Ogród 100 róż cz. III
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Ja musiałabym założyć nawodnienie kroplujące, to może lepiej by mi rosły róże, a tak... muszę się nacieszyć widokami w takich ogrodach jak Twój

Oj kochana, chyba nie musisz cieszyć się widokami w cudzych ogrodach, bo Twoje są wspaniałe ! Mogę sobie tylko wyobrazić ten efekt burzy kwiatów wszystkich Twoich różanych krzaczków; trzystu, czterystu

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, tez bardzo lubie hortensje...
Zdjecia , jak zwykle
, ale to ostatnie zdjecie jest odlotowe, ja tak lubie Wasz "opal"
, 
Zdjecia , jak zwykle
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ha ha ha Alexia, myślałam właśnie o Tobie. Chyba Cię telepatycznie wywołałam
Dziękuję
PS Ta ściana opału już zniknęła
Dziękuję
PS Ta ściana opału już zniknęła
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Ania,
Wiem, że jestem w znacznej mniejszości - widziałam edenkę- na zdjęciach i w realu i po prostu nic, no zero emocji i raczej nie bardzo.
Tutaj mam jak alexia
....wiem, że te dwie, to całkiem inne róże....
Tak przy okazji..... wiele róż od razu na zdjęciach łapało mnie za serce. Potem część z nich absolutnie rozczarowywała - sławna nie mniej miss obiektywu - Pashminka, która jest, bo jest - kupiłam, to mam. Od innych, z kolei, nie mogę się odkleić, gdy tylko przyjdzie ich pora kwitnienia, też kupowanych tylko po zdjęciach i opiniach.
Ciekawe, jak zadziałałaby HCh?
Muszę ją najpierw zobaczyć
- bo miejsca jak na lekarstwo
... właściwie, to byłaby już trzecia wersja moich 4 metrów kwadratowych szpalerka
Wiem, że jestem w znacznej mniejszości - widziałam edenkę- na zdjęciach i w realu i po prostu nic, no zero emocji i raczej nie bardzo.
....wiem, że te dwie, to całkiem inne róże....
Tak przy okazji..... wiele róż od razu na zdjęciach łapało mnie za serce. Potem część z nich absolutnie rozczarowywała - sławna nie mniej miss obiektywu - Pashminka, która jest, bo jest - kupiłam, to mam. Od innych, z kolei, nie mogę się odkleić, gdy tylko przyjdzie ich pora kwitnienia, też kupowanych tylko po zdjęciach i opiniach.
Ciekawe, jak zadziałałaby HCh?
... właściwie, to byłaby już trzecia wersja moich 4 metrów kwadratowych szpalerka
Pozdrawiam
A ja tam lubię swoją edenkę. To chyba zresztą najchętniej fotografowana róża (na Pintereście są jej obłędne zdjęcia). Nawiasem mówiąc Pashminka też mnie nie rozczarowała
Mam za to zastrzeżenia co do Zochy, no ale ona może się poprawi....
No cóż, masz zatem jeszcze jeden powód, żeby do mnie przyjechać; zobaczyć na żywo Herzogin Christianę
Mam za to zastrzeżenia co do Zochy, no ale ona może się poprawi....
No cóż, masz zatem jeszcze jeden powód, żeby do mnie przyjechać; zobaczyć na żywo Herzogin Christianę
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alexia

Aniu,chyba zaczne wierzyc w telepatie...
.
Justi, my Twoje rozane kolezanki ,zadbamy , zebys zobaczyla "na zywo" H. Christiane...
.
Justi, my Twoje rozane kolezanki ,zadbamy , zebys zobaczyla "na zywo" H. Christiane...
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
alexia pisze:Aniu, tez bardzo lubie hortensje...
Zdjecia , jak zwykle, ale to ostatnie zdjecie jest odlotowe, ja tak lubie Wasz "opal"
,
Alexia.... jesteś super.... żeby aż tak lubić "opał"
Aniu muszę nadrobić zaległości
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Każdy lubi co innego i to jest super
Ja na przykład nie lubię u siebie czerwonych róz, ale chętnie oglądam je u innych
Mnie podobają się zazwyczaj te same róże co Tobie
Ale nie jestem w stanie stworzyc takiego samego ogrodu jak Twój
A jest bajeczny
Ja na przykład nie lubię u siebie czerwonych róz, ale chętnie oglądam je u innych
Mnie podobają się zazwyczaj te same róże co Tobie
Ale nie jestem w stanie stworzyc takiego samego ogrodu jak Twój
A jest bajeczny
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja się przyłączę do nie padających na kolana przed Edenką. Może mój krzaczek kiepski i jeszcze dziwnie chorowała w tym roku.
Justi, może kupisz CH, do Ciebie mam blisko, żeby obejrzeć.
Aniu, swoją przygodę z hortensjami zaczęłam od bukietowej. Zachwyciły mnie bardzo i w planach jest rabata hortensjowa.
Moja mama od lat zmaga się z ogrodowymi, z mizernym skutkiem. Dlatego stroniłam od hortensji. Mamy jednak zdecydowanie zimniej niż u Ciebie.
Justi, może kupisz CH, do Ciebie mam blisko, żeby obejrzeć.
Aniu, swoją przygodę z hortensjami zaczęłam od bukietowej. Zachwyciły mnie bardzo i w planach jest rabata hortensjowa.
Moja mama od lat zmaga się z ogrodowymi, z mizernym skutkiem. Dlatego stroniłam od hortensji. Mamy jednak zdecydowanie zimniej niż u Ciebie.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Hortensje masz śliczne i 20 szt.
Mnie od zeszłego roku też mocno " wzięło " na hortensje i już planuję kolejne zakupy. Czeka mnie trochę przesadzania, ale miejsce dla nich znajdę, bo są urocze
A róże jak zawsze piękne...szczególnie angielskie...ulubione
Mnie od zeszłego roku też mocno " wzięło " na hortensje i już planuję kolejne zakupy. Czeka mnie trochę przesadzania, ale miejsce dla nich znajdę, bo są urocze
A róże jak zawsze piękne...szczególnie angielskie...ulubione
Cześć Majeczko, a mnie chyba trochę wczoraj zawiodła ta telepatia
Gosiu, dzięki
To by było okropnie nudne, gdyby wszystkie ogrody były takie same. Nie zaglądałybyśmy do innych wątków, bo byśmy miały takie same rośliny w takich samych aranżacjach... Na szczęście w tym temacie panuje ogromna różnorodność
Ania, moja edenka też jeszcze nie jest wypasionym krzaczorem, ale poczekam...
Wiesz co, klimat mam rzeczywiście sprzyjający hortensjom, ale w poprzednim ogrodzie nie chciały mi tak rosnąć jak w tym. Nigdy ich nie okrywałam, a co roku oblepione są kwiatami. Mam wrażenie, że dobrze im w tym miejscu
Dorotka, ja w najbliższym czasie też muszę przesadzić trochę roślin i szykuję miejsce na malutki szpalerek z annabellek.
Również uwielbiam angielki - jak większość z nas zresztą
Dzisiaj mam dla Was jeszcze parę sierpniowych fotek. Powoli trzeba będzie kończyć te przykurzone prezentacje...
ogólnie

The Wedgwood Rose

Maid Marion

jeżówki

widoczek

Wisley 2008

ogólnie

Sharifa Asma

Herzogin Christiana. Będę je przesadzała. Mam nadzieję, że nie odchorują zmiany miejsca.

The Wedgwood Rose

Old Port

Cinderella

White Meidiland

Acropolis

Granny z Princess Alexandrą of Kent

U mnie właśnie wyszło słonko, więc pędzę do ogrodu. Może uda mi się chociaż przyciąć klematisy i trochę bylin
Gosiu, dzięki
Ania, moja edenka też jeszcze nie jest wypasionym krzaczorem, ale poczekam...
Wiesz co, klimat mam rzeczywiście sprzyjający hortensjom, ale w poprzednim ogrodzie nie chciały mi tak rosnąć jak w tym. Nigdy ich nie okrywałam, a co roku oblepione są kwiatami. Mam wrażenie, że dobrze im w tym miejscu
Dorotka, ja w najbliższym czasie też muszę przesadzić trochę roślin i szykuję miejsce na malutki szpalerek z annabellek.
Również uwielbiam angielki - jak większość z nas zresztą
Dzisiaj mam dla Was jeszcze parę sierpniowych fotek. Powoli trzeba będzie kończyć te przykurzone prezentacje...
ogólnie

The Wedgwood Rose

Maid Marion

jeżówki

widoczek

Wisley 2008

ogólnie

Sharifa Asma

Herzogin Christiana. Będę je przesadzała. Mam nadzieję, że nie odchorują zmiany miejsca.

The Wedgwood Rose

Old Port

Cinderella

White Meidiland

Acropolis

Granny z Princess Alexandrą of Kent

U mnie właśnie wyszło słonko, więc pędzę do ogrodu. Może uda mi się chociaż przyciąć klematisy i trochę bylin
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alexia

Klemki i byliny tniesz
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wiem, że byłoby nudno mieć takie same ogródki, ale coś podobnego bym chciała
Tyle kwiecia to jest moje marzenie. Ale nie mam miejsca na tyle róż.
W ogóle to bym była już zadowolona, gdyby mi tak pięknie kwitły jak Twoje
Tyle kwiecia to jest moje marzenie. Ale nie mam miejsca na tyle róż.
W ogóle to bym była już zadowolona, gdyby mi tak pięknie kwitły jak Twoje