Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Danusiu, myślałam, ze już wyruszyłaś w świat i stąd ta cisza u ciebie.
Z tą różycą to mam zagadkę. Zobaczymy jakie rozwiązanie. Jutro obejrzę szczegółowo, pomierzę.
Maine Coon-'Maniek' to charakterny kot ;:108 . Znajomi mają pięknotę ponad 10 kg. Rudy ;:224 . Mały pewnie cały w skowronkach.
Klon chyba przemarzł :?:
Wiem, że ciepłe barwy to nie twoja kolorystyka. Mnie ostatnio pociągają oranże i niebieskie.
Też trochę ogarnęłam, ale jeszcze sporo do zrobienia. Póki co 'obdzieramy aniołki ze skóry'. Żmudne i pracochłonne, a terminy gonią.
Myślę o kilkudniowym wyjeździe nad morze w przyszłym tygodniu. Ale to zależne od pogody. Nic na siłę.
Pozdrawiam i życzę pogody nie tylko ducha ;:196

Bratko lubię podglądać 'braci mniejszych' w naszym ogródku. Zabawy z aparatem też. Gdy trochę czasu wolnego, łączę te przyjemności.
Czasami fotki pokazują jakąś ulotną chwilkę.
Ostatnio sporo ptaków na modrzewiu, nie wiem, co one stamtąd wynoszą :?: Wygląda na gąsienice.
Fajne mamy koty ;:108

Jule jedno pewne biała okrywówka. Ładna i niekłopotliwa. Reszta wyjdzie w praniu :;230 . Obejrzę dokładnie, pomierzę, a co niech sąsiedzi maja radochę :wink: . czy tylko twoi mają monopol na dziwne widoki :?: Aspiryna inna. Ma mniej pełny kwiat. Moja bardziej upakowana. Myślę, ze łapie się na te 6 cm.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

To jest rudbekia???? :shock:

A mnie najbardziej podoba się zdjęcie z tym startującym do lotu motylem.... Niesamowite ujęcie - jak zwykle wielkie ;:138
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato, przepraszam, że cię pominęłam ;:196 Gdzieś mi się skryłaś. Moja też nie łapie różu :?: Jest 'grzeczna', więc nie muszę jej poświęcać zbyt dużo uwagi. Czas to zmienić.

Jagusiu rudbekia ;:108 . Mnie też zdziwiły te pomponiaste kwiaty, trochę podobna do nowych jeżówek. Podobno już z naszych upraw, w szkółce na Kaszubach. Zobaczymy.
Ten motyl w przeciwieństwie do pozostałych wyglądał nieco mrocznie... sym twierdzi, ze jak samolot bojowy :wink:

Inne 'owadzie' ujęcia. W kropeczki-deseń sezonu :wink:

Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyno, wspaniały zwierzyniec udaje Ci się uchwycić na zdjęciach... ptak, motyl, kociej - widać, że dobrze się czuja w Twoim ogrodzie :)a ze zdjęciami białych kwiatów też mam kłopoty... zauważyłam, że najlepiej robić je w cieniu, pod wieczór.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na poprawę humoru. Przełamanie deszczowej chandry kilka fotek z ogrodu-szkółki p. Wentów skąd pochodzą moje tajemnicze rudbekie.
Oprócz zakupów, można tam godzinami chodzić po prywatnym , cudnym ogrodzie właścicieli. Zachwycają kompozycje i niebanalne elementy dekoracyjne.
Tym razem udało mi się nawet porozmawiać z p. Wenta. Przesympatyczna i ciepła osoba. Otwarta i życzliwa ;:167 . Poczułam się nie jak klient, ale miły gość.

Przekraczając bramę gospodarstwa, jawią mam się takie widoki. Róże (chyba) Nostalgia w takiej ilości mnie zachwyciły. Jeszcze rok temu nie zwracałam na nie wcale uwagi :oops: . Dzisiaj mog oglądać godzinami.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Leśny zakątek. Sporo tam host,ale też innych bylin i powojników. Wiosną w tym miejscu zachwyciły mnie ciemnobordowe ciemierniki teraz kwitnąca nie paulownia ( :?: ). Ewa poprawiła i słusznie ;:196 to surmia bigoniowa czyli katalpa. Altanka zachwyca wciąż ;:108

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Z roślin zwróciłam uwagę (szczególną) na:

Obrazek Obrazek Obrazek

jarzmiankę w kolorze purpurowym, trawkę z gwiazdkami-dla mnie nn, i pięciornik nepalski.

Mam nadzieję, ze sprawiłam, ze chociaż na chwilę pogoda zagościła u was.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :wit Idę skubać aniołki :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, lubimy zwierzaki ;:167 W takim buszu mają schronienie.
Białe staram się fotografować tez rano, kiedy słoneczko jeszcze słabiej świeci, tak ok 9 lub jak radzisz wieczorkiem. Ale do tego też potzreba dobrego sprzętu ;:108
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Justynko ;:196
Najpierw pochwalę Twoje strzyżenie... fajnie Ci to wyszło... ;:138
Nowe i starsze rabatki ładniutkie...a ta nowa rudbekia naprawdę unikatowa ;:63
A fotki z przyszkółkowego ogrodu...piękne...super ogród i ile tam inspiracji :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Justynko śliczne zakątki pokazałaś aż się milej i cieplej zrobiło :D
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Piekna ta rudbekia :) Ogladałam dziś pełne jeżówki, bardzo podobne i też piękne, choc dosyć drogie. Muszę do nich dojrzeć :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Szkółka Wentów to w Kościerzynie była, tak? Mnie też się ta trawka z gwiazdkami podoba, ciekawe, co to!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Przyszłam na oględziny Mary Rose, ale jeszcze nie ma, troche sie pospieszyłam :) W taką pogodę, nawet nie chce sie wychodzić zdjęć zrobić, a różyczki też niech sobie troszkę poczekają z tymi kwiatami, żeby nie zmokły :). Mam jedna okrywówkę, nie jestem z niej zadowolona. Ma długie rzadkie pędy, choć kwiecia na nich całe mnóstwo. Może ma za ciemno, bo rośnie na skarpie między krzewami. Twoja okrywowa jest przesliczna :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piękny ogród przyszkółkowy :D Chyba nie paulownia, tylko katalpa. Pogoda sprawia, że zaczynam myśleć o jesieni i przenoszeniu roślin do domu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, dziękuję za słowa uznania w kwestii fryzjerskiej ;:196 Debiuty :oops:
Rudbekia bardzo przypadła mi do gustu.
Ten ogród p. Wentów lubię odwiedzać kilka razy w roku, przy okazji zakupy :D Zawsze coś ciekawego wpadnie w oko i co ważniejsze, rośliny dobrze rosną. Sadzonki solidnych rozmiarów w przyzwoitych cenach. Nie jest to ogród kolekcjonerski, wiele roślin zwykłych i ogólnie dostępnych. Podpatruję i wzory do naśladowania znajduję. Czasami proste rozwiązania, a mają sporo uroku. Nie chodzi o to, by zapłacić projektantowi czy wydać kupę kaski, ale zrobić coś swojego. Taka jest moja filozofia ogrodu.

Ago - aage. Taki był mój zamysł, by w deszczowy dzień, dać troszkę słoneczka i dobrego nastroju. Miło, ze się udało ;:196

Ewo jeżówki podglądam na forum. Oglądałam na kiermaszu, ale ceny wygórowane. Poczekam.
Mary Rose pączkuje :wink: I nie śpieszę się, by pokazała kwiaty, bo deszcz im nie sprzyja.
Okrywóka na razie bezobsługowa. Krzaczek ładny. Zobaczymy, co dalej będzie. U mnie rośnie w słoneczku, przed Mary i kardynałem. Nie wiem czy im tam nie będzie za ciasno. Kardynał idzie w górę i na boki.

Agato-Sure Kościerzyna. Trawka u nich w ogrodzie bez oznaczenia. Nie wiem. Trawki to dla mnie czarna magia :oops: .

Ewo Piękny. I jaka fajna w szkółce obsługa. Zawsze coś znajdę. Tym razem przetacznik i rudbekia.
Masz rację, to surmia bigoniowa inaczej katalpa. Dziękuję ;:196 i poprawiam.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Wow..Super ogród i jakie piękne cięcia drzewek :)
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Witaj, Klarysko :wit , tak sobie wpadłam podpatrzeć, co u Ciebie. Bardzo ładne zdjęcia ogrodu-szkółki. Można znaleźć coś dla siebie w sensie kompozycji rabatowo-kwiatowej... Dzięki ;:108
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”