wyszłam Kochani ,żeby dać czarnemu jeść i kureczkom, potem pozbierałam ogórki, pomidorki, fasolkę i cukinię (bo nie lubię za dużej) - Ewuniu zupa z cukinii tak samo pycha! i wyszłam rzucić okiem na pola a tu szybują dwa jastrzębie (chyba, bo wiem że są), a ja nie z aparatem tylko z koszykiem no trudno nie utrwaliłam, ale przynajmniej opowiedziałam - pięknie kołowały.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ależ ty masz wrażenia ;:63 Jastrzębie są piękne , u mnie też czasem się pojawiają , mają piękny lot - Cynie cudne ,ja nie trafiłam zielonych są same ogniste :lol: ja też mogę zatańczyć , jeśli chodzi o deszcz , od tygodnia u mnie nie pada a temperatura 28-32 st. ;:3
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marysiu co z Renatką?
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maseczko, przepiękne masz te cynie ;:138.

U mnie, jak przewidywałam pada. Mały deszcz, a tyle radości nam sprawił :D
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”