W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77
Aniu,u mnie też pada , na działce byłam w sobotę,coś tam porobiłam , a jeszcze masę planów miałam ,ma się ochłodzić ,z żalem ale coś czuję ,że to koniec sezonu
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, a co na wiosnę zaaplikujesz swoim różom ??
Dalijki masz piękne.A ta dalia pomarańczowa śliczności.
Piękny berberys. A jeszcze przed dom idzie. to fajny pomysł.Zawsze będzie piękny akcent.
Ja już cebulowe posadziłam.
Pozdrawiam
Dalijki masz piękne.A ta dalia pomarańczowa śliczności.

Piękny berberys. A jeszcze przed dom idzie. to fajny pomysł.Zawsze będzie piękny akcent.
Ja już cebulowe posadziłam.
Pozdrawiam

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zobaczysz jak to fajnie mieć działeczkę przy domku
Można wyskoczyć do ogródka w każdej chwili, wykorzystując każdą wolną chwilę.
Dzięki temu nie będzie Ci tak przykro, że nie możesz pojechać na swoją starą działeczkę.
Można wyskoczyć do ogródka w każdej chwili, wykorzystując każdą wolną chwilę.
Dzięki temu nie będzie Ci tak przykro, że nie możesz pojechać na swoją starą działeczkę.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, super zakupy cebulowych
Ja w tym roku nie kupiłam ani jednej sztuki...
Ale jak popatrzyłam na Twoje torebki , to muszę chyba jednak zajrzeć do B. Może jeszcze coś zostało?
Widziałam u Ciebie zdjęcia Charlesa Austina. Ciekawa jestem jak długo go masz i jak rośnie u Ciebie? Ze swojego jestem bardzo niezadowolona i teraz żałuję, że go kupiłam

Widziałam u Ciebie zdjęcia Charlesa Austina. Ciekawa jestem jak długo go masz i jak rośnie u Ciebie? Ze swojego jestem bardzo niezadowolona i teraz żałuję, że go kupiłam

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie to wszystko wygląda, ale żal lata
. Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Październik już mamy, liście spadają z drzew.Przymrozek zmroził na działce dalie i pelargonie
.Wszystko do usunięcia.Nie nacieszyłam się w tym roku tymi pięknymi kwiatami.Poobcinałam pędy i karpy czekają do wykopania.Może jutro pojadę, tylko wiadra mi potrzebne, bo gdzieś wyczytałam ,że większe karpy w wiadrach się przechowuje. Zamówiłam na wiosnę 13 nowych karp z naszego forum i już się cieszę
Czekam też na 3 róże ?Artemis, Lady Emma Hamilton i Charlotte (jednak nie Vanessa Bell)
?.pomyliłam się w ostatnim wpisie.Vanessy nie ma chyba w polskiej szkółce.
Ostatnio troszkę zostawiłam złotówek będąc w szkółce pobliskiej
Kupiłam kilka berberysów kolorowych, thuję formowaną w takie kulki i cyprysika.
Zamierzam posadzić przed wejściem.Jeszcze teraz zamierzam wysiać kawałek podjazdu trawą, tylko nasiona muszę zakupić.Walec pożyczy mi sąsiadka.
Dorotko u mnie najpierw tydzień padał deszcz ,a potem przyszedł mróz i wszystko zmroził.Liści coraz więcej ,jeszcze jedno koszenie przed nami
Chopin ma pąka i zamierza zakwitnąć...

Aniu-anabuko ja ostatnio daję różom obornik granulowany i troszkę nawozu do róż
To wszystko z mojej strony. Pierwsze kwitnienie czerwcowe uwielbiam.
Dalie to już historia, późno zakwitły, a szybko mróz je złapał.Zresztą u Ciebie to samo.
Cebulowe jeszcze sadzę, aby na wiosnę było kolorowo. Nie mam jeszcze wysianej trawy na ogrodzie, a tak bym krokusy w trawę powciskała.

Gosiu na pewno będzie fajnie, już nie mogę się doczekać

Dorotko ja nie mogę się oprzeć jak cebule czekają na półkach sklepowych i kuszą tymi kolorami.Ciekawe czy coś jeszcze wybrałaś w B?
Charles Austin rośnie u mnie od początku działki, czyli jakieś 10 lat. Z roku na rok mizernieje.Na początku ładnie kwitł, ale to dziwna róża, już nie zachwyca
Wypuści jeden pęd z jednym kwiatem ,chyba go niedługo się pozbędę?
Lady of Schalott zaszalała jeden kwiat

Alicjo lato przeszło mi obok nosa.Nie nacieszyłam się w tym roku działką.
Może w przyszłym roku będzie lepiej?
Jeszcze kwitnie....

Limelight

Rozchodnik między lawendami...

Jesienne żurawki...

Glicynia jesienna

Kolory jesieni...

Trawa nad oczkiem i glicynia

Splecione konary glicynii...

Smagliczka zawsze urocza...

Owoce berberysa podobno zawierają spore dawki wit C, ale wszystko z rozsądkiem...

Miłego dnia wszystkim życzę:)

Czekam też na 3 róże ?Artemis, Lady Emma Hamilton i Charlotte (jednak nie Vanessa Bell)

Ostatnio troszkę zostawiłam złotówek będąc w szkółce pobliskiej

Kupiłam kilka berberysów kolorowych, thuję formowaną w takie kulki i cyprysika.
Zamierzam posadzić przed wejściem.Jeszcze teraz zamierzam wysiać kawałek podjazdu trawą, tylko nasiona muszę zakupić.Walec pożyczy mi sąsiadka.
Dorotko u mnie najpierw tydzień padał deszcz ,a potem przyszedł mróz i wszystko zmroził.Liści coraz więcej ,jeszcze jedno koszenie przed nami

Chopin ma pąka i zamierza zakwitnąć...

Aniu-anabuko ja ostatnio daję różom obornik granulowany i troszkę nawozu do róż

To wszystko z mojej strony. Pierwsze kwitnienie czerwcowe uwielbiam.
Dalie to już historia, późno zakwitły, a szybko mróz je złapał.Zresztą u Ciebie to samo.
Cebulowe jeszcze sadzę, aby na wiosnę było kolorowo. Nie mam jeszcze wysianej trawy na ogrodzie, a tak bym krokusy w trawę powciskała.

Gosiu na pewno będzie fajnie, już nie mogę się doczekać

Dorotko ja nie mogę się oprzeć jak cebule czekają na półkach sklepowych i kuszą tymi kolorami.Ciekawe czy coś jeszcze wybrałaś w B?

Charles Austin rośnie u mnie od początku działki, czyli jakieś 10 lat. Z roku na rok mizernieje.Na początku ładnie kwitł, ale to dziwna róża, już nie zachwyca

Wypuści jeden pęd z jednym kwiatem ,chyba go niedługo się pozbędę?
Lady of Schalott zaszalała jeden kwiat

Alicjo lato przeszło mi obok nosa.Nie nacieszyłam się w tym roku działką.
Może w przyszłym roku będzie lepiej?
Jeszcze kwitnie....

Limelight

Rozchodnik między lawendami...

Jesienne żurawki...

Glicynia jesienna

Kolory jesieni...

Trawa nad oczkiem i glicynia

Splecione konary glicynii...

Smagliczka zawsze urocza...

Owoce berberysa podobno zawierają spore dawki wit C, ale wszystko z rozsądkiem...

Miłego dnia wszystkim życzę:)
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj ty robisz coś z tych owoców berberysu? u mnie też są pierwszy rok? Piękna polska jesień i tyle kolorków śliczne.
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- Igala
- Od: 11 gru 2012, o 19:25
Cudne jesienne zdjęcia
A smagliczka taka terminatorka?

Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Kontrolowana dzikość cz.2
Aniu, Rudbekie mam taką samą, rośnie w różnych miejscach ogrodu. Co roku sama się wysiewa, jest wszędobylska.
Róże fajne wybrałaś Artemis ślicznie wygląda... Lady Emma Hamilton ciekawa do tego pachnąca
. Charlotte też ,,grzechu
warta'' szkoda że miejsce się skurczyło...nie mogę więcej nic kupić. Aniu, będę podziwiać u Ciebie, w nowym sezonie jak kwitną piękności.
Róże fajne wybrałaś Artemis ślicznie wygląda... Lady Emma Hamilton ciekawa do tego pachnąca

warta'' szkoda że miejsce się skurczyło...nie mogę więcej nic kupić. Aniu, będę podziwiać u Ciebie, w nowym sezonie jak kwitną piękności.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, Charlesa Austina mam znacznie krócej od Ciebie, ale wrażenia podobne. Dziwnie jakoś rośnie i podobnie kwitnie. Wypuszcza jeden, dwa nowe pędy i na tych pędach, na samym czubku daje po kilka kwiatów. Na razie go trzymam, bo rośnie w takim miejscu, że braku kwiatów nawet nie widzę. Ale jeśli nadal będzie tak marnie wyglądał, to też go pożegnam.
Wyobraź sobie, że do B nie dotarłam i nie wiem czy w ogóle coś jeszcze zostało. Trudno, najwyżej w tym roku nie posadzę nic nowego...
U Ciebie piękna jesień
Pogoda nadal sprzyja różom. U mnie sporo jeszcze kwitnie. Oby jak najdłużej było tak ładnie i ciepło.
Wyobraź sobie, że do B nie dotarłam i nie wiem czy w ogóle coś jeszcze zostało. Trudno, najwyżej w tym roku nie posadzę nic nowego...
U Ciebie piękna jesień

Witaj Aniu
Przepiękny ogród pełen tego co tygryski (ja) lubią najjjbarrrdziej
RÓŻE przecudowne
, trawy, dalie, hortensje także. Będę podglądać, aby czerpać inspirację do meblowania mojej pustej jeszcze działki
Jako królowa hortensji, czy podpowiesz co mam zrobić na zimę z jednym wielkim krzakiem hortensjowym? Rośnie sobie u mnie a to moja pierwsza zima jako działkowca i nie wiem, mam go jakoś obwinać fizelina (wielkości spadochronu musiałaby być), podciać?

Przepiękny ogród pełen tego co tygryski (ja) lubią najjjbarrrdziej

Jako królowa hortensji, czy podpowiesz co mam zrobić na zimę z jednym wielkim krzakiem hortensjowym? Rośnie sobie u mnie a to moja pierwsza zima jako działkowca i nie wiem, mam go jakoś obwinać fizelina (wielkości spadochronu musiałaby być), podciać?

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, piękne kolory jesieni
I trawy takie zwiewne, magiczne i delikatne.
I hortensje jeszcze ładnie ci się trzymają. I róże pięknie kwitną. i nowe jeszcze ..
ciągle coś dokupujemy, ciągle coś zmieniamy i ulepszamy.
Pozdrawiam cieplutko

I trawy takie zwiewne, magiczne i delikatne.

I hortensje jeszcze ładnie ci się trzymają. I róże pięknie kwitną. i nowe jeszcze ..
ciągle coś dokupujemy, ciągle coś zmieniamy i ulepszamy.

Pozdrawiam cieplutko

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Mamy jesień, słoneczne dni przed Nami, a ja cały weekend w pracy będę?
We wtorek przyjdzie już znaczne ochłodzenie.Dalie jeszcze nie wykopane, ale na szczęście trawa skoszona.W tym roku mój syn ma skopać maminy kawałek warzywnika.Mama ma rehabilitację i z dnia na dzień nogi wracają do sprawności
Dzisiaj odebrałam meila z wiadomością, że moje różyczki zostały nadane.Pewnie jutro przyjadą, a ja mam dopiero jeden dół wykopany
Przed domem posiałam trawę na takim małym kawałku.Minęło kilka dni ,ale jeszcze nie kiełkuje ,czekam z niecierpliwością
i wyglądam kiełków.Kupiłam Substrala samozagęszczającą
W międzyczasie kupiłam w szkółce 4 berberysy i posadziłam je w szpalerze.
Docelowo ma być mały żywopłot od strony sąsiada. Dziś wysadziłam 100 szt krokusów, aby na wiosnę było kolorowo
To tak w skrócie.
Alicjo owoce berberysów u mnie wiszą jako ozdoba, ale wyczytałam,
że są skarbnicą wit C.
Chippendale jaki rumiany ...

Iga smagliczka daje radę jak widać:)
Drobne,a jakie piękne...

Krysiu
Dawno nie sadziłam róż z gołym korzeniem.Powoli tworzę swój ogród, ale czeka mnie sporo pracy ,aby nadać mu charakter i styl. Nie mam dużo miejsca, więc nie poszaleję ,ale mam jeszcze działkę ,więc tam na pewno róże zostaną.
Zakupy nowych roślin to ekscytująca chwila, chyba wszyscy ogrodnicy to lubią prawda?
Pozdrawiam Krysiu miło:)
Mariatheresa nie czuje chłodu...

Aniu trawy jesienią potrafią zdobić, są magiczne, a promienie słoneczne podświetlają je tworząc niesamowite obrazy.
Róże przyjadą, czekam na nie.Potem tylko zimę przeżyć i jakoś dokulamy się do wiosny?
Ostróżka jeszcze zdobi...

Aniu a zamówiłam trzy różyczki.Zrobię eksperyment jak będą rosły u mnie.
Mam w niektórych miejscach gliniastą glebę.Mam nadzieję, że będą rosły i będzie co oglądać.

Dorotko Charles Austin ma dziwne zwyczaje, już się nim nie zachwycam.
Kwitnie na czubku, a dół łysy. Chyba wiosną go nisko przytnę.
Cebul w B u nas już nie uświadczysz.Ja już zakończyłam sadzenie cebulowych.
Annabelle

Katiusha witaj u mnie:) Tak róże to mój konik, ale i hortensje dają mi dużo satysfakcji.Oj królową nie jestem, ale kilka rośnie u mnie i uważam, że one są naprawdę bezproblemowe.
Lubią wodę to na pewno.Ja swoich w ogóle nie okrywam.Wstawisz fotkę Twojego olbrzyma?

Krysiu Artemis u mnie dobrze się sprawuje i jest dość wysoki.Posadzę przy płocie.
Bukieciki kwiatów ma cały czas i ten budyniowy kolor pąków.
Róże chyba do mnie jutro dojadą, muszę jeszcze doły wykopać
Trawy ...

Aronia gubi liście...

Pióropusze

Glicynia zmienia kolorki...

Krzewuszka w słońcu...

Mini marchewki ale swoje, brudne i pachną marchewką...

Pieskie życie...

Miłego, pracowitego i słonecznego weekendu

We wtorek przyjdzie już znaczne ochłodzenie.Dalie jeszcze nie wykopane, ale na szczęście trawa skoszona.W tym roku mój syn ma skopać maminy kawałek warzywnika.Mama ma rehabilitację i z dnia na dzień nogi wracają do sprawności

Dzisiaj odebrałam meila z wiadomością, że moje różyczki zostały nadane.Pewnie jutro przyjadą, a ja mam dopiero jeden dół wykopany

Przed domem posiałam trawę na takim małym kawałku.Minęło kilka dni ,ale jeszcze nie kiełkuje ,czekam z niecierpliwością

W międzyczasie kupiłam w szkółce 4 berberysy i posadziłam je w szpalerze.
Docelowo ma być mały żywopłot od strony sąsiada. Dziś wysadziłam 100 szt krokusów, aby na wiosnę było kolorowo

Alicjo owoce berberysów u mnie wiszą jako ozdoba, ale wyczytałam,
że są skarbnicą wit C.
Chippendale jaki rumiany ...

Iga smagliczka daje radę jak widać:)
Drobne,a jakie piękne...

Krysiu
Dawno nie sadziłam róż z gołym korzeniem.Powoli tworzę swój ogród, ale czeka mnie sporo pracy ,aby nadać mu charakter i styl. Nie mam dużo miejsca, więc nie poszaleję ,ale mam jeszcze działkę ,więc tam na pewno róże zostaną.
Zakupy nowych roślin to ekscytująca chwila, chyba wszyscy ogrodnicy to lubią prawda?
Pozdrawiam Krysiu miło:)
Mariatheresa nie czuje chłodu...

Aniu trawy jesienią potrafią zdobić, są magiczne, a promienie słoneczne podświetlają je tworząc niesamowite obrazy.
Róże przyjadą, czekam na nie.Potem tylko zimę przeżyć i jakoś dokulamy się do wiosny?
Ostróżka jeszcze zdobi...

Aniu a zamówiłam trzy różyczki.Zrobię eksperyment jak będą rosły u mnie.
Mam w niektórych miejscach gliniastą glebę.Mam nadzieję, że będą rosły i będzie co oglądać.

Dorotko Charles Austin ma dziwne zwyczaje, już się nim nie zachwycam.
Kwitnie na czubku, a dół łysy. Chyba wiosną go nisko przytnę.
Cebul w B u nas już nie uświadczysz.Ja już zakończyłam sadzenie cebulowych.
Annabelle

Katiusha witaj u mnie:) Tak róże to mój konik, ale i hortensje dają mi dużo satysfakcji.Oj królową nie jestem, ale kilka rośnie u mnie i uważam, że one są naprawdę bezproblemowe.
Lubią wodę to na pewno.Ja swoich w ogóle nie okrywam.Wstawisz fotkę Twojego olbrzyma?

Krysiu Artemis u mnie dobrze się sprawuje i jest dość wysoki.Posadzę przy płocie.
Bukieciki kwiatów ma cały czas i ten budyniowy kolor pąków.
Róże chyba do mnie jutro dojadą, muszę jeszcze doły wykopać

Trawy ...

Aronia gubi liście...

Pióropusze

Glicynia zmienia kolorki...

Krzewuszka w słońcu...

Mini marchewki ale swoje, brudne i pachną marchewką...

Pieskie życie...

Miłego, pracowitego i słonecznego weekendu

Dziękuję za poradę
.
Kwitnąca i barwna jesień w twoim ogrodzie. Zmieniające barwę trawy obsypane kolorowymi listkami wyglądają bardzo urokliwie
W swej niewiedzy stwierdziłam, że na sadzenie już pewnie za pozno, ale widzę, że wcale nie, więc wybiorę się dziś na małe zakupy
Proszę bardzo, oto omawiana hortensja, którą nabyłam z działką, zdjęcie z sierpnia:

Jutro zobaczę jak obecnie wygląda
.
Psina wygląda na bardzo szczęśliwą. Piękne to pieskie życie

Kwitnąca i barwna jesień w twoim ogrodzie. Zmieniające barwę trawy obsypane kolorowymi listkami wyglądają bardzo urokliwie

Proszę bardzo, oto omawiana hortensja, którą nabyłam z działką, zdjęcie z sierpnia:

Jutro zobaczę jak obecnie wygląda

Psina wygląda na bardzo szczęśliwą. Piękne to pieskie życie