Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Aniu, Stasiu, szczerze powiedziawszy dowiedziałam się o niezimującym powojniku już po zakupie ;:124 ale co tam ma tyle pąków że pewnie będzie mnie cieszył w tym roku, a na jesień zobaczę czy znajdę dla niego miejsce w domu..chyba że przytnę, wykopię do donicy i zakamufluję gdzieś między kannami ;:204 .. myślicie że mógłby wtedy przeżyć, czy jednak przez całą zimę potrzebuje światła?
Anulka, co do białej lawendy to powiem ci, że traktuję ją póki co jak taki eksperyment..posadziłam między Chopinem i Rhapsody in Blue. Zobaczymy jak będzie to wyglądało po zakwitnięciu róż. Różową lawendę widziałam póki co tylko na allegroo...Jeszcze nie widzę dla niej miejsca u siebie.. ale może taki przeplataniec lawendowy z trzech kolorów...hmn.. ;:224
Iwonko, mam dokładnie tak jak ty..co gdzieś zobaczę to w myślach kombinuję gdzie udałoby się zmieścić nowe chciejstwo ;:173 A uwierz moje różyczki to pestka przy okazach z innych ogrodów ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie wiedziałam, że istnieją powojniki, które lepiej zimować w domu ;:oj a szkoda, bo ma interesujące kwiaty.
Niestety mam już za dużo donic, które trzeba targać na zimę do domu, a siły już nie te :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Moja Mama ma Kronenbourg i co roku obsypana jest kwiatami.Postanowiłam w tym roku spróbować ukorzenić dla siebie,zobaczymy co z tego wyjdzie :?:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czy tak zakamuflowany w ciemni z cannami przeżyje to ja nie wiem. Musiałabyś zapytać naszego forumowego Leosia . On go ma, o ile dobrze pamiętam. Zamierzam kupić właśnie na alll tę różową lawendę. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne Róże ;:oj , podziwiam Was dziewczyny że znacie nazwy swoich róż ;:180 ja nie mam do tego głowy.
powojnik obiowy śliczny , lilie też pokazują na co je stać. ;:215
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Sabinko :wit Różyczka Nostalgia piękniutka jest :D
Pięknie się prezentuje z Lawendą
Lady Emma Hamilton piękne ma paki kwiatowe i piękny ma kolorek
Nie przejmuj się ludzik gadaniem po prostu ludzie pewnie Ci zazdroszczą tak piękne ukwieconego zagospodarowanego ogrodu ;:168
Różyczka Casanova po krótkiej przerwie piękny Ci zrobiła szał kwitnienia :)
Cristataśliczna. Czerwona nn śliczna.
Twoja Pierwsza Dama ślicznie się zaczyna rozwijać.
Jubilee Celebrationfajne ma kwiatuszki.
Dziwne ze Loteria z Mme Louise Leveque jedne kwiaty rozwija a pozostałe zasusza w pąkach bo piękne ma kwiaty.
Queen of Sweden ślicznaTwój kącik amarantowy piękny i śliczny. Venrosa piękne duże ma kwiatuszki
Arthur Bell śliczna.
To przykre ze jakieś choróbsko zaatakowało różyczkę Chopina trzymam kciuki z walkę z tym paskudztwem.
First Lady piekna. Comte de Chambord pięknie powtarza kwitnienie.
Kronenbourg pięknie zakwitła na czerwono. Monika rozpoczyna piękną kolejną serię kwitnień. Ostatni jaskier w sezonie piękniutki.
Bialutka Lawenda śliczna. OBIowy powojnik, jaki piękny ma środeczek :roll:
Hortensja Vanille Fraise pięknie zaczyna kwitnąć
Jakie piękne Juki i niedługo zakwitną. Lilie pięknie kwitną :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko, przyglądając się Twojej Kronenbourg i awatarowi, powiedziałabym, że w awatarze masz moją Chicago Peace.
Obie róże to sport od Peace, więc podobieństwo duże.
Najbardziej podoba mi się Kronenbourg w takich kolorach jak u Ciebie. Wolę, gdy jest bardziej bordowy niż amarantowy.
Ta mała różowa różyczka podobna jest do Global Water.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda potrafi grać z nami w kotka i myszkę ;:173 Najpierw marzymy o deszczu, potem o słońcu i upale..Nie można niby narzekać, bo deszcz jest potrzebny, ale intensywność opadów mnie dobija, a do tego wietrzysko :roll: jak na to nie patrzeć u mnie nie jest jeszcze tak źle, w nocy pada, nad ranem pada, ale już około południa wychodzi słońce i robi się tropikalnie wilgotno. Lilie nie narzekają i nawet uświadczyłam pierwszą orientalną..zabijcie mnie nazwy jakoś uciekają mi z głowy. Jak róż pamiętam bez żadnej ściągi tak lilie są dla mnie jedynie liliami..gdzieś mam niby wszystkie spisane, ale dopasować teraz..

Heliofitka, uczymy się przez całe życie. Ja też wzięłam tego powojnika ze względu na kwiaty i cenę na wyprzedaży ;:224 :;230 A teraz sama nie wiem czy przesadzać go na zimę do donicy czy porządnie okryć i liczyć, że coś tam przezimuje..
Ann_30, widziałam Kronenbourg twojej mamy. Zachwyciła mnie i przeraziła jednocześnie. Przeraziła, bo zorientowałam się że to "kawał" krzaka, i chyba zostawiłam jej ciut za mało miejsca ;:131
Aneczka, sama nie wiem..może go jakoś na klatce schodowej ulokuję. Tak to jest jak człowiek najpierw kupuje potem doczyta ;:306

pierwsza porcja zdjęć...

czerwona "nn"

Obrazek

First Lady, pierwszy rok u mnie więc krzaczek taki sobie

Obrazek

podobno chodzą pogłoski, że ona potrafi się rozkwitnąć ;:306 :;230

Obrazek

Chopin

Obrazek

Cristata..pomalutku kończy kwitnienie..

Obrazek

pierwszy kwiat Peace

Obrazek

"mokra Monika"

Obrazek

Nostalgie praktycznie kwitnie bez przerw

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nie znam nazw żadnej z lili, nie potrafię rozpoznać tulipanów ani piwonii..Jedynie róże jakoś zapadają mi w pamięci. Chyba traktuje je jakoś tak bardziej czule niż inne kwiaty ;:173
Paulii, powiem ci szczerze, że juki w tym roku pokazały na co je stać. W ubiegłym sezonie kwitły raptem 3 szt, a w tym mamy cały szpaler ;:108
Nena08, W awatarze mam zdjęcie mojej Kronenbourg robione w zeszłym roku. Gdybyś widziała moje zdziwienie kiedy w tym zakwitła zupełnie innym kolorem ;:224 To maleństwo faktycznie może być Global Water..wpisałam już sobie do zeszytu, żeby nie zgubić :D

lilie

w pewnym momencie dochodzę do wniosku, że co za dużo..to i się rozkwita ciężko :lol:

Obrazek

pierwsza orientalna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko pocieszę Cię, nie ty jedna tak masz. Ja też często najpierw kupię, potem czytam a na końcu z wypiekami na twarzy medytuję gorączkowo co tu począć dalej.
A ja nie rozpoznaję róż za to kwiaty powojników idą mi coraz lepiej. ;-)
Śliczne królestwo sobie stworzyłaś. Aż miło spacerować!
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Czy ja dobrze widzę że obok lilii kwitnie floks??? bo na moich 4 nie widać ni jednego pąka :twisted: czy jeszcze maja czas?
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Sabinko śliczne lilie ;:138 bordowe i u mnie cudnie zakwitły ;:173
To ja się chwalę pączkami floksów , a Twoje już kwitną :shock:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczka, jesteś moim prywatnym specem od powojników, więć nie dziwię się że znasz nazwy swoich podopiecznych. Ja też niby pamiętam, ale u mnie póki co jest zaledwie 6 powojników z czego dwa musiałam obciąć i dopiero mam nadzieję, że obiją od ziemi :roll:
slimak, jest kilka odmian floksów i faktycznie te niższe już kwitną u mnie jak szalone co najmniej od tygodnia ;:183 .
Iwonka, śliniłam się i ja do twoich bordowaśnych, o tak, czekałam czy moje się pojawią ,bo wiadomo jak to jest z kupowaniem przez internet - niby ma być, ale do końca nigdy nie wiesz. Twoje floksy będą chyba z tych wyższych..bardzo je lubię, ale niestety póki co nie mam raz jeden gdzie ich wsadzić ;:223

nie mam niestety zdjęcia całości (jutro nadrobię), ale tak wyglądają te wczesne floksy. Oczywiście nie znam nazwy ;:224

Obrazek

Zaczął swoje przedstawienie powojnik Ville de Lyon

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj oj jaki cudowny ten ostatni portrecik... piękny... Uwielbiam powojniki! No kocham wręcz!
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

First Lady mnie urzekła ;:173 Niby mały krzaczek a już tak pięknie kwitnie ;:138 Różę mojej Mamy będę próbowała ukorzeniać więc trzymaj kciuki :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”