Leniwy, ciepły dzień, spędzony towarzysko.

Od wpatrywania się w niebo, nie spadła nawet jedna kropla deszczu.
Dorotko mam Leonardo, jest ciemniejsza i ma mocno zielone liście. Kwiaty miała już w pierwszym roku bardzo trwałe.

Ta jasnoróżowa ma jasne liście, około 80 cm wysokości i z metr szerokości. W ubiegłym roku zagościła w ogrodzie. Wypuszcza długie pędy. Jeden zakulkowałam wiosną i ma dużo kwiatów. Jest dość wiotka, nawet przygotowałam stelaż, ale na razie nie pokłada się. Ma masę kwiatów, opadają po 3-4 dniach. Wszyscy zachwycają się zapachem LO, a mojej zapach jest subtelny.

Na zdjęciu rosną dwie obok siebie.
Artemis oczywiście posadziłam chyba za blisko siebie, co 70 cm.

Niestety już ich nie ruszę, mają trzeci rok i mocno się rozrosły. Chciałam uzyskać formę szpaleru i tak mam, nie da się odróżnić poszczególnych krzewów.

Zjawiskowe ostróżki ma
Marta Koziorozec , korzystałam z jej doświadczeń, ona swoje dzieli. Moja niebieska miała dwa lata. Skoro już musiałam jej zmienić miejsce, postanowiłam podzielić wiosną. Ładnie się przyjęły wszystkie cztery kępki.
Ewuniu ślimaki ustawione w dziwnych pozycjach, ponieważ Karol uwielbia nimi kręcić w gruncie.

Żurawki lubiłam i zawsze mam jakieś w ogrodzie, ale z powodu opuchlaków sporo straciłam. Zniechęciłam się trochę i nie kupuję w szkółkach. Dzielę swoje lub mam od miłych forumek.
Ania anabuko1 wywołała temat "traw", więc dziś przedstawię niskie.
Ostnice wszyscy znają, mam jej chyba ponad pięćdziesiąt. Na zdjęciu w nogach powojników, od strony tarasu i na rabacie przy garażu.
Ptasie łapki, ubiegłoroczny nabytek.
Tegoroczny zakup. Oczywiście trzy sztuki podzieliłam na pół,

więc trzeba poczekać na ładne kępki.
Proso rózgowate. Nabierze wyglądu dopiero w lipcu, jak pokaże kłosy.
Na pierwszym planie turzyca The Beatles, zastąpiła ciemne żurawki przy hortensjach Bobo. Mam nadzieję, że ładnie się rozrośnie i stworzy obwódkę. Wyższe w oddali proso.
Koło bukszpanów prawdopodobnie turzyca Ewergold.
Jasnota plamista dla
Eli ela151 Posadzona koło iglaków, żeby miała trochę cienia, ale już zaczyna być plamiasta.

Gdybym jej nie ograniczała zarosłaby pół rabaty.