Ogród (z) PESTKI@
Re: Ogród (z) PESTKI@
Może powinnaś zastosować nawóz długodziałający np.osmocote .Cebule mają to do siebie że z czasem po wielu kwitnieniach,,wypleniają się,,Moja babcia kiedyś kładła pod cebule nawóz od gołębi.Piękne kwiaty miała 

Dzięki wielkie za namiary.Hibiskusy u mnie też śpią więc spokojnie
One budzą się dość póżno,no i dobrze ,bo omijają je wiosenne przymrozki.Lece zerknąć na daglezje 

Aldonko, pokaż proszę swoją Magnolię
.

Piękne Aldonko
.
Wspaniałe odmiany tulipanków
. A okolica z boberkami, ech...moje ulubione klimaty
. No i Magnolie. Kocham je na prawdę. Jedyne krzewy obok których nie mogę przejść obojętnie i zawsze powodują u mnie szybsze bicie serca. Ta jasna jest bardzo okazała a ta mniejsza podobna do mojej. Moja pierwszy rok miała dwa kwiatki, w ubiegłym już chyba z pięć a wtym roku zaszalała trzynastoma kwiatkami.

Wspaniałe odmiany tulipanków

- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aldonko, masz piękne tulipanki
jestem ciekawa jakie to odmiany - podpiszesz w wolnym czasie? Pozdrowionka 

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i piękne zdjęcia pokazałaś.Uwielbiam te kwitnące drzewa
A do magnolii jakoś nie mogę się przekonać 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No u Ciebie pięknie
U mnie już prawie po tulipankach bo spaliło je
Zakwitła tylko jedna magnolia i też już po kwiatach bo spalone
Aldonko kupiłam sobie znowu figę może ta będzie mi owocować bo pozazdrościłam Tobie
Jest malutka,ale powiedz mi czy ją nawozisz
może przy okazji zrób jej zdjęcie 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Aż mi wstyd pisaćrobaczek_Poznan pisze:Aldonko, masz piękne tulipankijestem ciekawa jakie to odmiany - podpiszesz w wolnym czasie? Pozdrowionka

Aszkoja też kiedyś nie zwracałam na magnolie uwagi i jakoś chyba bałam sie tych drzewek,bo ceny dość wysokie,ale o dziwo u mnie pięknie rosną i w tej chwili mam kolejne chciejstwo;,,MAGNOLIE GENI,,Musze niestety w tym roku wyciąć wszystkie tuje okalające moją posesję,a jest ich ponad 80 szt.W tamtym roku dostały jakąś zaraze i zaczeły schnąć,potem doszły do siebie i odbiły.Myślałam ,że wszystko ok....ale cóż....schną w oczach i wyglądają koszmarnie.Czeka już piła motorowa i niestety rok kwarantanny bez nasadzeń.Nie wiem jak ja to przeżyję ,bo tuje wysokie i mam fajny klimacik od chodnika.Nikt mi przez płot nie zagląda

Eluniafigi niczym nie nawożę,bo ona tego nie potrzebuje.Wystarczy jej dobra ziemia wymieszana z gliną.Naturalnie figi rosną na glebach nieurodzajnych i piaszczystych.Nie lubi stałej suszy i stałej wilgoci.Zasada -przelej-przesusz i mała doniczka,bo pójdzie w korzenie.To tyle.Super bezproblemowe drzewko!
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Piękne kwitnące magnolie - mojA "podlana" i połamana w ubiegłym roku przez psiaki nie może dojść do siebie
Pozdrawiam Jola

Pozdrawiam Jola
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Dzięki Aldonko
Bo miałam już dwie i z żadnej fig nie jadłam,dlatego pytam się Ciebie bo mówisz że masz owoce a ja najbardziej wierzę praktykom niż teoretykom 

Pozdrawiam, Ela
Elunia być może trafiłaś na takie ,które nie owocują,bo niestety bywają.Jeśli zależy Ci na owocach to bierze się ,,stobry,,z owocujących drzewek ,albo kupuje maleńkie już z owocem.Wtedy masz pewność ,ze u Ciebie też będzie owocowała.
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Wow,przykro z tujami.Wiem jaki to koszt-bo albo niższe za mniejszą cenę i trzeba czekać albo szybko ale to kosztuje.U nas z jednej strony posadzony dawno z malutkich sadzonek-jest już okazały a drugi ponad 100 szt.obsadziliśmy Brabantami kupionymi 3 lata temu w Tesco.Tylko chyba 5 szt się nie przyjęło i musimy uzupełnić.Rosną różnie ale wszystkie mają przyrosty i jak jestem w ogrodzie to sąsiada nie widzę.I po Twojej relacji boję się ,że też tfu,tfu może [ale nie musi] też się coś stać.
A magnolie-pewnie kiedyś kupię ale....kolejny stres czy nie przemarznie
A magnolie-pewnie kiedyś kupię ale....kolejny stres czy nie przemarznie

BOBEREK narobił bałaganu i się schowałaleksanderk pisze:Magnolie śliczne ,ale bobra nie widać .

Aszko moje tuje sama wyhodowałam z nasionek zebranych z działki mojej babuni ,dla tego są dla mnie takie szczególne i tym bardziej jest mi przykro je wycinać,ale co zrobić....nic wieczne nie jest.Choróbsko przeniosło się nawet na inną tuję wolno rosnącą i tak sobie myśle,że albo rozchorowały się po cięciu(formowaniu na wysokość)i wtedy dostały grzyba,albo przeniosło sie choróbsko od sąsiadki,bo jej pierwszej zaatakowało świerki