Ogródek Robaczka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 2

Post »

Przyszłam ponapawać oczy :)
Czy ja dobrze kojarzę( choć to nie jest całkiem pewne :D ), że ogród jest utrzymany w tonacji różowo-fioletowo- niebieskiej + biel?
Taką kiedyś chciałam mieć... ale zachorowałam na liliowcozę :;230
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moja zolta pecherznica jeszcze nie kwitnie i jakos nie za bardzo widze zeby zamierzala ale ciemna Diabolo zakwitla i musze powiedziec, ze calkiem ladnie to wyglada.
Mysle ze koniec maja-czerwiec, to sa najprzyjemniejsze miesiace w ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A cóż to za powojnik/powojniki na pierwszym i drugim zdjęciu? Bardzo ładne.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ale Ty masz dobrze! Nie dość, że cudny ogród, to jeszcze cudny las za domem ;:167
Też mam cantedeskie w donicy, ale moja strasznie poszła w liście i boję się, że nie zakwitnie... Masz ją z bulwy czy kupiłaś już wyrośniętą?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

O rany ale miałyście przeżycia, pozazdrościć!!! Może następnym razem uda mi się dołączyć ;:108
Kwitnące coraz piękniejsze i co raz więcej kolorków.
Kasiu, a czy glicynia ma kwiaty ? Moja bardzo podupadła i grzebie się strasznie powoli, dopiero wypuszcza liście. Kwiatów pewnie nie zobaczę. Na dolnym Śląsku widziałam już przepięknie i obficie kwitnące :evil: :lol:
Do mojej kolekcji kolejny clemek dołączył Etoile Rose, teksański i jest uroczy :) :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Clemek jeden zeszłoroczny przemarzł i zaczyna praktycznie od zera. Reszta kupiona w tym roku i chyba jeszcze się niezaakilamtyzowała u mnie :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, a jak JPII, czy okazał się być jednak innym Klemkiem? Ja się zastanawiam nad H.F Young, czy nie pomylili etykiet powinien być fioletowo-niebieski, a jest różowy :roll:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Hej, Kasiu, ale tam pięknie u Ciebie!! Ogromnie podoba mi się stojący kwietnik ;:215 Muszę coś takiego u siebie zrobić. Mam dwa tego typu, ale niezbyt ciekawe, zupełnie proste, a te zawijaski są śliczne ;:63
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Kasiu , witam w Twoim wątku :wit Nasze poznanie zaczęło się niezbyt hm, hm.... Postaram się to naprawić. :uszy ;:108 Jeszcze nie zwiedziłem o grodu , ale już po obejrzeniu kilku fotek widzę ,że warto tutaj dłużej zostać. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Danusiu, dziękuję ;:196 Bardzo mi miło, że Ci się podoba ;:131 Ja też żałuję, że nie byłaś na zlocie, bardzo chciałabym Cię poznać w realu ;:173
Martuś, cantedeski ładnie kwitną, znalazły miejsce na rabacie tulipanowej :uszy Ja niestety naginam do robala cały tydzień i już wyczekuję weekendu żeby ruszyć do ogrodu.. ;:65
Gosiu, jesteś kochana ;:196 Coś w tym jest, że urządzamy ogrody zgodnie z tym, co nam w duszy gra ;:170 Szkoda, że spotkanie takie krótkie, teraz wiem, że muszę następnym razem przyjechać na cały weekend!
Wiola, dobrze zapamiętałaś - staram się trzymać pastele w ogrodzie i większość rabat urządziłam w tych kolorach. Zdarzają mi się jednak drobne odstępstwa...wyjątkiem są np. krwisto-czerwone róże Amadeusz i malinowe Santana, którym nie mogłam się oprzeć..urządziłam im odrębną rabatę, żeby się nie "gryzło" i skomponowałam z fioletowym powojnikiem Jackmanii..
Liliowcoza powiadasz...?U mnie zdiagnozowano na razie różyczkę i clemkozę ... ;:224 Gorzej, że pacjent odmawia leczenia ;:202
Jule, masz rację.. to piękna pora roku! U mnie kwitną Luteusy, Diabolo jeszcze nie, ale się zbierają..W sumie, kwiaty pęcherznic nie wydawały mi się jakość szczególnie atrakcyjne...podobnie jak same pęcherznice :lol: ale jak zobaczyłam u Aguniady te wielkie stwory, grę kontrastów i wymarzone tło dla innych roślinek...postanowiłam dać im szansę :uszy

Obrazek

Asiu, to powojnik wielkokwiatowy Asao - cieniolubny, wczesnokwitnący

Obrazek

Bozuniu, dziękuję! wybraliśmy dom w tym miejscu osiedla właśnie ze względu na bliskość lasu - ta ściana zieleni działa na mnie kojąco ;:170 Cantedeski kupiłam wyrośnięte, to spora kępa, a cena była korzystna, więc się skusiłam... ;:131

Kasiu, wrażenia z Sulejowa niezapomniane ;:4 Glicynia niestety tylko liściata ;:219 W dodatku złapała mi jakiegoś buga, który jej niszczy i dziwnie skręca liście ;:202 mszyce? pryskałam systemicznym na to badziewie, ale dzisiaj poprawy nie widać.. ;:185 mam nadzieję, że Twoja ma się lepiej... za to jej kuzynka, robinia kwitnie na całego ;:138

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Musiałam rozbić posta, bo komunikat o przekroczeniu limitu uśmieszków doprowadza mnie do szału...

Aguś, moje clemki też w większości przycięłam nisko nad ziemią, odbijały od zera i dają radę ;:333 Może dosyp ziemii z biohumusem..?Pryśnij też bioseptem, może brakuje im witaminek ;:168
Lulka, JP2 wygląda tak...

Obrazek

Jak sama widzisz, do śnieżnej bieli trochę mu brakuje... ;:224 Dzieci Warszawy też jakieś skośnookie :;230 , więc zupełnie im się pomerdały opisy... ;:222

Monia, dzięki ;:196 Te stojaki narysowałam w ubiegłym roku, wykonał miejscowy kowal. Wyszło trochę inaczej niż planowałam, ale jest ok. U mnie wszędzie zawijasy, tu nie mogło być inaczej... ;:173

Tadek, witaj :wit Ty ciągle przejmujesz się różową szałwią..? ;:131 Niepotrzebnie, naprawdę, przecież to nie barter! Oby pięciornik ładnie się przyjął, pokaż fotki jak posadzisz ;:333

Dzisiaj pogrzmiało, powiało i ...pokropiło. W międzyczasie zdążyłam trochę poplewić i cyknąć parę fotek.. :D

Szarotka alpejska i pierwszy dzwonek powojnika - no właśnie, pomóżcie: Olgae czy Violet Bluish?a może coś innego? To bylinowy, luźny pokrój, wyrasta max do 1 metra

ObrazekObrazek

Czosnek św. Krzysztofa & Róża Heidi Klum

ObrazekObrazek

Zawciąg & Cz. Ivory Queen

ObrazekObrazek

Mój południowy zakątek śródziemnomorski..truskawki już pożarte :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cz. kazachstański & clemek Comtesse de Bouchard (czy na pewno..? ;:224 )

Obrazek Obrazek

I takie tam. ;:224

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Zakwitł powojnik Beautiful Bride ;:138 ..a czosnki wciąż zakwitają kolejne... ;:167

Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Dziękuję za info ?obaczku.
Robinia ma niesamowity kolor, ale czytałam wyżej, że nie pachnie tak intensywnie jak biała. To prawda?
A ja uwielbiam woń robinii... Obok mojej działki rośnie kilka olbrzymów, pachną tak, że w głowie się kręci. Czysta poezja...
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Oby tylko takie choroby nas się imały :D Ze zgrozą zaczynam u siebie obserwować pierwsze nieśmiałe objawy clemkozy
;:oj Zgodnie z zasadą, że należy znaleźć winnego i kończy się problem czuj się za to odpowiedzialna :wink:
Aż się boję piątkowej wizyty w szkółce Marczyńskiego :roll: Chyba "zapomnę" portfela i każe sobie przywiązać ręce do kadłuba :;230
Z ciekawością będę śledzić rozpoznanie potencjalnej 'Bluish Violet' , bo chyba mam to samo, ale oczywiście nie wiem co to ;:224
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tyle koloru, że aż oczy bolą :D
Powojnik to raczej nie Comtesse, ma inny kształt płatków i kolor. U mnie Dzieci Warszawy już raczej nie odbiją, trzeba będzie się pogodzić ze stratą.
Dawno nie padało. Jest gorąco, dziwne, ale kryję się w cieniu :wink: Do tej pory ostre słońce mnie cieszyło i nie unikałam go.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witaj Kasiu na pierwszy rzut oka myślałam "Rooguchi jej kwitnie" ;:oj a u mnie zbiera jeszcze siły, rośnie jak szalony już ma dobrze ponad 2 m ;:63 Muszę powiedzieć , że clemki ruszyły Ci pięknie . Moje wymarzły do ziemi , zakwitną ale zdecydowanie później :wink: Na przyszły rok na pewno okryje te co będę mogła , zdecydowanie lepiej zimują i szybciej odbijają no i kwitną . Porównując Multi Blue u mojej mamy (okryła go ot tak ) ma tak piękne i grube pąki ;:215 a mój w powijakach ;:174

Ależ piękne te pompony sasankowe , popijając poranną kawkę powzdycham sobie jeszcze :wit
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”