Kwiatki prawie wszystkie
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki prawie wszystkie
O, jeszcze z polnej to już w ogóle rarytas.
Piwonie piękne, w takich kolorkach je lubię. 
- agnesik12
- 200p

- Od: 31 sty 2008, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irmino takie kwiaty jak Twoje nie mogą się nie podobać. U nas dzisiaj mroźno i śnieżno. Cieszy mnie ta warstwa śniegu bo może będą mniejsze straty na wiosnę. Niech ta ciepła pierzynka istnieje jak najdłużej.
Piszecie o werbenie. Jak to jest z jej wysiewaniem? Ja w tamtym roku wysiałam nasiona do doniczki w domu. Ale nic nie wzeszło. Potem wysiałam je wprost do gruntu. Pojedyńcze wzeszły ale bardzo późno i właściwie werbena kwitła mi dopiero na jesień.
Jak to najlepiej zrobić żeby cieszyć się kwiatami już na wiosnę?
Pozdrawiam Agnieszka,

Piszecie o werbenie. Jak to jest z jej wysiewaniem? Ja w tamtym roku wysiałam nasiona do doniczki w domu. Ale nic nie wzeszło. Potem wysiałam je wprost do gruntu. Pojedyńcze wzeszły ale bardzo późno i właściwie werbena kwitła mi dopiero na jesień.
Jak to najlepiej zrobić żeby cieszyć się kwiatami już na wiosnę?
Pozdrawiam Agnieszka,
Agnieszka
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irminko, ja wczoraj wysiałam werbenę od Ciebie na parapecie. Zobaczymy jak sobie poradzi. W ubiegłym roku siałam w podobnym czasie, tyle, że wzeszła inna odmiana, jak wiesz
Piękne piwonie! Uwielbiam te Twoje impresje
Pozdrawiam
Piękne piwonie! Uwielbiam te Twoje impresje
Pozdrawiam
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Irminko, ledwo przeleciałam przez Twój wątek, ale już pierwsze zdjęcia mnie zachwyciły. Wspaniałe są fotografie "zwykłych kwiatów": różowatego krwawnika, onętków, rzędu słoneczników. A jabłka w wiklinowych koszach - przepiękne.
Mimo rumianych jabłek, ciemnych piwonii i słonecznikóew zostało we mnie wrażenie fioletów i delikatnych róży. Cudowne. Zwłaszcza, że przypomniało mi wakacje, w czasie których odwidzałam ogrody, w których królowały lawendy, perowskie, róże, a wszystko poprzetykane bielą.
Muszę kiedyś wygospodarować czas na poznanie tego wątku. Do zobaczenia.
Mimo rumianych jabłek, ciemnych piwonii i słonecznikóew zostało we mnie wrażenie fioletów i delikatnych róży. Cudowne. Zwłaszcza, że przypomniało mi wakacje, w czasie których odwidzałam ogrody, w których królowały lawendy, perowskie, róże, a wszystko poprzetykane bielą.
Muszę kiedyś wygospodarować czas na poznanie tego wątku. Do zobaczenia.
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Jago, odświeżałam język z prawdziwą przyjemnością i z poczuciem, że warto było w szkole się przykładać. A opisy róż są porządne z mnóstwem szczegółów i jest to już moja ulubiona strona 
Kriss, piwonie lubię, ale jakoś szybko o nich zapominam
Agnieszko, wszystko napisałam na pw, bo tu wielokrotnie opisywałam moje przygody z werbeną
Kasiu, na szczęście masz nasiona z różnych źródeł, bo nie zniosłabym ciężaru odpowiedzialności...
Ja na werbenę czekałam kilka lat i kiedy ją wreszcie zdobyłam i zakwitła, to byłam nawet trochę rozczarowana....z tego nadmiernego czekania chyba..., ale teraz trudno mi sobie wyobrazić nasze ogrody bez...
Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Bardzo lubię Twój wątek 'Zielono wśród nas' i chciałabym, by rozwijał się bardziej, bo to bardzo ciekawe tematy. Ogródki prywatne to super sprawa, ale cenię ogromnie parki, skwery i całą tę 'zieloną przestrzeń publiczną', chciałabym tego więcej i piękniej

Kriss, piwonie lubię, ale jakoś szybko o nich zapominam
Agnieszko, wszystko napisałam na pw, bo tu wielokrotnie opisywałam moje przygody z werbeną
Kasiu, na szczęście masz nasiona z różnych źródeł, bo nie zniosłabym ciężaru odpowiedzialności...
Ja na werbenę czekałam kilka lat i kiedy ją wreszcie zdobyłam i zakwitła, to byłam nawet trochę rozczarowana....z tego nadmiernego czekania chyba..., ale teraz trudno mi sobie wyobrazić nasze ogrody bez...
Aniu, cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Bardzo lubię Twój wątek 'Zielono wśród nas' i chciałabym, by rozwijał się bardziej, bo to bardzo ciekawe tematy. Ogródki prywatne to super sprawa, ale cenię ogromnie parki, skwery i całą tę 'zieloną przestrzeń publiczną', chciałabym tego więcej i piękniej

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irminko piwonie przecudnej urody.
Wysiałam dzisiaj po przemrożeniu nasionka werbeny.
Było ich tak dużo, że nawet połowy nie zużyłam.
Pozdrawiam serdecznie.
Wysiałam dzisiaj po przemrożeniu nasionka werbeny.
Było ich tak dużo, że nawet połowy nie zużyłam.
Pozdrawiam serdecznie.
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piwonie, to przedmiot moich westchnień. Ja do nich szczęścia nie mam. Raz kwitną, raz nie... 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Szkoda, że straciłaś starsze zdjęcia, bo każde z nich jest niepowtarzalnie piękne.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne te piwonie.
Ciekawe jak nam przetrwały te przymrozki.
U mnie odwilż i w plusie, pewno wiosna przyjdzie wcześniej bo do połowy lutego zimy nie widać.
Ciekawe jak nam przetrwały te przymrozki.
U mnie odwilż i w plusie, pewno wiosna przyjdzie wcześniej bo do połowy lutego zimy nie widać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Zawsze zadziwia mnie przymiotno na Twoich zdjęciach, wygląda jakby specjalnie rosło.
Irminko ta róża biało różowa
Irminko ta róża biało różowa
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Irminko - a czy wiesz, co to jest za róża, ta drobniuteńka różowana pierwszym zdjęciu?
- irminka

Tajko, to udanego dalszego ciągu z werbeną i pochwal się latem 
Miłko, wiem, że powinnam bardziej 'pokochać' piwonie, częściej o nich myśleć, zadbać trochę, a nie tylko zachwycić się wiosną i zapomnieć. Kupowałam dużo odmian, ale nie kwitną z opisanych powodów
Tu jest więcej porad
http://www.bilscy.info/blog/sadzenie-piwonii/
Lidziu
Grażynko, bądźmy dobrej myśli
Masko, przymiotno jest jak chwast, wszędzie, ale tak lubię
Nie wiem, co to za róża, kiedy zakwitła myślałam, że to jakaś pomyłka, ale teraz też mi się podoba
Gosiu, wydaje mi się, że to okrywowa Fairy (lub Pink Fairy), popatrz tu na dole w duecie z Lovely Fairy
http://rozaria.pl/roze-okrywowe-the-fairy

Miłko, wiem, że powinnam bardziej 'pokochać' piwonie, częściej o nich myśleć, zadbać trochę, a nie tylko zachwycić się wiosną i zapomnieć. Kupowałam dużo odmian, ale nie kwitną z opisanych powodów
http://www.bilscy.info/blog/sadzenie-piwonii/
Lidziu
Grażynko, bądźmy dobrej myśli
Masko, przymiotno jest jak chwast, wszędzie, ale tak lubię
Gosiu, wydaje mi się, że to okrywowa Fairy (lub Pink Fairy), popatrz tu na dole w duecie z Lovely Fairy
http://rozaria.pl/roze-okrywowe-the-fairy

-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Mam bardzo podobną, ale do tej pory mi się wydawało, że to Knirps... Jednak teraz zn,ów nie mam przekonania, ach jak mnie to denerwuje. Co się już nastawię, że mam zidentyfikowaną jakąś różę, to się okazuje, że nietrafnie i od nowa zabawa. A mam też i taką, która nie dostała żadnej propozycji imienia w wątku identyfikacyjnym. Będę musiała jeszcze raz ją wystawić.
- irminka

Gosiu, masz tyle róż i tylko dwie 'nn', ale Ciebie tym chyba nie pocieszę

Jaaak śpiewa...
http://www.youtube.com/watch?v=HvuhWWf0WIo

Jaaak śpiewa...
http://www.youtube.com/watch?v=HvuhWWf0WIo
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Rośliny w welonie z trawek wyglądają bosko.
Ech........żeby już ta wiosna przyszła........te szarości za oknem mnie dobijają.
Ech........żeby już ta wiosna przyszła........te szarości za oknem mnie dobijają.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki