i ciekawy masz ten ever spring z tymi małymi kropeczkami. mój rozwinął teraz parę pąków i są tak jak u twojego, jeszcze bez żyłek, tylko z kropeczkami, ale może mojemu się pojawią, bo jest trochę inny niż twój.
Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szamanko - te białe osłonki - to typowe osłonki do storczyków - są wysokie na 14 cm. A wydają się ciasnawe, bo w środku jest gruba warstwa keramzytu na której stoi doniczka, dlatego z niej wystaje. Pomarańczowe i żółte osłonki - to "zwykłe" - nie storczykowe. One są szersze i niższe - wysokie na 12 cm.
Tutaj najlepiej widac ( jedna z pomarańczowych osłonek jest mniejsza, bo stoi dalej ):

Tutaj najlepiej widac ( jedna z pomarańczowych osłonek jest mniejsza, bo stoi dalej ):

- platynka80
- 500p

- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- platynka80
- 500p

- platynka80
- 500p

Asieńko co to jest ........ to malizna
.
Dziś się dogadałam na dwa maluchy vandowate , dendrobium stradus i phalaenopsis mini mark . Stówka pójdzie w Polskę , ale to mi było mało więc zamówiłam jeszcze dwie dorosłe Vandy i phalaenopsis Sangria i to juz 2 stówki. I tak nie wychodząc z domku , pozbyłam się trochę kasy.
Dziś się dogadałam na dwa maluchy vandowate , dendrobium stradus i phalaenopsis mini mark . Stówka pójdzie w Polskę , ale to mi było mało więc zamówiłam jeszcze dwie dorosłe Vandy i phalaenopsis Sangria i to juz 2 stówki. I tak nie wychodząc z domku , pozbyłam się trochę kasy.
Pozdrawiam cieplutko Małgosia.
Małgosiu - WOWAUREA pisze:Asieńko co to jest ........ to malizna.
Dziś się dogadałam na dwa maluchy vandowate , dendrobium stradus i phalaenopsis mini mark . Stówka pójdzie w Polskę , ale to mi było mało więc zamówiłam jeszcze dwie dorosłe Vandy i phalaenopsis Sangria i to już 2 stówki. I tak nie wychodząc z domku , pozbyłam się trochę kasy.
Musisz mi wszystko opowiedziec o swoich storczykach.Gosiu (Giga45) doszło do Ciebie wczoraj moje PW?