Masz wiele ciekawych roślin u mnie jakoś tak zubożało na wiele brakuje już miejsca ...szkoda
Ogród Biedronki641cz.4
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Ala jak na mój piach to wyjątkowo mokro ale co się dziwić jak cały zeszły tydzień lało a sobota to cały dzień i to porządnie , dopiero w niedziele się wypogodziło .
Masz wiele ciekawych roślin u mnie jakoś tak zubożało na wiele brakuje już miejsca ...szkoda
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu nawet nie wiesz co bym dała za piach. Miałam go w domu rodzinnymi lepiej się w nim robiło.Tutaj jest ciężka ziemia. Fajna tylko do pracy na drugi dzień po deszczu,którego nie ma.Jak to się mówi.Mam szmelc ,mydło i powidło. Jedne rośliny zarastają inne i trzeba by je poprzesadzać.Inne nie rosną i wypadają zostawiając pustostany. Dziś siedzę i się nudzę a tyle bym zrobiła,gdyby się dało.
A co Ci wpadło w oko?Może jeszcze wciśniesz.
A co Ci wpadło w oko?Może jeszcze wciśniesz.
-
evastyl
- 1000p

Ala oj sporo bym jeszcze chciała . Na pewno jeżówki kiedyś miałam ich sporo ale wyginęły , jakieś ciekawe irysy , kilka nowych liliowców , pewno coś z żurawek . Jesienią dokupię sobie troszkę lilii bo obecnie prawie ich nie mam ...no przesadzam są ale zniszczone przez robale 
Jest jeszcze troszkę miejsca na bardzo słonecznej rabacie i tam zamierzam posadzić jeżówki , irysy i liliowce które pewno niedługo gdzieś zamówię ;)
Dzisiaj upał więc wypada się ponudzić ja jednak miałam zajęcie wydrylowałam całe wiaderko czereśni będzie super dżem ...zeszłoroczny już się skończył
Jest jeszcze troszkę miejsca na bardzo słonecznej rabacie i tam zamierzam posadzić jeżówki , irysy i liliowce które pewno niedługo gdzieś zamówię ;)
Dzisiaj upał więc wypada się ponudzić ja jednak miałam zajęcie wydrylowałam całe wiaderko czereśni będzie super dżem ...zeszłoroczny już się skończył
- Biedronka641

Ewciu upatruj. Coś może wypatrzysz u mnie. Tylko nie wiem czy moje stare odmiany będą Ci pasować. Życzę powodzenia .Zapewne wiesz w czym.

Rdzawych mam pod dostatkiem
Inne też zakwitną.

Kosmos

Lędźwian szerokolistny
Iwonko innego zdjęcia nie będzie, bo on tak stopniowo kwitnie

Wszystkim życzę dobrej nocy, ochłodzenia i deszczu , by roślinki odżyły.

Rdzawych mam pod dostatkiem

Kosmos

Lędźwian szerokolistny
Iwonko innego zdjęcia nie będzie, bo on tak stopniowo kwitnie

Wszystkim życzę dobrej nocy, ochłodzenia i deszczu , by roślinki odżyły.
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALA,zagladam i podziwiam 
Uważam,ze niektóre swe okazy powinnaś lepiej wyeksponować,chociaż domyślam się,że brak miejsca...
Arisema to prawdziwa królowa
Pozdrawiam,
Sławek
Uważam,ze niektóre swe okazy powinnaś lepiej wyeksponować,chociaż domyślam się,że brak miejsca...
Arisema to prawdziwa królowa
Pozdrawiam,
Sławek
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ala,u mnie też była straszna susza ,ale dzisiaj 0 5 rano sporo podlało no i strąciło płatki z róż,ale i tak dużo zostało,i ciebie też cudnie kwitną róże w ogrodzie ,jaki to piękny czas,gdy tak siedzimy u siebie i w innych ogrodach i podziwiamy ,podziwiamy,podziwiamy ,uwielbiam tak łazić i oglądać ,tylko czasu na wszystko brakuje,pozdrawiam i miłego dnia 
- Biedronka641

Witam.
Słucham meczu i emocji w domu co nie miara.
Sławku na brak miejsca nie narzekam,tylko sił , czasu i brak sprzyjającej pogody na przesadzanie.Rośliny się rozrastają a dawno ich nie przesadzałam. Może na emeryturze doprowadzę ogród i rabatki do składu i ładu. Obawiam się ,że nie nastąpi to szybko.
Martuś mówisz ,że podlało Ci to jesteś szczęściarą,bo u mnie nadal nic. Oj tak z tym czasem jest różnie. Teraz kiedy praży to siedzę w domu i więcej zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków.
Mam tyle pracy na polu. Planujemy nowe obrzeża. Już kupione ale kiedy to zrobimy.Czekam na deszcz i ochłodzenie. Tobie też miłego dnia.

Gailardia oścista

Rutewka wysoka żółta. Musiała dostać podpórkę.

Rumiany żółte przekwitają i zmieniają kolor

Powojnik bylinowy

Tutaj też za gęsto.

Słucham meczu i emocji w domu co nie miara.
Sławku na brak miejsca nie narzekam,tylko sił , czasu i brak sprzyjającej pogody na przesadzanie.Rośliny się rozrastają a dawno ich nie przesadzałam. Może na emeryturze doprowadzę ogród i rabatki do składu i ładu. Obawiam się ,że nie nastąpi to szybko.
Martuś mówisz ,że podlało Ci to jesteś szczęściarą,bo u mnie nadal nic. Oj tak z tym czasem jest różnie. Teraz kiedy praży to siedzę w domu i więcej zaglądam do zaprzyjaźnionych wątków.
Mam tyle pracy na polu. Planujemy nowe obrzeża. Już kupione ale kiedy to zrobimy.Czekam na deszcz i ochłodzenie. Tobie też miłego dnia.

Gailardia oścista

Rutewka wysoka żółta. Musiała dostać podpórkę.

Rumiany żółte przekwitają i zmieniają kolor

Powojnik bylinowy

Tutaj też za gęsto.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mecz się zakończył, ja z nerw zjadłam dwa kilo czereśni, do tego bób i groszek zielony, pękam w szwach
u nas popaduje deszczyk, burza była ale nie mocna, ochłodziło się w końcu 
-
evastyl
- 1000p

Czy ja wiem czy za gęsto na tym ostatnim zdjęciu ...ja mam prawie tak wszędzie
Ale dzisiaj wzięłam sprawy w swoje ręce i troszkę przejaśniało ...M tez pomagał ;)
Ale dzisiaj wzięłam sprawy w swoje ręce i troszkę przejaśniało ...M tez pomagał ;)
- Biedronka641

Iwonko oj to sporo zjadłaś tych czereśni. Mam nadzieje ,że nie opryskane, bo w któryś roku moją zachłanność odchorowałam po czereśniach z rynku. Deszczyku zazdraszczam. U mnie bez zmian. Znów było podlewanie.
Ewciu pewnie ,że ogród musiałaś ogarnąć .
Tym bardziej,że miałaś deszczyk.
Dzisiejsze fotki . Zapraszam.

Kolejne lilie zakwitają.
I juki też

Liliowiec Arctic Snow

Wiązówka
Jeżówki nabierają kolorków

Ewciu pewnie ,że ogród musiałaś ogarnąć .
Dzisiejsze fotki . Zapraszam.

Kolejne lilie zakwitają.
I juki też

Liliowiec Arctic Snow

Wiązówka
Jeżówki nabierają kolorków

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu jestem i juki podziwiam, jak żołnierze pilnują alejki.
Jeżówki odmianowe się śpieszą,
u mnie tylko zwykłe kwitną. Meczu nie oglądałam, tylko słuchałam, ale na karne poszłam do telewizora. 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie jeżówki jeszcze nie kwitną choć już niewiele ich mam.. Nie kupuję bo się obraziłam na nie ..odmianowe są nietrwałe a może i nornice mi parę wykończyły bo to był rejon ich szczególnego żerowania.U Ciebie same ładne ! Hortensje też widziałam ładne u Ciebie i na bogato.. te odmiany bardzo obficie kwitną w tym roku i u nas nawet na osiedlowych rabatach.
Miłej niedzieli Alu!

Miłej niedzieli Alu!
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu jakie piękne lilie
.
Wązóweczka ,ale jakaś inna niż moja śliczna
Juki jakie masz dorodne .Ślicznie jest
Zdrówka
Wązóweczka ,ale jakaś inna niż moja śliczna
Juki jakie masz dorodne .Ślicznie jest
Zdrówka
Pozdrawiam Alicja
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu te sama własnoręcznie zrywałam z drzewa, nie pryskane na pewno
, no u nas już po deszczach, ale bez słonka dzisiaj, dobrze, trochę oddechu od upałów mamy 
-
evastyl
- 1000p

Ala a czy Liliowiec Arctic Snow nie powinien być bardziej biały twój taki mocno żółty no chyba że takie zdjęcie