Ja jednak będę obstawać przy tym, że to nie angielka tylko jakaś niemiecka dama. Zrób jej dobre zdjęcia z ujęciem załości krzewu, kwiatów, ale od pąka do przekwitającego, liście . Daj dokładny jej opis. Może ktoś ją rozpozna.
Majka 411- róże 2011
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411- róże 2011
Nutko, oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki za twoją rabatkę.
Jestem bardzo jej ciekawa.
Ja jednak będę obstawać przy tym, że to nie angielka tylko jakaś niemiecka dama. Zrób jej dobre zdjęcia z ujęciem załości krzewu, kwiatów, ale od pąka do przekwitającego, liście . Daj dokładny jej opis. Może ktoś ją rozpozna.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje szałwie omączone dwa lata pod rzad wymarzały wiec traktuję ją jako wybitnie jednoroczną.
W tym roku nie kupiłam bo jakaś astronomiczna cena była w ogrodniczym. Wolałam kupić różę na pniu
W tym roku nie kupiłam bo jakaś astronomiczna cena była w ogrodniczym. Wolałam kupić różę na pniu
Pozdrawiam Ida
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Nostalgia jakoś mnie nie ciągnie, nie przepadam za kolorowymi kwiatami róż. Za to Amber Queen, Pastella, Pirouettei i Cesar jak najbardziej ale chyba dopiero za rok bo na teraz lista zamknięta. 
- majka411

Majeczko, skąd ja to znam. Też muszę wybierać, a chcę dużo.
Nostalgia faktycznie nie każdemu się podoba. 
Nie ma jak angielki, bardzo romantyczne. Crown Princess Margaretta.

Queen Of sweden

Nie mniej urocza Concertto 94.

Rokoko

Pirouette

Amber Queen

Leady Emma Hamilton

Apricoola - chora, ma dużo czarnych plamek na liściach.

Rosenfee - też chora, z liliami dobranymi kolorem jej kwiatów.

Rosenfee - kwitnie tylko jeden kwiatuszek.

Crown Princess Margaretta

To też jest kwiat A Shropshire Lad - tu kwiaty są kremowe, bardziej przypominają Concertto niż A Sh L.

Kwitnie Cler R - schowana przed deszczemi.

Pokażę teraz przyrosty nowej Edenki. Ta z lewj strony urosła po ulewach przez 4 dni ok 40 cm. Druga rosnąca po prawej stronie też już ruszyła, a tak narzekałam.

To też ta Edenka i jej pączek.

Dla mnie jest to niesamowite. Przecież na jej kwiaty czekamy po 3 lata. Te posadzone niedawno mają już pączki kwiatowe.
Hortensja ogrodowa - kwitnie mi

Souvenir du Dr Jamain - rośnie w górę, ma pąki na końcówkach pędów.

Nie ma jak angielki, bardzo romantyczne. Crown Princess Margaretta.

Queen Of sweden

Nie mniej urocza Concertto 94.

Rokoko

Pirouette

Amber Queen

Leady Emma Hamilton

Apricoola - chora, ma dużo czarnych plamek na liściach.

Rosenfee - też chora, z liliami dobranymi kolorem jej kwiatów.

Rosenfee - kwitnie tylko jeden kwiatuszek.

Crown Princess Margaretta

To też jest kwiat A Shropshire Lad - tu kwiaty są kremowe, bardziej przypominają Concertto niż A Sh L.

Kwitnie Cler R - schowana przed deszczemi.

Pokażę teraz przyrosty nowej Edenki. Ta z lewj strony urosła po ulewach przez 4 dni ok 40 cm. Druga rosnąca po prawej stronie też już ruszyła, a tak narzekałam.

To też ta Edenka i jej pączek.

Dla mnie jest to niesamowite. Przecież na jej kwiaty czekamy po 3 lata. Te posadzone niedawno mają już pączki kwiatowe.
Hortensja ogrodowa - kwitnie mi

Souvenir du Dr Jamain - rośnie w górę, ma pąki na końcówkach pędów.

- majka411

Lemko, dzięki za info. W związku z tym, ze przemarza to ją wykopię na zimę. Będę miała lepsze dojscia do innych nasadzeń. Tu gdzie ja kupuję cena tylko 5 zł. za kwitnącą w doniczce. Ciekawa jestem czy inne gatunki szałwi też przemarzają.lemka77 pisze:Moje szałwie omączone dwa lata pod rzad wymarzały wiec traktuję ją jako wybitnie jednoroczną.
- lemka77

O za 5zł to warto kupić. U mnie były po 12zł
a w ubiegłym też po 5zł.
Mam szałwie lekarską, trójbarwną i omszoną - te nie wymarzają. Chociaż jedna trójbarwna mi padła ale to na wiosnę, może było za mokro?
Mam szałwie lekarską, trójbarwną i omszoną - te nie wymarzają. Chociaż jedna trójbarwna mi padła ale to na wiosnę, może było za mokro?
Pozdrawiam Ida
- majka411

Kod: Zaznacz cały
Mam szałwie lekarską, trójbarwną i omszoną - te nie wymarzają. Chociaż jedna trójbarwna mi padła ale to na wiosnę, może było za mokro?Pada, czy świeci słonko ? Tu bardzo pochmurno i dość chłodno.
- lemka77

Majuś a u nas piękne słońce aż żal siedzieć w pracy.
Ale pewnie i do nas dojdzie pogoda od Ciebie.
Ale pewnie i do nas dojdzie pogoda od Ciebie.
Pozdrawiam Ida
- majka411

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Rokoko jakoś u Ciebie szczególnie mi wpada w oko, fajne ma te płatki 
Majeczko, co jedna różyca to piękniejsza... wyobrażam sobie jak cudnie zdobią rabaty... w ogóle, zobaczyć Twój ogród na żywo - to musi być raj dla oczu i duszy...
chodzi za mną ta Queen of Sweden, już nie wspominając o Golden Celebration... niedługo moja lista zrobi się niebezpiecznie długa, a nie mam aż tyle miejsca na nowe róże
chodzi za mną ta Queen of Sweden, już nie wspominając o Golden Celebration... niedługo moja lista zrobi się niebezpiecznie długa, a nie mam aż tyle miejsca na nowe róże
- magg
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 11 cze 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Majko, spaceruję po Twoim ogrodzie i ogarnia mnie zachwyt. Jaka piękna kolekcja róż... 
Pozdrawiam - Magg
Majeczko, mam pytanie o te metalowe, zielone podpórki do róż... kupowałaś je w jakimś ogrodowym markecie? przydałyby mi się, do moich różyc... podpowiedz proszę, gdzie mogę ich szukać?
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Majko, pięknie Ci kwitną róże i w ogóle cały ogród prezentuje się wspaniale. Ale widzę, że i u Ciebie deszczowo 
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- majka411

AniuDs swego czasu ta róża mnie zauroczyła. Rokoko to zdrowa, parkowa róża. Gdyby jeszcze kwitła tylkoma kwiatami co u hodowcy to ja bym od niej oczu nie odrywała. Piękny suptelny kolor.Rokoko jakoś u Ciebie szczególnie mi wpada w oko, fajne ma te płatki
Aniu Twoje piękności dopiero mi zapadaja w sercu ile razy otwieram Twój wątek. Ale myślę sobie tak, jeżeli każda z nas będzie miała choć jedną inną różyczkę to tym ciekawiej będzie na forum. Jestem na działce, internet mi chodzi tak sobie więc zdjęć nie mogę wkleić. Zrobię to po powrocie w poniedziałek wieczorem.
Aga, polecam z całego serca obie rózyczki. Tylko nastaw się, że w pierwszym roku możesz nie być bardzo zadowolona. Dla lepszego efektu posadz po dwie. Lepiej to wygląda.Majeczko, co jedna różyca to piękniejsza... wyobrażam sobie jak cudnie zdobią rabaty... w ogóle, zobaczyć Twój ogród na żywo - to musi być raj dla oczu i duszy...
chodzi za mną ta Queen of Sweden, już nie wspominając o Golden Celebration... niedługo moja lista zrobi się niebezpiecznie długa, a nie mam aż tyle miejsca na nowe róże.
Magg miło, że zajrzałaś do mnie. Zapraszam ponownie do oglądanie moich różyczek, które naprawdę cieszą oczy.Witaj Majko, spaceruję po Twoim ogrodzie i ogarnia mnie zachwyt. Jaka piękna kolekcja róż...
Ja nie mam ich tak dużo, ale na jesieni przybędą nowe
Justynko, miło mi Cię gościć w moim ogródeczku. Róże, róże ach bez nich ogród nie byłby ogrodem moich marzeń.Majko, pięknie Ci kwitną róże i w ogóle cały ogród prezentuje się wspaniale. Ale widzę, że i u Ciebie deszczowo
Twoje też się pięknie prezentują. Wybiorę się na nowe oglądanie, bo mi wstyd, że nie zostawiam czasami śladu wizyty.
Dziś już mamy słonko. Różyczki zadowolone.