Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo dziękuję. Miskant chiński 'Zebrinus' jak poinformowal mnie sym ma jego kolega który z chęcią podzieli się ze mną.kogra pisze:...Erazmie , Dawidzie - podajcie swoje adresy na pw to wam podeślę. Mam jeszcze jeden duży w zapasie i drugi mniejszy, więc z chęcią się z wami podzielę.![]()
Pozdrawiam Andrzej.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Grażynko! hm... skoro Erazm zrezygnował, to czy ja mogłabym ?
Ostatnio "odkryłam" trawy. Dostałam już miskanta cukrowego, teraz miałabym jeszcze tego, poszukałabym olbrzymiego i miałabym już małą kolekcję traw.
Żałuję tylko, że w moich warunkach nie mogę pokusić się na trawę pampasową. Jest piękna!Rozmowiałam o tym z Mietkiem (eMzeT).
Jesień u Ciebie kolorowa! Uwielbiam drzewa i krzewy tak pięknie się przebarwiające.
A czy możesz mi powiedzieć, co tak u Ciebie pięknie się przebarwiło?
A grzybki super!!!
. U mnie na działce w jednym miejscu rosną sobie czerwone kozaki (hm.. chyba tak je mąż nazwał?
Ja się nie bardzo znam na grzybach)
Ostatnio "odkryłam" trawy. Dostałam już miskanta cukrowego, teraz miałabym jeszcze tego, poszukałabym olbrzymiego i miałabym już małą kolekcję traw.
Żałuję tylko, że w moich warunkach nie mogę pokusić się na trawę pampasową. Jest piękna!Rozmowiałam o tym z Mietkiem (eMzeT).
Jesień u Ciebie kolorowa! Uwielbiam drzewa i krzewy tak pięknie się przebarwiające.
A czy możesz mi powiedzieć, co tak u Ciebie pięknie się przebarwiło?
A grzybki super!!!
Pozdrawiam serdecznie
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, no Grażynko ale miskant sie rozrósł!
W to słoneczne, ciepłe przedpołudnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie nie szczędząc "ochów" i "achów" . Ślicznie wszystko wygląda
W to słoneczne, ciepłe przedpołudnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie nie szczędząc "ochów" i "achów" . Ślicznie wszystko wygląda
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wisienko - nie ma sprawy, masz już miskanta. Trawę pampasową też możesz miać. Wystarczy ograniczyć jej rozrost sadząc ją do np. wiadra bez dna i zasilając od czasu do czasu nawozem też doczekasz się jej kwitnienia. Na taki ładny kolor przebarwia się winobluszcz i dereń a za ogrodem zmieniają kolor klony. A grzybki jeszcze pokażę, bo znów urosły i to inne.
Diago - cieszę się że towarzyszyły Ci przy zwiedzaniu mojego ogrodu tak pozytywne doznania.
IwonkoA - zobacz na pw, tam wszystko napisałam i dzięki za zdjęcie.
Karolinko - miskanta możesz posadzić do pojemnika bez dna i nie będzie się rozrastał. Wszystko można z nim zrobić bo nie jest wymagający.
Diago - cieszę się że towarzyszyły Ci przy zwiedzaniu mojego ogrodu tak pozytywne doznania.
IwonkoA - zobacz na pw, tam wszystko napisałam i dzięki za zdjęcie.
Karolinko - miskanta możesz posadzić do pojemnika bez dna i nie będzie się rozrastał. Wszystko można z nim zrobić bo nie jest wymagający.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

A teraz pochwalę się wam moimi wczorajszymi zbiorami. Mam coś dla Basi z ogrodu Barbarki i dla was. Czy też macie takie zbiory?
No i niespodzianką dla mnie były młodziutkie rydze i kozaki. Kozaki wyrosły pod jedyną brzózką a rydze powtórzyły wyjście na powierzchnię w tym samym miejscu co poprzednio.

Dodam tylko jeszcze że w pośrodku orzechów jest pudełko zapałek, przykryte kartką papieru żeby nie było wątpliwości, a w słoikach są marynowane grzybki, jabłuszka rajskie w pomarańczowym syropie oraz buraczki z jabłkami i chrzanikiem.
Słoików oczywiście jest dużo więcej, ale do fotek dałam tylko po dwa - wystarczy. :P
No i niespodzianką dla mnie były młodziutkie rydze i kozaki. Kozaki wyrosły pod jedyną brzózką a rydze powtórzyły wyjście na powierzchnię w tym samym miejscu co poprzednio.

Dodam tylko jeszcze że w pośrodku orzechów jest pudełko zapałek, przykryte kartką papieru żeby nie było wątpliwości, a w słoikach są marynowane grzybki, jabłuszka rajskie w pomarańczowym syropie oraz buraczki z jabłkami i chrzanikiem.
Słoików oczywiście jest dużo więcej, ale do fotek dałam tylko po dwa - wystarczy. :P
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

A żeby jeszcze wszystkim poprawić humor w ten deszczowy wieczór, to wklejam kilka fotek jesiennych z mojego ogródka robionych jeszcze w pełnym słońcu.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Dorotko - no to zapasy mam rzeczywiście jakich jeszcze nigdy nie miałam i ciągle mi coś jeszcze przybywa w spiżarni - czyżby szykowała się ostra zima ?
Liluś - tak, chciałam wszystkim trochę rozświetlić ten ponury dzień, bo nie ma to jak słoneczko na niebie i w ogródku choćby jeden kwiatek
Erazmie - ten podłużny orzech laskowy nazywa się Web i jest to odmiana od 40 lat w handlu, ale rzadko spotykana podobno pochodzi z Węgier, ale nie jestem pewna.
Liluś - tak, chciałam wszystkim trochę rozświetlić ten ponury dzień, bo nie ma to jak słoneczko na niebie i w ogródku choćby jeden kwiatek
Erazmie - ten podłużny orzech laskowy nazywa się Web i jest to odmiana od 40 lat w handlu, ale rzadko spotykana podobno pochodzi z Węgier, ale nie jestem pewna.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
barbarka

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko dziękuję chętnie przekażę Basi Twoję dary
Masz naprawdę piekne zbiory , a jesień jest u Ciebie bajecznie ubarwiona
Masz naprawdę piekne zbiory , a jesień jest u Ciebie bajecznie ubarwiona
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Barbarko myślę że " ruda kitka " się ucieszy z orzeszków. Wczoraj było jeszcze tak pięknie a dzisiaj jest strasznie ponuro. Ale babie lato jeszcze powinno przyjść na dłużej - mam nadzieję.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki