Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

O karczowaniu coś wiem i Ci nie zazdroszczę ;:202 , Edenka naprawdę cudo i wcale się nie dziwię , że to Twoja ulubienica .Upały i mnie dają się we znaki , po pracy tylko prysznic i zalegam bo na nic więcej po całym dniu nie mam siły .Nie przemęcz kolanka ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zusiu, faktycznie Twoja Edenka zjawiskowa! Można kleknąć ;:167
Powiedz mi czy ten jaśmin, który pokazałaś pachnie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Twoja Edenka jest cudna ;:138 . Ja mam dwie ale tylko jedna czaruje ;:131 . Tego roku zamierzam je solidnie okryć i liczę, że te pędy nie przymarzną . Ogród bardzo letni a przecież lata w kalendarzu jeszcze nie ma. Upały są niesamowite i odechciewa się wszystkiego. Niestety na to rady nie ma ;:185 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam ;:128 . No i nareszcie troszkę w nocy podlało działeczkę tylko że ja z wieczora też podlałam a eM mówił nie podlewaj , chmurzy się, będzie padać ;:oj . Dalej upały doskwierają co nie wszystkim roślinkom mimo podlewania wychodzi na dobre, niektóre kwiatki w połowie się rozwiną i już zasychają. :wink: Najbardziej teraz zdobią róże, w końcu ich czas tylko niestety niektóre dopadła czarna plamistość...wczoraj pryskałam ale ta nocna burza ;:224 . Dziś zrobię powtórkę. Liliowce tylko patrzeć jak buchną kwieciem a i lilie nie pozostają w tyle...ogólnie nie jest żle tylko oby bez tych upałów .

Izo...podzielam twoje zdanie co do edenki, to piękna róża, póki co u mnie zdrowo rośnie i dalej kwitnie a nawet ma jeszcze pączki. Miejscówkę dostała na froncie działki, jest podziwiana przez przechodzących sąsiadów a ja dumna :;230 '

Alu...u mnie właśnie w nocy przeszła burza, zawsze to coś...ale ciągle zbyt mało aby zadowolić roślinki. Chwasty chyba lubią sucho, tym nic nie przeszkadza...draństwo rośnie w oczach a ja przez te upały pielę w spowolnionym tempie , albo wcale ;:306 .

Marysiu...wakacje mam, nie da się ukryć tylko jakoś męczące w tym roku te wakacje, albo starzeję się i nie znoszę już takich temperatur lekko :;230 . Najbardziej przekonuje mnie to gdy patrzę na młodą sąsiadkę leżącą na leżaku i opalającą się przez kilka godzin ;:oj . Korzeń już wykarczowany , udało się :uszy

Elu..na szczęście karczowanie już poza nami. ;:128 . Wbrew pozorom myślałam że będzie gorzej. Okazało się że korzeń nie był wcale aż taki duży w stosunku do wysokości drzewa ;:173 . Miejsce po ściętym drzewie jak dotąd puste, za duże teraz upały aby coś przesadzać. Co do kolanka, oszczędzam..niestety drugie się odzywa . Właściwie klamka już zapadła, odwlekam to tylko w czasie :wink:

Bożenko
..dziękuję ;:168

Małgosiu...ja kupując swoją edenkę także nie znałam tej róży, no to jesteśmy dwie szczęściary co nam się fuksło :heja

Basiu...ten na biało kwitnący to żylistek ;:173 . U mnie nie pachnie a mimo to kiedy kwitnie wynagradza wszystko, dla mnie w czasie kwitnienia jest piękny. Szkoda że ma miejscówkę na tyłach działki ale niestety tak wypadło. ;:oj

Ewelinko...także planuję dokupić drugą edenkę ;:173 . Ja swojej tej zimy nie okrywałam, nie wiedziałam że to takie cudo. Teraz gdy wiem już obmyślam jak i czym okryję, na pewno będzie ubrana na cebulkę ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Laguna
Obrazek

Angielka
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Zuziu śliczne masz różyczki inne kwiaty też bardzo piekne ;:333
Pozdrawiam Alicja
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Zuziu , zakochałam się w edence.U mnie deszcz nie dotarł, widziałam jak burzyło na niebie daleko,ale minęło nas. ;:3
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Zuziu, różyczki urocze ;:167 masz białą Tawułke, tak ślicznie u ciebie kwitnie, ja wiosną kupiłam dwie , białą i bordowa ;:131
biała ;:174 wypuściła jednego listka i padła a bordowa rośnie, ale taka anemiczna, może przez lato się rozrośnie . ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zuziu, moja Edenka w tym roku też całkiem śliczna i aż mi się buzia ucieszyła widząc Twoją ;:oj Bo to znaczy, że i moja ma szansę zostać taką ślicznotką :heja Tylko wstręciucha odwraca się do sąsiada, a ja ją podglądam tylko ukradkiem ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu nie martw się, że sił Ci brakuje na opalanie...organizm sobie sam reguluje co lubi i co dla nie dobre. Ogród zadbany i idealnie wygląda więc sił jeszcze Ci wystarczy na niego, a to najważniejsze ;:215 Cudne róże i powojnik, a nawet lilie zaczynają kwitnąć :D Pozdrawiam i może chłodniejszy powietrze dotrze też do Ciebie ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Zuziu! ;:196
Długo mnie nie było na forum, toteż narobiłam sobie zaległości, które staram się nadrabiać, a nie jest to łatwe, jako że zbyt wiele straciłam.
Podziwiam Twoje cudne różyczki, szczególnie 'edenkę'. Jest naprawdę urocza. ;:138 ;:138
Ogród mimo pragnienia wody, zieloniutki i przystrojony kwieciem, co dobrze świadczy o Ogrodniczce. ;:433 ;:433

U mnie susza aż chrzęści pod stopami i mimo wczorajszego pokropienia z nieba, nic się pod tym względem nie zmieniło. ;:223 Ciągle czekam na porządny deszcz. ;:204

Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Zuziu, gdybym wiedziała, że Edenka będzie wyglądała jak u Ciebie, już bym ja sobie sprawiła, ale w niewielu ogrodach widziałam ja tak piękną jak Twoja. Czytałam też o niej różne opinie i to mnie trochę zniechęciło a przecież ona w kolorach takich jak lubię.
Czy ta różyczka to przypadkiem nie Geisha? https://images81.fotosik.pl/1093/1b50ed6132a42801.jpg ?

Śliczna podpórka dla róży https://images82.fotosik.pl/1093/61ec596b309f01f2.jpg a żylistek ;:oj , jeszcze tak kwitnącego nie widziałam, cudo po prostu ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Przepięknie! :)

Eden Rose i żylistek mnie po prostu zachwyciły. :)
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witajcie ;:128 . Ponarzekam trochę, sucho jest, latanie z wężem też już mi się znudziło ale dobrze że chociaż woda w wężu jest. Od dłuższego czasu staram się stworzyć działeczkę tak aby było ładnie i jak najmniej pracy, nie udaje się ;:oj . Ogólna zasada sadzić z tyłu wyższe z przodu niższe, nie zawsze mi się to udaje....trzeba znów przesadzać. Ostatnio kupiłam nawóz inny niż zwykle, pan w sklepie powiedział że to taki sam co kupowałam..niemiecki więc nic nie doczytałam. No i stało się, przedobrzyłam z nawozem, dobrze że wszystkich roślinek na działce nie podsypałam nawozem..najbardziej ucierpiały młode roślinki w tym ukorzenione przeze mnie hortensje i moja ukochana jarzmianka. D Taka zemnie ogrodniczka ;:131 Za pochwały dziękuję, nie chwalcie za bardzo bo spocznę na laurach. ;:306

Alu
..dziękuję. Różyczki spisują się na medal nawet się nie spodziewałam. Po wiosennych przymrozkach kilka mi wypadło myślałam wtedy że będzie klęska różana . Jak widać nie taki diabeł straszny jak go malują. ;:173

Bożenko...jak tylko będziesz miała okazję kup edenkę, śliczna jest. Ja także będę polowała aby dokupić jeszcze jedną. ;:168

Wandziu
..to białe to parzydło leśne, tawułkę też mam . W tym roku u mnie dopiero zaczyna kwitnąć, rozrosły się inne i tawułka ma cień, znów by ją trzeba przesadzić :;230 .

Iwonko..naprostuj koniecznie buzię swojej edence aby do ciebie się uśmiechała, nie może tak być aby do sąsiada ;:306 Ja tak posadziłam swoją że nijak szyi nie wykręci , za daleko ma sąsiada. ;:oj

Marysiu..z opalaniem się to dałam takie porównanie ;:173 Sąsiadka młoda to widać służy jej opalanie, mnie nie to widać starzeję się :;230 . Za trzy tygodnie urlop nad morzem, tam też plackiem na słońcu nie poleżę bo...zasnę ;:oj . Szum fal mnie usypia ;:306 . Za pochwały dziękuję ;:168

Lucynko...wszędzie pewnie posucha, u mnie także. :wink: Dobrodziejstwo ta woda z węża i w dodatku za darmo, tylko bardzo dużo zdrożały u nas opłaty działkowe..z 350 na 600 zł, działkowicze się buntują , chcą odwołania prezesa ;:224 . Również pozdrawiam ;:168

Daysy...edenka jest piękna, jednak jak mówi przysłowie nie chwal dnia przed zachodem słońca..zobaczymy jak przetrzyma zimę , tą przetrzymała znakomicie choć inne różyczki pomarzły. Co do różyczki..mam już mętlik w głowie, tyle różyczek tak podobnych do siebie. Nie potrafię potwierdzić ani zaprzeczyć czy to Geisha :roll: . To jej pierwsze kwitnienie, może w następnym bardziej zdecydowanie da się zidentyfikować odmianę ;:173

Joasiu...dziękuję za pochwały mojego żylistka, warto go mieć..dla mnie też jest piękny. Szkoda że rośnie na tyłach działki, niestety nie wszystko się da aby rosło na froncie. ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jarzmianki już nie ma.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witaj Zuziu! :wit ...Jak zwykle piekne kwitnienia u Ciebie...Wysiałam w tym roku jarzmiankę i niestety nie powschodziła mi... ;:222 ...Jaka Ty masz dużą działke że macie takie wysokie opłaty?....U nas działki wprawdzie niewielkie bo niecałe 300m..ale też sporo mniej płacimy niż Wy przed podwyżka...Miłego dnia! ;:196
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Zuziu, jak zawsze zachwycam się porządkiem u Ciebie, co byś nie mówiła. :wink:

Żylistka posadziłam rok temu, jeszcze nie kwitł. Czekam. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”