Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

Iwonko, w takim razie ja też wyczekiwać będę Twojego ciemiernika pełnego, bo poszerzyć kolekcji na razie mi nie dadzą w domu ;:131 nastawiona jestem na duże okazy (140cm zimozielone) bo wiatr hula tak, że płot ugiął się pod jego presją ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Malwinko wszyscy od momentu gdy stopnieje śnieg, chodzimy z nosem przy ziemi i wypatrujemy oznak wiosny i każdy najmniejszy kiełek cieszy bardziej niż kwitnąca róża w lecie :D Ja też teraz grabie i wybieram liście z roślin, bo jesienią zostawiam albo wręcz nagrabiam jako naturalny ocieplacz :D Wiosna w twoim ogrodzie objawia się cudnym ciemiernikiem ;:333
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Malwinko, chciałabym, by moje ciemierniki też takie niedouczone były. ;:108
Tylko że one nie chcą, ;:185 a przecież, jak pisał Sztaudynger: "W tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz". ;:1
Pogoda dzisiaj dała mi prztyczka w nos i spuściła na ziemię strugi deszczu. ;:223
Wprawdzie po południu nastąpiła lekka poprawa, ale znowu jest mokro. ;:145
Mam nadzieję, że choć Tobie natura nie pokrzyżowała planów. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Marysiu, liście w zimie to wbrew pozorom świetna izolacja, ja nie pieliłam trawy w róży żeby było jej cieplej :D bo liści u mnie jeszcze za mało na zimowe okrywy. Będę nadrabiać w najbliższych latach :wink:
Za pochwałę ciemiernika ;:180

Lucynko, choć mój ciemiernik kwitnie, to w sumie nie wiem czy to zdrowy objaw ;:131
Pogoda mi na szczęście w nieszczęściu nie popsuła planów bo już w pracy, więc dla mnie niewielka różnica ;:131 ale nie martw się może jutro będzie ładniej? Dziś mogłaś odpocząć trochę, zająć się parapetowcami :wink:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

nastawiona jestem na duże okazy (140cm zimozielone)
To raczej rzeczywiście nie może być ciemiernik ;:306 Aż tyle zielonego to on nie ma, chociaż liści będzie miał całkiem sporo ;:224
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Masz rację Iwonko, ciemierniki trochę za niskie, choć zimozielone :D

Dziś wyłączyli prąd w pracy, ale do pociągu mam tyle czasu, że zdążą włączyć to z powrotem ;:131 więc pozostają mi wspominki roślinek z fot w komórce i taki Internet :?
Dobrze że dziś pstryknęłam fotkę mojej zielenizny to mogę się pochwalić heliotropem :D

Obrazek

I kwitnącymi żonkilami z prezentu urodzinowego

Obrazek

Udanego dnia ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko, heliotropy primasort! ;:215 ;:215
Prawda, że nie takie trudne w uprawie? ;:63
Niektórzy boją się zaczynać przygodę z tymi roślinkami, a tak naprawdę, to nie ma się czego bać. ;:185
A jaka będzie radość, gdy zakwitną, zapachną i przyciągną roje motylków. :tan :tan
Bardzo mi się podoba Twój sposób na żonkile w domu! ;:333
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Lucynko ;:180
przyznam, że miałam trochę obaw wspominając jak w zeszłym roku czytałam, że Forumkom nie wschodziły abo padały siewki heliotropu, ale wyznaję zasadę, że jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz, no to postanowiłam się przekonać ;:224 ale to przecież dopiero początek drogi, do kwitnienia jeszcze sporo czasu :wink:

Czytając Twój wątek Lucynko, postanowiłam dziś też jeszcze co nieco posiać. Wykorzystałam końcówkę ziemi siewnej i trafiły do niej: rozplenica Moudry, rącznik i kilka nasion bluszczu krzewiastego (bo do tej pory nie udało mi się dorobić sadzonki z patyczków). Za każdym razem gdy wyciągam pudło z nasionami to sobie myślę, że trzeba posiać wszystko, bo się zmarnuje ;:14 , ale za chwilę nachodzi mnie rozsądniejsza myśl, że przecież ja tego nie pomieszczę! ;:oj sieję więc tylko trochę, resztę odkładam... i znów mam wrażenie, że reszta się marnuje ;:306 ach ta poznańska oszczędność... :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Malvy co to za oszczędność jak nasiona z czasem stracą moc i trzeba je będzie wyrzucić ;:oj
Najlepsze życzenia urodzinowe ;:304
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooooo, masz urodziny? W takim razie wszystkiego najlepszego ;:196
Widzę, że nie tylko ja się porywam, ale mądrzeję w pół drogi - nasion mam od groma i ciut, co rusz myślę sobie "jeszcze to i trochę tego", a potem przychodzi oprzytomnienie, że jak popikuję, to w domu wszystkiego nie zmieszczę i muszę jeszcze chwilę poczekać na cieplejsze dni.
Ciemiernik pięknie wita wiosnę, u mnie dopiero się szykuje. Heliotropy piękne, może też posieję...
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Spóźnione ale szczere życzenia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko, jako że wczoraj nie było mnie na Forum, spóźniam się z życzeniami urodzinowymi.
Zechciej przyjąć ode mnie życzenia wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze w życiu i niech Twój ogród kwitnie najwspanialej jak tylko to możliwe.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Święta trzeba rozkładać, także wszystkiego najlepszego z okazji urodzin na dzisiaj ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Ojej dziękuję Wam wszystkim ;:4 co prawda w dowodzie mam pierwszego marca a żonkile dopiero po paru dniach zakwitły i stąd obsuwa czasowa, ale jak zgadzam się z Tulapem, święta trzeba sobie dozować, wtedy dłużej spakują :wink: Jesteście wspaniali Kochani Obrazek

Marysiu, masz rację to żadna oszczędność jak nasiona tracą moc kiełkowania zamiast kiełkować i cieszyć oko roślinami tylko... one zawsze kiełkują w większej ilości niż miejsce w ogródku ;:oj , albo nie kiełkują wcale :(

Aniu, ciemiernik kwitnie, ale na przykład u innych widziałam już krokusy a i mnie nadal tylko listki widać nie można mieć wszystkiego :wink: Heliotrop proszę bardzo, nie wygląda na trudny w uprawie, a będziemy mogły się dzielić spostrzeżeniami jako nowicjuszki w tym dziale :D

Kasiu, ;:180

Lucynko, ;:180 , śliczna różyczka ;:167 ach... jeszcze tyle czasu nim takie będzie można zobaczyć w realu

Tulap ;:180

małe wsponimki :wink: :
Obrazek

Obrazek

Udanego Piątku Moi Drodzy i jeszcze raz dziękuję ;:167
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

"Daj mi pieniądze a pokażę Ci jak je wydać" ;:306
Dziś z okazji pięknego dnia po raz pierwszy w tym roku odwiedziłam lokalną szkółkę, no i stało się, zaadoptowałam różę odmiany New dawn oraz agrest czerwony. Jednak musiałam jeszcze wstąpić do sklepu po farbę dla Mamy, no i nie wytrzymałam, zajrzałam do B. bo coś długo nie ma w niej bylin, w innych sklepach już się pojawiły :wink: . Tam pod groźbą szerokiego uśmiechu i szaleńczego błysku w oku zmusiła obsługę do rozpieczętowania dostawy krzewów ;:306

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”