Ogród Oli
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli
Olu, bardzo się cieszę że mogę śledzić jak rośnie pigwówka
Basen imponujący, kolory lata wspaniałe. A ta lilia gigant, coś podobnego 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Kochani,
Dziękuję za owiedziny. Ostatnio musiałam poświęcić trochę czasu rodzinie. Na forum zaglądałam z doskoku.
Na razie tylko kilka migawek z ogrodu i uciekam nadrobić zaległości w Waszych oazach zieleni.

Dziękuję za owiedziny. Ostatnio musiałam poświęcić trochę czasu rodzinie. Na forum zaglądałam z doskoku.
Na razie tylko kilka migawek z ogrodu i uciekam nadrobić zaległości w Waszych oazach zieleni.

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu a co to za ogórek jak się nazywa.
Widzę że gladiole w pełni a u mnie jeszcze daleko.
Widzę że gladiole w pełni a u mnie jeszcze daleko.
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu, a smaczny ten biały ogórek?
Nie mam ani jednego mieczyka, ale oglądając Twoje
zaczynam się zastanawiać...może jednak?
Białą kobeę możesz zaliczyć jako wielki sukces
Nie mam ani jednego mieczyka, ale oglądając Twoje
Białą kobeę możesz zaliczyć jako wielki sukces
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
OLU fajnego masz Milina i ogóreczki jak się patrzy . Takiego cudaka jeszcze nie widziałam . Gladiole śliczne moje miały za mokro i wszystki szlag trafia a miałam też takie piękne kupione
- Zielona_Ania

Olu, u mnie też był pierwszy biały ogórek, tylko przy suszy urósł krótki. Ale radocha była
Piękne masz mieczyki i dalie z nasion!
Piękne masz mieczyki i dalie z nasion!
- AAleksandra

Stasiu z ogórkami to ja sięjuz pogubiłam. Sama nie wiem co wyrosło. Tzn wiem , ze biały alejuzsię pomieszało z jakiego źródła pochodzi. Ogórki siałam trzykrotnie,bo nie chciały wzejść. Te posadziłam wprost do gruntu aby nie trzymać nasion do przyszłego roku. Sama nie wierzyłam, że coś z nich będzie.Nasiona białych ogórków miałam z Franchi i z All. Powinny jeszcze być melonowe, ale do tej pory takowych nie zauważyłam .
Basiu mojemu M smakują, zledlamnie to mają ciut goryczy. A może na takie frafiałam... Ja lubię takie sałatkowe. Wygląd ciekawy,ale smak jakoś nie powala na na kolana.
Gladiole w tym roku zakupiłam od naszej forumkowej Anity. Wcześniej nie chciałomi się bawić w przechowywanie cebulek, ale jak zobaczyłam jakie teraz odmiany są dostępne, to się skusiłam. I wcale nie żałuję
To dopiero ich początek kwitnienia i każdy kwiat jest dla mnie niespodzianką .
Jadziu milin pnie się w górę niemiłośiernie. Dosięgnął już dachu, a teraz widzę że pcha sie w bok. Ciekawe jak sobie poradzi tam w górze.
Tak mi szkoda Twoich mieczyków, bo teraz zaczynają odkrywać swe niezwykłe kształty i kolorki. W tym roku wiosna była wyjątkowo wredna. Zimna i mokra. Miejmy nadzieję, że następna trochę się uspokoi w swych złośliwościach .
Aniu tak jakoś wyszło, że w tym roku będę miała 90 % białych ogórków,bo te zwykłe jakoś się zbuntowały i nie wzeszły. Trochę trzeba przywyknąć, że to białe to też ogórek
Smakiem nie szokuje tylko wyglądem trocheczkę. W sałatce to nawet wygląda ciut mdło.
Daliami z nasion bardzo się cieszę, bo zostały posiane pod wpływem forum i są bardzo kolorowe oraz mało wymagające. W przyszłym roku też o nich nie zapomnę.
Basiu mojemu M smakują, zledlamnie to mają ciut goryczy. A może na takie frafiałam... Ja lubię takie sałatkowe. Wygląd ciekawy,ale smak jakoś nie powala na na kolana.
Gladiole w tym roku zakupiłam od naszej forumkowej Anity. Wcześniej nie chciałomi się bawić w przechowywanie cebulek, ale jak zobaczyłam jakie teraz odmiany są dostępne, to się skusiłam. I wcale nie żałuję
Jadziu milin pnie się w górę niemiłośiernie. Dosięgnął już dachu, a teraz widzę że pcha sie w bok. Ciekawe jak sobie poradzi tam w górze.
Tak mi szkoda Twoich mieczyków, bo teraz zaczynają odkrywać swe niezwykłe kształty i kolorki. W tym roku wiosna była wyjątkowo wredna. Zimna i mokra. Miejmy nadzieję, że następna trochę się uspokoi w swych złośliwościach .
Aniu tak jakoś wyszło, że w tym roku będę miała 90 % białych ogórków,bo te zwykłe jakoś się zbuntowały i nie wzeszły. Trochę trzeba przywyknąć, że to białe to też ogórek
Daliami z nasion bardzo się cieszę, bo zostały posiane pod wpływem forum i są bardzo kolorowe oraz mało wymagające. W przyszłym roku też o nich nie zapomnę.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- basjak

Ola, obejrzałam raz jeszcze mieczyki i ...podaj mi namiar na Anitę 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra

Basiu , tu jest link do strony mieczykowej Anity http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=25433
A oto moje ostatnie fotki :

A oto moje ostatnie fotki :

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Zielona_Ania

Super mieczyki. Ciekawe czy figa dojrzeje. No i cytryna cieszy - ja mam od kwietnia małą skierniewicką, urosła nieco ale nie kwitnie jeszcze.
- AAleksandra

Aniu, to jest właśnie skierniewicka zakupiona pod wpływem impulsu w hipermarkecie. Pierwsze kwitnienie w domu i całkowity zrzut kwiatów. Drugie kwitnienie na tarasie i 1 szt zawiązana 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- aleksanderk

- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Pokazałaś produkty własnej produkcji ,czy chlebki też ,gratulacje.Ładne mieczyki ,czy ten milin to trudny w pielęgnacji i czy go okrywasz na zimę , pytam bo dostałem też milina i nie mam pojęcia jak z nim postępować .Zawciąg nadmorski biały wygląda że się ukorzenił ,zieloniutkie roślinki ,jeżeli masz jeszcze na nie ochotę przyślij adres punktu dostawy .
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Olu
mieczyki masz cudne
Szkoda, że trzeba je na zimę wykopywać, bo to jakoś mnie do nich zniechęca
W tym roku pierwszy raz kupiłam mieczyki żółte iii na jednych pisało, że nie trzeba wykopywać ... ciekawe, czy w przyszłym roku coś z nich wyrośnie

Szkoda, że trzeba je na zimę wykopywać, bo to jakoś mnie do nich zniechęca
W tym roku pierwszy raz kupiłam mieczyki żółte iii na jednych pisało, że nie trzeba wykopywać ... ciekawe, czy w przyszłym roku coś z nich wyrośnie
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Olu. Przepiękne masz mieczyki, ale i ogród przy domu. Gdzie nie wejdę tam królują mieczyki i takie cuda pokazujecie
. Link do ogrodu Anitki muszę sobie zapamiętać,... ale nie ja zrezygnowałam z mieczyków, bo to wykopywanie i przechowywanie....., ale i tak zapamiętam, chociaż sobie pooglądam.
Cuda tam są. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- basjak

Ja, podobnie jak Krysia, brak miejsca do przechowywania cebul i chęci do corocznego wkopywania i jesiennego wykopywania. Ale już zaczynam kombinować, co by zrobić, aby się nie narobić
Nawet w aktualnie remontowanej altanie pojawiła się mini piwniczka, w sam raz na cebule. To zasługa Twoich mieczyków
Po prostu te gladiole mnie zaczarowały.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki