Nowego storczyka gratuluję, śliczny jest
Domowe Kasi
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe Kasi
Gęsty eszynantus w super formie po zimie
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Dziękuję Wam za odwiedzinki i miłe słowa
Patrycjo Twisterka zraszam i chyba to lubi ale i tak 1/3 uschła .Może nie powinno mnie to dziwić bo był z przeceny a się jeszcze jakoś trzyma. Przymierzałam się żeby go przesadzić ale boję się ,że się zupełnie zniszczy?..
Arku no teraz żeś pojechał
.Ten baniaczek jest zupełnie zwyczajny
a większy muszę koniecznie kupić do kwietnia.A dlaczego do kwietnia? A dlatego ,że potem wszystkie fundusze idą na rośliny
.
Najpierw marzył mi się zbiornik ze szkła opti White ale taki jest ponad 2x droższy więc odpuszczam sobie? Muszę zacząć od szafki a na końcu kupić pokrywę. Jak tylko ?się urządzę? to oczywiście całość pokażę
Kelpie ten kwiatek jest chyba dość trudny w uprawie bo niby młode rosną ale stare żółkną i schną
.I jak na niego tak patrzę to się zastanawiam czy długo jeszcze u mnie będzie.A z nowości to kupiłam jeszcze jedną funkię i nasionka kroplika, portulaki i godecji(nie znam kwiatków ale ładnie wyglądają na obrazku) .Funkie to już zapakowałam do doniczek i rosną jak gupie a nasionka czekają na ziemię.Trzymam kciuki za Twoją jukę.
Justynko storczyk ma się dobrze
ale eszynantus to bujnie wygląda tylko na zdjęciu .Mam nadzieję,że ta nowa czupryna sprawi,że będzie piękny.
A ja kochani walczę z wełnowcem na storczykach? najsamprzód patyczkami namoczonymi w spirytusie i wodzie a jak nie pomoże to chemią je trzasnę
.A tak w ogóle to nie tylko na storczykach bo na hoji belli też to paskudztwo zauważyłam
.
Kwiatuszek na ?szczepce? belli

Patrycjo Twisterka zraszam i chyba to lubi ale i tak 1/3 uschła .Może nie powinno mnie to dziwić bo był z przeceny a się jeszcze jakoś trzyma. Przymierzałam się żeby go przesadzić ale boję się ,że się zupełnie zniszczy?..
Arku no teraz żeś pojechał
Najpierw marzył mi się zbiornik ze szkła opti White ale taki jest ponad 2x droższy więc odpuszczam sobie? Muszę zacząć od szafki a na końcu kupić pokrywę. Jak tylko ?się urządzę? to oczywiście całość pokażę
Kelpie ten kwiatek jest chyba dość trudny w uprawie bo niby młode rosną ale stare żółkną i schną
Justynko storczyk ma się dobrze
A ja kochani walczę z wełnowcem na storczykach? najsamprzód patyczkami namoczonymi w spirytusie i wodzie a jak nie pomoże to chemią je trzasnę
Kwiatuszek na ?szczepce? belli

Dziękuję Ci bardzo... na pewno się przydadzą...
jak na razie u juki nadal strajk
powodzenia w zwalczaniu wełnowca- tak zauważyłam, że się to wszystko mnoży najbardziej na wiosnę- ja też będę w sobotę pryskać... mącznik 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- kasiuta74
- 500p

Kelpie dzisiaj zdjęłam z grubosza robaka, na szczęście był tylko jeden. Zrobiłam przegląd wszystkich doniczkowych i więcej nie zauważyłam. Powodzenia w walce z mącznikiem
.
Tak z miesiąc temu próbowałam ukorzenić hoję tricolorkę. Umoczyłam w ukorzeniaczu wsadziłam do ziemi i czekałam cierpliwie. Tej nocy moja kotka szukała czegoś na parapecie, pojęcia nie mam czego i oto co zrobiła

Okazało się ,że żadnych korzonków nie ma
. Może ktoś mi powie co zrobić bo obiecałam tę hojkę pewnej pani i niedawno powiedziałam jej ,że zaraz będzie gotowa do odbioru
.
Np. z bellą nie miałam kłopotów elegancko ukorzeniła się w wodzie
A to ten szkodnik jakie niewiniątko....

Tak z miesiąc temu próbowałam ukorzenić hoję tricolorkę. Umoczyłam w ukorzeniaczu wsadziłam do ziemi i czekałam cierpliwie. Tej nocy moja kotka szukała czegoś na parapecie, pojęcia nie mam czego i oto co zrobiła

Okazało się ,że żadnych korzonków nie ma
Np. z bellą nie miałam kłopotów elegancko ukorzeniła się w wodzie
A to ten szkodnik jakie niewiniątko....

Jaki słodki szkodnik
i jaki niewinny
. Moja tricolorka długo ukorzeniała się w wodzie .....
Pozdrawiam Kasia
Zielony parapet;
Zielony parapet;
- kasiuta74
- 500p

Ha ha ona zawsze taka niewinna ,jak coś spsoci to przychodzi daje buźki i chyba myśli ,że po sprawie
.
Ja też wcześniej kawałek ukorzeniałam w wodzie ale nic się nie działo
....może za krótko trzymałam bo ja niecierpliwa jestem.... 
Ja też wcześniej kawałek ukorzeniałam w wodzie ale nic się nie działo
Walcz z paskudztwem... szkoda bellii.... a kotek duży z niego łobuziak 
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, spróbuj hoję posadzić w małym, przezroczystym kubeczku (żeby móc obserwować pojawiające się korzonki),
w średnio wilgotnej ziemi. Potem wsadź całość do worka, spryskaj delikatnie wodą i zawiąż. Postaw w ciepłym jasnym miejscu i codziennie wietrz przez kilka minut. To powinno pomóc
Trzymam kciuki i pozdrawiam
w średnio wilgotnej ziemi. Potem wsadź całość do worka, spryskaj delikatnie wodą i zawiąż. Postaw w ciepłym jasnym miejscu i codziennie wietrz przez kilka minut. To powinno pomóc
Trzymam kciuki i pozdrawiam
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kasiu "szkodnik" uroczy
ale za to co zrobił pewnie bym się pogniewała a przynajmniej pogroziła palcem.
Ja swoją Tricolorkę dostałam już ukorzenioną, ale zwykła carnosa świetnie mi się ukorzenia w wodzie.
Tylko zawsze używam jasnego, przeźroczystego naczynia i stawiam w jakimś jasnym, ciepłym i spokojnym miejscu.
No i zapominam na jakiś czas przypominając sobie tylko by uzupełnic to co odparuje.
Może i na tricolorkę by to podziałało.
Ja swoją Tricolorkę dostałam już ukorzenioną, ale zwykła carnosa świetnie mi się ukorzenia w wodzie.
Tylko zawsze używam jasnego, przeźroczystego naczynia i stawiam w jakimś jasnym, ciepłym i spokojnym miejscu.
No i zapominam na jakiś czas przypominając sobie tylko by uzupełnic to co odparuje.
Może i na tricolorkę by to podziałało.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- kasiuta74
- 500p

Patrycjo póki co walczę ekologicznie ?patyczkiem w robaka, może się uda. A kotka to prawdziwa psotka ale wybaczamy
Cynthio ,Elciu bardzo Wam dziękuję za rady
.Zapakowałam te biedne listki do szklanki , zawinęłam w woreczek foliowy i tym razem cierpliwie czekam na korzonki

Kwiaty już czują wiosnę..... stefanotis będzie miał kwiatuszki ,tricolorka dwa i na hibiskusie dostrzegłam pączki
Wczoraj poprzycinałam powojniki, zgrabiłam trawnik i dostrzegłam ,że i ogród się obudził
Cynthio ,Elciu bardzo Wam dziękuję za rady

Kwiaty już czują wiosnę..... stefanotis będzie miał kwiatuszki ,tricolorka dwa i na hibiskusie dostrzegłam pączki
Wczoraj poprzycinałam powojniki, zgrabiłam trawnik i dostrzegłam ,że i ogród się obudził
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Bardzo ładna szczepka hoi.
Wiosna już tuż tuż...
Wiosna już tuż tuż...
Ja do hojki tricolorki podchodzę już nie wiem który raz... zobaczymy czy owocnie tym razem
kotek świetny
a co do wiosny, to się faktycznie wszystko budzi- dzisiaj widziałam zielone pączki na gałązkach- strach pomyśleć, co się stanie, jak się nagle zimie odwidzi 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
- kasiuta74
- 500p

Witam
Justynko ja ją pochwalę jak puści korzonki
Kelpie Ja myślę, że zimy już nie będzie
. No może jedynie delikatne nocne przymrozki i dlatego oleandry trzymam jeszcze w domu bo się trochę o nie boję
Trzymam kciuki za Twoją tricolorkę (za swoją też bo kobieta czeka
).
Moi panowie już wiedzą co kupić żeby sprawić mi radość
. Kiedyś kupowali czekoladki ale pojaśniłam im ,że jednak wolałabym co innego bo d....rośnie . I o dziwo mimo braku miejsca na parapecie?. zmieścił się ...
Oto Plamiak

Stefanotis

Hoja Bella

Justynko ja ją pochwalę jak puści korzonki
Kelpie Ja myślę, że zimy już nie będzie
Trzymam kciuki za Twoją tricolorkę (za swoją też bo kobieta czeka
Moi panowie już wiedzą co kupić żeby sprawić mi radość
Oto Plamiak

Stefanotis

Hoja Bella

- Niunia1981