Mam malutki krzaczek tawuły szarej
Ogród Moni cz.1
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny dzień, wspaniała pogoda, znakomite zakupy roślinek
Pojechaliśmy na dobre lody, a tymczasem, oprócz lodów, wskoczyliśmy do Leroy Merlin, gdzie było tyle pięknych roślin, że nie mogłam wyjść z działu ogrodniczego
Moim łupem padły:
Miodunka Opal:

Żurawka Pluto:

Wiciokrzew Inga:

Clematis Sylvia Denny:

Kusił mnie Clematis bylinowy Alionushka, ale ostatecznie wybrałam również bylinowy Heather Herschell

i jako ostatni zakup - Lilia bez nazwy, ale b.mi się spodobała i będę musiała ją zidentyfikować

Niespodziankę zrobił mi mój M - kupił wiśnię ozdobną Royal Burgundy, która mi się niesamowicie spodobała - póki co wys.150cm, ma błyszczące, bordowe listki i różowe, 6cm kwiaty:

Muszę coś więcej poczytać na jej temat. Jutro na działce sporo mnie pracy czeka z wkopywaniem roślinek
A na działce rozkwitły tulipany Angelique - jak dla mnie cuuuudowne

i jakieś czarne tulipany, które zapewne są kolejnymi oszukanymi, bo takich nie zamawiałam podczas jesiennych zakupów

tutaj w pobliżu tych wcześniej pokazywanych, makowych/piwoniowych (widać jakie te makowe są wielkie - biorąc pod uwagę, ze czarne są klasycznego rozmiaru, łatwo sobie wyobrazić wielkość tych makowych
)

A makowe zadziwiają długością kwitnienia
Wyglądają, jakby nie miałay zamiaru zrzucić płatków 
Pojechaliśmy na dobre lody, a tymczasem, oprócz lodów, wskoczyliśmy do Leroy Merlin, gdzie było tyle pięknych roślin, że nie mogłam wyjść z działu ogrodniczego
Miodunka Opal:

Żurawka Pluto:

Wiciokrzew Inga:

Clematis Sylvia Denny:

Kusił mnie Clematis bylinowy Alionushka, ale ostatecznie wybrałam również bylinowy Heather Herschell

i jako ostatni zakup - Lilia bez nazwy, ale b.mi się spodobała i będę musiała ją zidentyfikować

Niespodziankę zrobił mi mój M - kupił wiśnię ozdobną Royal Burgundy, która mi się niesamowicie spodobała - póki co wys.150cm, ma błyszczące, bordowe listki i różowe, 6cm kwiaty:

Muszę coś więcej poczytać na jej temat. Jutro na działce sporo mnie pracy czeka z wkopywaniem roślinek
A na działce rozkwitły tulipany Angelique - jak dla mnie cuuuudowne

i jakieś czarne tulipany, które zapewne są kolejnymi oszukanymi, bo takich nie zamawiałam podczas jesiennych zakupów

tutaj w pobliżu tych wcześniej pokazywanych, makowych/piwoniowych (widać jakie te makowe są wielkie - biorąc pod uwagę, ze czarne są klasycznego rozmiaru, łatwo sobie wyobrazić wielkość tych makowych

A makowe zadziwiają długością kwitnienia
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moni, czarne to Queen of Night. czyli najczarniejsze z czarnych , jakie do tej pory wygenerowano.
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/169 ... n-of-night
- Alania

Problem w tym, Haniu, że to miały być tulipany papuzie Madonnahanka55 pisze:Moni, czarne to Queen of Night. czyli najczarniejsze z czarnych , jakie do tej pory wygenerowano.![]()
Mimo wszystko ładne te czarne i nie narzekam, tylko nie rozumiem w jakim celu sprzedawcy tak oszukują
Dziękuję Ci za rozszyfrowanie imienia tej czarnuli
Moniu,vertigo pisze:pozbywać się nie będę, ale podzielę się - są dwa, więc jeden mi zostanie, a drugi Ci podarujęOK pisze:Cześć Moniu![]()
U Ciebie jak zwykle pięknie
Czy tych czarnych tulipanków też się będziesz pozbywać?![]()
nie trzeba - tak sobie tylko pomyślałam, że jakbyś miała się ich pozbyć, to...
A piszesz, że Ci się podobają, to już nie będę sępić
Przepraszam, że się wczoraj nie odezwałam, ale jak zwykle net mi padł
Pozdrawiam, Olga
- Alania

Olga, już zdecydowane - podzielę się z Tobą i jużOK pisze:Moniu,vertigo pisze:pozbywać się nie będę, ale podzielę się - są dwa, więc jeden mi zostanie, a drugi Ci podarujęOK pisze:Cześć Moniu![]()
nie trzeba - tak sobie tylko pomyślałam, że jakbyś miała się ich pozbyć, to...![]()
A piszesz, że Ci się podobają, to już nie będę sępić![]()
- Alania

Jadziu, ta odmiana ma właśnie te nakrapiane listeczkiJadzia1 pisze:Witaj Moniko![]()
To zaszalałaś z zakupamiMiodunka piękna ja mam ale taką z nakrapianymi listkami ,teraz właśnie rozpoczęła kwitnienie
Clematis biały bardzo ładny
niespodzianka od M bardzo mi się podoba zapisałam nazwę
Tulipanki wyglądają jak róże
- Alania

Joluś, a gdzie kupowałaś?? Na Allegro?? Moje są w większości z Allegro i jak znajdę chwilę to sprawdzę co to była za oszust, który tego procederu dokonałJolantaGraj pisze:MONI ,zakupy wspaniałe ,a tulipanki rewelacyjne .
Moje tulipanowe zakupy też się nie bardzo zgadzają ,co innego kupiłam ,a co innego wyrosło .
vertigo pisze:Olga, już zdecydowane - podzielę się z Tobą i jużOK pisze:Moniu,vertigo pisze:pozbywać się nie będę, ale podzielę się - są dwa, więc jeden mi zostanie, a drugi Ci podarujęOK pisze:Cześć Moniu![]()
nie trzeba - tak sobie tylko pomyślałam, że jakbyś miała się ich pozbyć, to...![]()
A piszesz, że Ci się podobają, to już nie będę sępić![]()
Pozdrawiam, Olga