Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Na spacery z psem chodzę na pobliskie łąki , a tam z pagórków mam takie widoki. ;:3

Obrazek

Widać daleko bloki a nawet miasto w którym się urodziłam i nadal mieszkają moi rodzice ;:167
Ta wieża telewizyjna w Katowicach bardzo przypomina mi dom rodzinny , bo właśnie niedaleko niej mieszkałam... Ściągnieta aparatem , jakby na wyciągnięciu ręki...
Dach który widać to dach zakładu karnego.

Obrazek

I Daysunia w swoim żywiole, tu węszy i tropi wszelaką zwierzynę, począwszy od myszy , kretów po bażanty i kuropatwy... ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu,ileś ty się napisała tego postu ;:60
Ja tam póki co to Twojego ogrodu w 3d jeszcze nie widzę..ale dzisiaj nie myślę.
Więc w weekend...po świętach....No,w ferie już chyba ogarnę ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati , a co , tylko ty będziesz tyle zdjęć wstawiał!!!???
Ale miałam wenę twórczą co? :uszy
Bałam się żeby mi się po drodze coś nie skasowało, bo drugi raz już bym nie wstawiała tyle tych zdjęć.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Dobrym sposobem jest po prostu kopiować co jakiś czas,jak poleci w kosmos to po porostu klikasz wklej i spokój :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu ładnie pokazałaś swoje królestwo ogrodowe. ;:215 Jeszcze nie jedna rabata się tam zmieści. :) Domek pomalujesz na neutralny kolor i będzie świetnym tłem dla roślin. Altana już latem będzie otoczona kolorami. ;:138 Sunia ;:167 ma wyjątkowy wybieg, ile miejsca do penetrowania okolicy.
Awatar użytkownika
Iryseq
200p
200p
Od: 15 maja 2011, o 13:12

Post »

Olu miałam podobnego pieska. Wytrzymała ze mną 15 lat :). Powiedz mi bluszcz ile lat Ci już rośnie? :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu, na pewno jeszcze sporo rabat tu wcisnę . Z biegiem czasu i trawnika ubędzie.... ;:108
Pokażę jeszcze raz wszystko wiosną i latem , jak będzie więcej się działo...
Iryseq bluszcz już rósł jak przyprowadziłam się do męża a było to 16 lat temu. Później przy koszeniu niechcący został skoszony i pamiętam że pergola została łysa... Ale to chyba jak mój Mateusz był mały... Liczę że tak z 13 lat to już bluszcz rośnie od nowa... Ładnie się pnie po pergoli i jeden bok siatki ogrodzeniowej oplótł. Z drugiej strony siatki przeplatam go jak mogę i ładnie sobie radzi...
Na wiosnę będę robiła odnóżki i spróbuję wsadzić go przy ogrodzeniu za domem... Może trochę zasłoni moje sąsiedztwo. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu na taki piękny bluszcz długo czekałaś. ;:oj Ja próbuję zasłonić skrzynkę gazową i miałam nadzieję, że szybciej się doczekam. ;:131
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, bardzo lubię oglądać szerszą perspektywę. Mam wtedy większe pojęcie jak się o czymś pisze że np. pod płotem rośnie to, a pod altaną tamto. Łatwiej wtedy wszystko sobie wyobrazić i umiejscowić ;:108 W tych rabatkach w nogach Twojej altany widzę nowo posadzone róże?
Jakie odmiany tam posadziłaś?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, wszystko nabiera fajnego kształtu i smaczku. Nie urażając zdolności teścia, wasza altana jakoś bardziej przypadła mi do gustu ;:224 Jak jeszcze zarośnie pnączami i kwiatami to będziesz miała rajską miejscówkę na upalne dni. Świetna fotorelacja ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Nie mów teściowi, coby przykro mu nie było, ale ja też skłaniam się ku opinii Sabinki - wasza altanka jak najbardziej w moim stylu ;:108 Bluszczowej pergoli zazdraszczam, obsadziłam u siebie siatkę trzema odmianami bluszczu i mam nadzieję, że nie każe mi czekać 13 lat na ładne jej obrośnięcie ;:65
Też uwielbiam "szerszą perspektywę".
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wszystkim gościom , zarówno tym ujawniającym się jak i skrytoczytaczom , dziękuję bardzo za odwiedziny.

Soniu troszkę sobie na pewno poczekasz na zasłonienie skrzynki bluszczem....
W zeszłym roku byłam na wczasach , wynajmowaliśmy domek w lesie i tam właśnie bluszcz piął się po wysokich drzewach iglastych. Nie mogłam się napatrzeć... ;:167
U mnie niestety nie ma takiego drzewa aby pięknie bluszcz wyeksponować.
Zobaczcie sami...

Obrazek

Obrazek

Zuza, jesienią kupiłam 9 młodych różyczek i dwie właśnie zostały posadzone z myślą o altanie.
Są to z lewej Eden Rose a po drugiej stronie Uetersen Rosarium. Każda z nich dostanie do towarzystwa wiosną powojnika oraz inne bylinowe... Zobaczymy co z tego wyjdzie. :uszy
Tymczasem ....mam taka różę , kupioną w zeszłym roku o markecie jako Queen of elegand, ale do końca nie wiem czy to jest akurat ta róża...

Obrazek

Sabinko , Małgosiu u mnie to panują dwa poglądy, teścia- że byle jak, byle by zrobić samemu, obojętnie jak to wygląda i ile wytrzyma.... ( i zadowolony, dumny....nam też chciał taką altanę odwalić) i mój - że jak mam coś mieć byle jakie, to wolę nie mieć wcale....Dwóch gospodarzy na podwórku to bardzo ciężko, na pewno nie jedna wie o czym mówię....

Dla was wspomnienie lata...

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, doskonale wiem o czym mówisz. u nas jest jedna posesja i dwa domy obok siebie. w jednym mieszka brat męża z rodziną w drugim my i teściowa. "Podwórko" wspólne.. tyle, że umownie podzielone która część czyja ;:224 A i tak są przytyki i niedopowiedzenia.. albo za dużo dopowiedziane. Zawsze jak wsadzam jakąś większą ilość roślin, czy to róże czy lilie to mam za sobą osoby, które niby to do siebie komentują że tyle pieniędzy znowu w ziemię idzie.. Szkoda gadać. I jeszcze podejście teściowej, że nie można mieć koło domu zbyt ładnie, bo to przyciąga złodziei ;:223 :roll:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie na szczęście teściowa podziela moje zamiłowanie ogrodem. Zawsze miała wokół domu mnóstwo kwiatów. Teraz podpatruje moje nowości roślinne i też stara się mieć te roslinki które akurat są na czasie.A i jej rabaty robią się coraz nowocześniejsze. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ale miałaś w wakacje bluszczowy widok. ;:oj Posadziłam kilka większych sadzonek bluszczu. Podsypię wiosną kompostu, może się wysilą i zasłonią, to plastikowe brzydactwo. ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”