Moje storczykowo - Jeanne
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko ja też już czekam z niecierpliwością aż rozwinie się pierwszy kwiat
ciekawa jestem czy będzie tej samej wielkości co poprzednio czy może ciut większy, bo pęd jest zdecydowanie grubszy 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj ! Ty do mnie zaglądasz to ja tez muszę..
. Storczyki przepiekne... , moje to takie tam... , twoje duzo lepsze..
Niemoge się napatrzeć...
a ten z 4 pędami
, pierwszy raz takiego widzę... Ale masz ręke do storczyków
. Ciekawe kiedy ta cambria się rozwinie.. , ja mam jedna i mam z nia ostatnio problemy...
. Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Jeanne
- 1000p

Miło mi Arturze że zajrzałeś mnie odwiedzić
A z tą ręką do storczyków to bez przesady
staram się dużo czytać i uczę się na własnych błędach niestety, jak z cambrią na przykład
Mam nadzieję że doczekamy się kwiatów na naszych, prędzej czy później
i postanowiłam że drugiej cambrii nie kupię dopóki mi się z tą nie uda, choć kuszą strasznie...zwłaszcza żółte tygrysie achhh...
A z tą ręką do storczyków to bez przesady
Mam nadzieję że doczekamy się kwiatów na naszych, prędzej czy później
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Halinko masz rację
mój seledynek jeszcze zanim przekwitł przedłużył oba pędy po 4 i 5 kwiatów, a ledwo przekwitł wypuścił dwa nowe pędy...coś w ich "rodowodzie" musi być takiego, że są "wiecznie" kwitnące 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
PotwierdzamJeanne pisze:Halinko masz racjęmój seledynek jeszcze zanim przekwitł przedłużył oba pędy po 4 i 5 kwiatów, a ledwo przekwitł wypuścił dwa nowe pędy...coś w ich "rodowodzie" musi być takiego, że są "wiecznie" kwitnące
Seledynek ("Ciapatek" w typie "Rózowej pantery"
Pozdrawiam, Baśka
- Jeanne
- 1000p

Tak Basiu czekałam aż się odezwiesz i podzielisz swoim doświadczeniem z tą pięknością
Fajnie że i Twój tak szybko rośnie, ja już nie mogę się doczekać kwiatuszków na moim, stęskniłam się za tym widokiem
Fajnie że i Twój tak szybko rośnie, ja już nie mogę się doczekać kwiatuszków na moim, stęskniłam się za tym widokiem
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Renatko dziękuję
Basiu, faktycznie, może czas stworzyć listę chętnie zakwitających hybryd
mogłabym dorzucić to mojego "pierworodnego" bo on też odpoczywal może z miesiąc 
Basiu, faktycznie, może czas stworzyć listę chętnie zakwitających hybryd
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- EWA K

- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
co do chęci kwitnienia - w większości mamy falenopsisy i mniej więcej wiemy, jak często/długo one kwitną. A co z pozostałymi
interesują mnie głównie cambriowate
Zastanawia mnie to, ponieważ na forum jest trochę osób mających storczyki już od jakiegoś czasu i mogłyby coś o tym powiedzieć. Niedawno rozmawiałam z koleżanką, która ma 14 cambrii (ogółem wszystkich storczyków ma duuuużo) i jest nimi rozczarowana. Prawie wszystkie jej storczyki już kwitły - catleye, falenopsisy, miltoniodia, oncidiowate, miltonia, encyclia ... a cambrie NIE !
b]Jeanne [/b]na początku Twojego wątku jest colmanara. Czy ona kwitła ponownie?
a może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z cambriami?[
Zastanawia mnie to, ponieważ na forum jest trochę osób mających storczyki już od jakiegoś czasu i mogłyby coś o tym powiedzieć. Niedawno rozmawiałam z koleżanką, która ma 14 cambrii (ogółem wszystkich storczyków ma duuuużo) i jest nimi rozczarowana. Prawie wszystkie jej storczyki już kwitły - catleye, falenopsisy, miltoniodia, oncidiowate, miltonia, encyclia ... a cambrie NIE !
b]Jeanne [/b]na początku Twojego wątku jest colmanara. Czy ona kwitła ponownie?
a może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z cambriami?[
- Jeanne
- 1000p

EWO, colmanara u mnie jeszcze nie kwitła
jej kwiatami cieszyłam się niecały miesiąc (wrzesień/październik 2007), niedługo po przekwitnięciu wypuściła nową psb. W międzyczasie "odkryłam" że za często ją podlewam i większość korzeni niestety była do usunięcia
wakacje spędziła na tarasie, psb nieco podrosła ale wolniutko jej to idzie (nadal nie dojrzała a minął już rok
) ale niedawno wypuściła nowy przyrost który rośnie znacznie szybciej od poprzedniego, także jest nadzieja że moja bidulka wychodzi na prostą
obecnie staram się jej "nie zauważać" na parapecie, podlewam jak podłoże jest suche jak pieprz
zobaczymy co z tego będzie, bardzo bym chiała jeszcze kiedyś zobaczyć jej kwiaty
Halinko no właśnie te przykre doświadczenia łatwo zniechęcają (przynajmniej mnie
). NIE KUPIĘ nowej cambrii dopóki ta co mam mi nie zakwitnie...
Halinko no właśnie te przykre doświadczenia łatwo zniechęcają (przynajmniej mnie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki