Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Może powinnaś zastosować nawóz długodziałający np.osmocote .Cebule mają to do siebie że z czasem po wielu kwitnieniach,,wypleniają się,,Moja babcia kiedyś kładła pod cebule nawóz od gołębi.Piękne kwiaty miała :roll:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki wielkie za namiary.Hibiskusy u mnie też śpią więc spokojnie :wink: One budzą się dość póżno,no i dobrze ,bo omijają je wiosenne przymrozki.Lece zerknąć na daglezje :wink:
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko, pokaż proszę swoją Magnolię ;:215 .
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i na koniec moje okolice z sąsiadami BOBERKAMI :D Obrazek
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne Aldonko ;:138 ;:138 .
Wspaniałe odmiany tulipanków ;:oj . A okolica z boberkami, ech...moje ulubione klimaty :tan . No i Magnolie. Kocham je na prawdę. Jedyne krzewy obok których nie mogę przejść obojętnie i zawsze powodują u mnie szybsze bicie serca. Ta jasna jest bardzo okazała a ta mniejsza podobna do mojej. Moja pierwszy rok miała dwa kwiatki, w ubiegłym już chyba z pięć a wtym roku zaszalała trzynastoma kwiatkami.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aldonko, masz piękne tulipanki ;:180 jestem ciekawa jakie to odmiany - podpiszesz w wolnym czasie? Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i piękne zdjęcia pokazałaś.Uwielbiam te kwitnące drzewa ;:173 A do magnolii jakoś nie mogę się przekonać :(
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No u Ciebie pięknie ;:138 U mnie już prawie po tulipankach bo spaliło je ;:3 Zakwitła tylko jedna magnolia i też już po kwiatach bo spalone :wit Aldonko kupiłam sobie znowu figę może ta będzie mi owocować bo pozazdrościłam Tobie ;:138 Jest malutka,ale powiedz mi czy ją nawozisz :?: może przy okazji zrób jej zdjęcie ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze:Aldonko, masz piękne tulipanki ;:180 jestem ciekawa jakie to odmiany - podpiszesz w wolnym czasie? Pozdrowionka :wit
Aż mi wstyd pisać :oops: ale ja nie zwracam uwagi na odmiany i nazwy.Kupuje to czego nie mam i co mi się podoba na zdjęciu.Wszystkie ,,cebulowe,, przywiezione są z Francji.Co roku dokupuje cebulki,bo są pakowane od 8 do 30 cebulek w woreczku i zawsze wychodzą takie jak na zdjęciach.Jeszcze mi się pomyłka nie trafiła.
Aszkoja też kiedyś nie zwracałam na magnolie uwagi i jakoś chyba bałam sie tych drzewek,bo ceny dość wysokie,ale o dziwo u mnie pięknie rosną i w tej chwili mam kolejne chciejstwo;,,MAGNOLIE GENI,,Musze niestety w tym roku wyciąć wszystkie tuje okalające moją posesję,a jest ich ponad 80 szt.W tamtym roku dostały jakąś zaraze i zaczeły schnąć,potem doszły do siebie i odbiły.Myślałam ,że wszystko ok....ale cóż....schną w oczach i wyglądają koszmarnie.Czeka już piła motorowa i niestety rok kwarantanny bez nasadzeń.Nie wiem jak ja to przeżyję ,bo tuje wysokie i mam fajny klimacik od chodnika.Nikt mi przez płot nie zagląda :( Poza tym wydatek na nowe tuje będzie koszmarnie wysoki jedna kosztuje 45 zł :roll: a ja potrzebuję 80.
Eluniafigi niczym nie nawożę,bo ona tego nie potrzebuje.Wystarczy jej dobra ziemia wymieszana z gliną.Naturalnie figi rosną na glebach nieurodzajnych i piaszczystych.Nie lubi stałej suszy i stałej wilgoci.Zasada -przelej-przesusz i mała doniczka,bo pójdzie w korzenie.To tyle.Super bezproblemowe drzewko!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Piękne kwitnące magnolie - mojA "podlana" i połamana w ubiegłym roku przez psiaki nie może dojść do siebie ;:185

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dzięki Aldonko ;:180 Bo miałam już dwie i z żadnej fig nie jadłam,dlatego pytam się Ciebie bo mówisz że masz owoce a ja najbardziej wierzę praktykom niż teoretykom ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elunia być może trafiłaś na takie ,które nie owocują,bo niestety bywają.Jeśli zależy Ci na owocach to bierze się ,,stobry,,z owocujących drzewek ,albo kupuje maleńkie już z owocem.Wtedy masz pewność ,ze u Ciebie też będzie owocowała.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magnolie śliczne ,ale bobra nie widać .
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Wow,przykro z tujami.Wiem jaki to koszt-bo albo niższe za mniejszą cenę i trzeba czekać albo szybko ale to kosztuje.U nas z jednej strony posadzony dawno z malutkich sadzonek-jest już okazały a drugi ponad 100 szt.obsadziliśmy Brabantami kupionymi 3 lata temu w Tesco.Tylko chyba 5 szt się nie przyjęło i musimy uzupełnić.Rosną różnie ale wszystkie mają przyrosty i jak jestem w ogrodzie to sąsiada nie widzę.I po Twojej relacji boję się ,że też tfu,tfu może [ale nie musi] też się coś stać.
A magnolie-pewnie kiedyś kupię ale....kolejny stres czy nie przemarznie ;:3
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aleksanderk pisze:Magnolie śliczne ,ale bobra nie widać .
BOBEREK narobił bałaganu i się schował :wink:
Aszko moje tuje sama wyhodowałam z nasionek zebranych z działki mojej babuni ,dla tego są dla mnie takie szczególne i tym bardziej jest mi przykro je wycinać,ale co zrobić....nic wieczne nie jest.Choróbsko przeniosło się nawet na inną tuję wolno rosnącą i tak sobie myśle,że albo rozchorowały się po cięciu(formowaniu na wysokość)i wtedy dostały grzyba,albo przeniosło sie choróbsko od sąsiadki,bo jej pierwszej zaatakowało świerki :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”