Mój kawałek świata:)
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
A ja jeszcze grabienia nawet nie zaczęłam. Liście orzecha czekają na weekend, a czereśniowe jeszcze wszystkie na drzewie.
Dziewczyny co wy wszystkie z tym grabieniem
a jak znów będzie zima bez śniegu to te liście jak pierzynka dla roślinek
a jak znów będzie zima bez śniegu to te liście jak pierzynka dla roślinek
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
reniusia20
Margo2 dziś u nas okropny wiatr i wszystko co miało spaść to spadło i to mnie cieszy niezmiernie
bebeluchuwierz mi, że jak byś miała 12 120litrowych worów liści, to nie zostawiłabyś ich bynajmniej na pierzynkę dla roślinek
Za to grzybki dopisały: większość prawdziwków, reszta czarne łebki

Sowy:

Margo2 dziś u nas okropny wiatr i wszystko co miało spaść to spadło i to mnie cieszy niezmiernie
bebeluchuwierz mi, że jak byś miała 12 120litrowych worów liści, to nie zostawiłabyś ich bynajmniej na pierzynkę dla roślinek
Za to grzybki dopisały: większość prawdziwków, reszta czarne łebki

Sowy:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne grzybki, zwłaszcza sówki wyglądają pięknie 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Oj to prawda liście lecą jak oszalałe. Dzisiaj u mnie był wiatr i tyle ponawiewał z okolicznych drzew że jutro czeka mnie grabienie. Nawet igły z sosen pospadały.
Gratuluję grzybobrania nie ma to jak smaczny grzybek a grzybka o nazwie sowa to ja nie znam.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Oj to prawda liście lecą jak oszalałe. Dzisiaj u mnie był wiatr i tyle ponawiewał z okolicznych drzew że jutro czeka mnie grabienie. Nawet igły z sosen pospadały.
Gratuluję grzybobrania nie ma to jak smaczny grzybek a grzybka o nazwie sowa to ja nie znam.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ale mi ślinka pociekła na widok tych grzybków 
A te sowy... to nie są zwyczajnymi kaniami??? 
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale piękne grzybki,prawdziweczki,i kanie ,wigilia będzie z pyszną zupką prawdziwkową 
- asta6265

baasik sówki, jak to sówki pyszne jak schabowe
Sylwia85 kochana sowy to nic innego jak kanie - u nas tak się na nie mówi
tesia39 a ja uwielbiam zbierać, ale jeść trochę mniej - zawsze wszystkich obdarowuję, a sobie trochę na koniec
kanapl najzwyklejszymi
ale za to jakie pychotkowe - u nas bardzo dużo ich rośnie, przy lasach, na łąkach, a kapelusze naprawdę niektóre są ogromne
koziorozec Martuś u mnie na wigilię królują pierożki z kapustą i grzybami - wtedy prawdziweczki jak znalazł, chociaż w tym roku bynajmniej u nas borowików jak na lekarstwo.
Pozdrawiam cieplutko.
Sylwia85 kochana sowy to nic innego jak kanie - u nas tak się na nie mówi
tesia39 a ja uwielbiam zbierać, ale jeść trochę mniej - zawsze wszystkich obdarowuję, a sobie trochę na koniec
kanapl najzwyklejszymi
koziorozec Martuś u mnie na wigilię królują pierożki z kapustą i grzybami - wtedy prawdziweczki jak znalazł, chociaż w tym roku bynajmniej u nas borowików jak na lekarstwo.
Pozdrawiam cieplutko.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
A to u Was tak na kanie się mówi? czy tak sama wymyśliłaś?
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To ja nie wiem, czy takiego grzybka wczoraj nie zgrabiłam razem z liśćmi orzecha.
Szkoda, że się nie przyjrzałam dokładnie, ale bardzo podobny był.
A może to był muchomor?
Szkoda, że się nie przyjrzałam dokładnie, ale bardzo podobny był.
A może to był muchomor?
- asta6265

kanapl u nas tak się mówi, odkąd pamiętam, to sowa była sową - czyli czubajka kania, alw to nie tylko u nas tak się mówi, bo widzę, że w necie też ten grzyb pod takim hasłem występuje
Margo2najprawdopodobniej, kto nie jadł to naprawdę polecam, bo pyszne jak schabowe. Podobno możma pomylić z muchomorem sromotnikowym, nie wiem, bo dla mnie to dwa zupełnie inne grzyby, ale kto nie jest pewnien, nie powinien zbierać.
Margo2najprawdopodobniej, kto nie jadł to naprawdę polecam, bo pyszne jak schabowe. Podobno możma pomylić z muchomorem sromotnikowym, nie wiem, bo dla mnie to dwa zupełnie inne grzyby, ale kto nie jest pewnien, nie powinien zbierać.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Hej Aniu
Sowy to moje ulubione, w panierce pycha
Sowy to moje ulubione, w panierce pycha
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
No fakt kania w panierce to pychota. 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu witaj i dziękuję za odpowiedz. Kani to ja nie znam wiec nie zbieram. wole mieć pewność że to co mam w koszyczku to jest nietrujące.
To powiadacie dziewczyny że kanie w panierce takie smaczne są? Jedyny grzyb jaki jem w panierce to boczniak taki ala schabowy
Pozdrawiam cieplutko Aniu.
To powiadacie dziewczyny że kanie w panierce takie smaczne są? Jedyny grzyb jaki jem w panierce to boczniak taki ala schabowy
Pozdrawiam cieplutko Aniu.
Ogród początki - zapraszam serdecznie