Moje Arboretum cz.3
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.3
Witaj Karolciu, cieszę się, że mój-Twój hibiskus variegata Ci zakwitł
. Piękne fotki z Wojsławic 
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Daysy zgadzam się z Tobą w każdym słowie i pewnie jest nas sporo, ale jakoś baraniejemy
Jeszcze na swoim podwórku możemy coś zmieniać, ale dalej to musiałaby wybuchnąć rewolucja
To wszystko pieniądz i nikt go nie odda bez walki 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daysy, Marysiu co racja to racja , niedługo będzie jak w tym filmie <Skrzydełko czy .......> oj aż strach
Nie ma u nas krów Marysiu wioska pod Wrocławiem , w pobliżu masa przemysłu, komu chce się krowy hodować ?
trudno, ja chociaż w swoim podworku, ogródku, sadzie sieję i zbieram co chcę
Pomidorki dosuszyłam, potem zalałam wrzącym olejem i te na które padło są czarne
Za gorący olej, następne zrobie jak Marysia, chłodny olej i zagotuję
Ale pierwsze koty za płoty 
Pomidorki dosuszyłam, potem zalałam wrzącym olejem i te na które padło są czarne
- karolacha

Przyroda odbije a hibiskusy mają się dobrze 

moja glicynia trzeci raz kwitnie

może zagadka
kto ma tyle nasion ?

powiększam rabatę kosztem wyschłego trawnika, darń wychodzi płatami

Nowa angielska, parkowa, różowa
poniżej czerwona

zimowit koło różyczki od Ewy
Widać jaki ten hibiskus malutki, a ma pąki, tylko z trudem je rozwija 

niezawodne okrywowe, kwitną całe lato

jarzębina, poniżej ognik wysoki jak drzewo

moja glicynia trzeci raz kwitnie

może zagadka

powiększam rabatę kosztem wyschłego trawnika, darń wychodzi płatami

Nowa angielska, parkowa, różowa
poniżej czerwona

zimowit koło różyczki od Ewy

niezawodne okrywowe, kwitną całe lato

jarzębina, poniżej ognik wysoki jak drzewo

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Drzewko z nasionkami to chyba judaszowiec.
- karolacha

Kasiu a to teraz można wysiewać nasiona ? 
- karolacha

Madziu a musisz być taka mądralińska ?
jasne ,ze judaszowiec, ale będzie siania, bo okazuje się ,że on ładnie wschodzi siany wprost do gruntu, ja tak zrobiłam i jest na wierzchu, teraz posieję chyba hektar 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Zaciekawił mnie ten judaszowiec, aż sprawdziłam z czym to się je
. Wow piękny
. Ile ja nowych roślin poznałam odkąd jestem na forum
. Dziękuję Wam za tę wiedzę
Z moją roślinką się wyjaśniło. Jadzia rozpoznała ją jako powojnik rurkowaty Casandra. 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Karolciu judaszowiec przepięknie Ci kwitł. Ja mam od zeszłego roku i kwitł skromnie.
Siej z nasion,skoro ładnie wschodzi.Tylko jak długo trzeba czekać na jego kwiaty z nasion wiesz?
Siej z nasion,skoro ładnie wschodzi.Tylko jak długo trzeba czekać na jego kwiaty z nasion wiesz?
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Karolinko jak pięknie u Ciebie
dobrze że masz tyle hibiskusów są cudowne
mogłabym zapisać się na ich nasionka lub siewki ??
Judaszowiec śliczny mam ale mój jest chyba inny i słabo kwitnie , nasion wcale nie zawiązał a teraz podsechł , liście wyglądają jak jesienią
Nowa rabatka piękna
nowe chryzantemy ??
Muszę rozejrzeć się za zimowitami bo e mam ich u siebie .
Twój ognik śliczny a mój ma podeschnięte owocki nie wiem czy po deszczu nabiorą wigoru ??
Nowa rabatka piękna
Muszę rozejrzeć się za zimowitami bo e mam ich u siebie .
Twój ognik śliczny a mój ma podeschnięte owocki nie wiem czy po deszczu nabiorą wigoru ??
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karola - dzisiaj to aż mi się serducho uśmiechnęło - stokrotki odbijają jak szalone, mam nadzieję, że Twoje też szybko dostaną wenę.
Piękne te hibiskusy. Pokręcę się za tym biało czerwono różowym - bardzo mi się spodobał.
Piękne te hibiskusy. Pokręcę się za tym biało czerwono różowym - bardzo mi się spodobał.
- karolacha

Tereniu mam kilka ogników i te co w słońcu to ładne, a te wśród drzew szybko czarnieją koraliki i są do niczego. W tym roku więcej ładnych koralików bo było dużo słońca i nie ma chyba mączniaka , tyle dobrego z upału 
Dokupiłam chryzantemy żeby jakoś jeszcze jesien8ią ukwiecić ogródek, zresztą dokupiłam róże, 2 hibiskusy które jeszcze będą kwitły
Tereniu moje hibiskusy będą miały nasionka to dostaniesz ile zechcesz, mam też siewki ale głównie różowe, chyba ze od koleżanki dostanę białe. Mój judaszowiec długo słabo kwitł, śladowo, dopiero z wiekiem zaczyna pięknie kwi9tnąć , no i ma nasiona-też mogę dać jak dojrzeją, bo ładnie wschodzą, bez problemu
-- 6 wrz 2015, o 19:32 --
Bea jak nie dostaniesz tego hibiskusa to sobie posiejesz od mnie , chyba będą nasionka, a że dłużej poczekasz na kwitnie ie to nadal możesz szukać. Faktycznie jest śliczny i w tym roku( mam go 2 rok) b. obficie kwitnie, do tej pory cały w kwiatkach , a już dawno kwitnie
U mnie sto9krotek nie widać , bo0 i trawy n ie widać. Jak zahaczę i podniosę darń to schodzi jak martwa skóra
a to powiększam rabatę 
Dokupiłam chryzantemy żeby jakoś jeszcze jesien8ią ukwiecić ogródek, zresztą dokupiłam róże, 2 hibiskusy które jeszcze będą kwitły
Tereniu moje hibiskusy będą miały nasionka to dostaniesz ile zechcesz, mam też siewki ale głównie różowe, chyba ze od koleżanki dostanę białe. Mój judaszowiec długo słabo kwitł, śladowo, dopiero z wiekiem zaczyna pięknie kwi9tnąć , no i ma nasiona-też mogę dać jak dojrzeją, bo ładnie wschodzą, bez problemu
-- 6 wrz 2015, o 19:32 --
Bea jak nie dostaniesz tego hibiskusa to sobie posiejesz od mnie , chyba będą nasionka, a że dłużej poczekasz na kwitnie ie to nadal możesz szukać. Faktycznie jest śliczny i w tym roku( mam go 2 rok) b. obficie kwitnie, do tej pory cały w kwiatkach , a już dawno kwitnie
U mnie sto9krotek nie widać , bo0 i trawy n ie widać. Jak zahaczę i podniosę darń to schodzi jak martwa skóra
- karolacha

Alu z nasion na pewno czeka się długo , kilka lat. Mój na początku też słabiutko kwitł, byłam zniechęcona, ale z roku na rok piękniej , bądź cierpliwa 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ok, Karola - będę miała na uwadze te nasiona.
No to mi trawnik szybciej odbił niż u Ciebie, dzisiaj mam zielono, a stokrotki już ponownie kwitną - ku mojemu wielkiemu miłemu zaskoczeniu.
Ha ha - no cóż - powiększasz rabatę z tej przyczyny, powiadasz....
Też wcześniej kupiłam dwie chryzantemy, już przekwitły i walczę ze sobą czy je posadzić na przyszły rok do ziemi, czy sobie je odpuścić... Bo wolałabym posadzić te, które wiem, że na pewno są wieloletnie.
Czy hibiskusy mam przyciąć jakoś? Mam sadzonki samosiejki, nie kwitły jeszcze, choć są podrośnięte, jedna ma prawie metr ale jest mało rozkrzewiona. Czy je tak zostawić w spokoju?
No to mi trawnik szybciej odbił niż u Ciebie, dzisiaj mam zielono, a stokrotki już ponownie kwitną - ku mojemu wielkiemu miłemu zaskoczeniu.
Ha ha - no cóż - powiększasz rabatę z tej przyczyny, powiadasz....
Też wcześniej kupiłam dwie chryzantemy, już przekwitły i walczę ze sobą czy je posadzić na przyszły rok do ziemi, czy sobie je odpuścić... Bo wolałabym posadzić te, które wiem, że na pewno są wieloletnie.
Czy hibiskusy mam przyciąć jakoś? Mam sadzonki samosiejki, nie kwitły jeszcze, choć są podrośnięte, jedna ma prawie metr ale jest mało rozkrzewiona. Czy je tak zostawić w spokoju?