Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Oj, u mnie to samo. Wypogodziło się, ale pracy w ogrodzie huk! Trzeba poprzycinać żywopłot, pościnać przekwitłe kwiatostany, wyrównać brzegi i ogólnie walczyć z wszech rozprzestrzeniającym się zielskiem... Suma summarum nalatałam się po całym ogrodzie co rusz zmieniając decyzję co ważniejsze a co może poczekać...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój żylistek dopiero nieśmiało otwiera pączki a drugi dopiero zaczyna pokazywać płatki :roll: Byłam przekonana że mam miniaturową biało kwitnącą odmianę , zakwitł mi w tym roku po raz pierwszy i okazało się że to pełny miniaturowy jaśminowiec ;:306 Na szczęście pachnący :wink:
Pracy w ogrodzie zawsze ogrom ;:108
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Smakowicie i elegancko ;:oj .
Zostaję.
Na takie śniadanka celebrowane jest czas tylko w sobotę i niedzielę.
Jajka w rozmiarze xs i s, ale z własnego kurnika.
Piękne te twoje zakątki. A żylistek to 'Strawberry Fields'? Cudo.
Mam biały, jest cudny. Ale ten ;:167
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie nadążam .... za wszystkimi wątkami :oops: Ale u Ciebie Agniesiu zawsze naładuję akumulatorki wszelkimi pozytywami. Nie może byc inaczej po obejrzeniu tego cudnego ogrodu. ;:167
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aga alchymist cudowny cieszę się ze ja mam u mnie rośnie w duecie z new dawn ale posadzilam ja jesienią wiec na kwitnienie muszę poczekać
Widziałam zestawienie alchymista z Luisem odierem - bajka i chyba jesienią się jeszcze skusze na taki zestaw
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mały spacerek sobie zrobiłam, witaj Agniesiu, mało czasu na Fo, w ogrodzie większość spędzamy, ale dziś po południu mam zamiar odpocząć, bo jutro do pracy na dwa dni :wit :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu zostań ile tylko chcesz, będzie mi bardzo miło ;:196
Niestety wszystkie paskudy, które wymieniłaś są i u mnie.... w ogromnych ilościach :roll: Chyba trzeba będzie w końcu sięgnąć po opryski...

Mariolu u mnie czekają na wycięcie przekwitnięte irysy i orliki. Ale przy takim upale nic nie robię w ogrodzie. Mam nadzieję, że wieczorem nie będzie bardzo parno, to zajmę się tym.... a jeśli nie to jutro raniutko....
Dla zielska jest teraz bardzo dobry czas. Wspaniale nawodniona ziemia, teraz słońce i upał.... tylko rosnąć :roll: :lol:

Gosiu to faktycznie niespodzianka :lol: Będziesz miała wspaniale uperfumowany ogród :D
Twój żylistek przy tych upałach pewnie już pięknie rozkwitł ? :D
Praca w ogrodzie faktycznie jest zawsze ...

Justynko bardzo mi miło, że zostajesz, zapraszam serdecznie ;:196
Miejsce na miłych gości zawsze czeka :D
U nas też takie rodzinne śniadania tylko w weekendy, gdy jesteśmy wszyscy razem. Teraz będą wakacje, córcia planuje przyjechać na miesiąc do domu, więc będą codziennie 8-)
Wspaniale masz z własnymi jajeczkami. My kupujemy u zaprzyjaźnionych gospodarzy...
Masz rację co do odmiany żylistka, to faktycznie odmiana 'Strawberry Fields' :D

Ewuniu i ja mam niesamowite zaległości w zaprzyjaźnionych ogródkach... staram sie głównie odpowiadać w swoich wątkach miłym gościom, a do pozostałych głównie zaglądam i czytam co słychać. Na pisanie czasu już brakuje, niestety... Mam nadzieję, że niedługo uda mi się nadrobić zaległości...
Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa na temat mojego ogrodu i bardzo zapraszam ;:196

Uleńko na pewno Alchymist i w jednym i w drugim połączeniu wygląda pięknie :D
U mnie rośnie w towarzystwie granatowych powojników.... jednak te pnącza to jeszcze marnizny, mam nadzieję, że wreszcie rozrosną się i zakwitną :roll:

Iwonko faktycznie w sezonie ogrodowym na internet nie pozostaje zbyt dużo czasu, ale późną jesienią i zimą wszystko nadrobimy. A teraz dobrze, że choć trochę możemy do siebie pozaglądać.... czasami bez pozostawienia śladu, ale pomalutku nadrobimy :wink:

Dla Was moje pierwsze lilie ,,Diabora,, ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Agus u Ciebie kolorowo i smakowicie.
U nas też sporo pracy w ogrodzie się nazbierało przede wszystkim z przekwitłymi kwiatostanami trzeba zrobić porządek ale to dopiero koło środy bo nadal nie wyplewiony mam warzywniak przez deszcz i uroczystości rodziców mam spore zaległości.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aga mam swojego Alchymista :heja :heja wieczorem jak znajdę chwilkę wrzucę fotkę
nie sadziłam że zobaczę w tym roku jego kwitnienie bo sadzony był jesienią a kwitnie na pędach starszych
lilie bardzo ładne u mnie dopiero małe pączusie
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Alchymist potrafi zaczarować, gdyby tylko powtarzała kwitnienie, na pewno bym się na nią skusiła ;:167 Diabora również przecudnej urody, ale lilii nie da się przecież nie kochać, prawda? :D :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu teraz w ogródku feeria kolorów troszkę się wyciszyła. Przekwitły rododendrony, irysy, wielkie kępy orlików.... jest bardziej zielono. Ale już coraz piękniej kwitną róże i lilie... Znów będzie barwnie i wesoło 8-)
Przekwitłe badylki i u mnie czekają na wycięcie, sporo tego będzie, ale może jutro rano, zanim znów pojawi się upał.....

Uleńko cudną niespodziankę sprawił Ci Alchymist..... to cudna róża. Będę czekała na fotki :D
Lilie już pierwsze kwitną, inne szykują się, następne mają maleńkie pąki, a jeszcze inne dopiero pąki zawiązują .... długo będzie trwał ich spektakl :tan

Milenko, no właśnie szkoda, że nie powtarza.... ale ja jestem nią tak bardzo zachwycona .... i kolorem kwiatów i budową i zapachem, że muszę ją mieć bez względu na krótki czas kwitnienia. Obsadziłam ją powojnikami z 2 stron, tak, że krzak wciąż jest obsypany kwiatami 8-) :lol:
Lilie to moja największa ogrodowa miłość, więc zgodzę się z Tobą w całej rozciągłości - nie można ich nie kochać ;:224

Dziś clematisy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Dziękuję za wspaniałe ujęcia klematisów :) są niezwykle dekoracyjne :) drugi superowy ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu witaj. :wit
Zaczyna się liliowy spektakl w Twoim ogrodzie. ;:138
Masz dużo odmian klematisów .
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko bardzo lubię clematisy. Pięknie zdobią wyższe partie ogrodu :D Muszę koniecznie wreszcie zdecydować się na podpory, bo moje 4 biedulki pną się po sąsiadach, nie mają oparcia....

Witaj Tajeczko :wit
Bardzo się cieszę, ze lilie zaczynają kwitnąć, jak wiesz to moje ukochane kwiaty i zawsze bardzo się cieszę, gdy pokazują pełnię swojej urody ..... no i ten zapach ;:167 ;:167 ;:167
Clematisów troszkę mam, ale większość to takie maluchy, jeszcze nie bardzo przyciągają wzrok.
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Kocham klematisy i mogę je podziwiać bez końca. Cudowne, te Twoje Agniesiu :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”