Wandziu Twój ogród żyje i dopomina się o zaglądanie.....nie można go pominąć.
Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10
O tak...takie słoneczne fotki są bardzo potrzebne zwłaszcza przy takich gradobiciach i mrocznych deszczach.
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne widoczki
Mnie jak zawsze najbardziej podobają się łany irysów
Jakbys kiedyś chciała je ograniczyć 
Wandziu widać słoneczko na dobre chyba u Ciebie wyjżało, bo widać nową serię wspaniałych zdjeć.
Te czerwone kwiatuszki na ostatnim zdjęciu jak się nazywają.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Powzdychała sobie trochę!
A ta żurawka jaka piekna!!!
Ja miałam kiedyś taką krwistą do obwódki host, ale gdzieś mi zginęła
A ta żurawka jaka piekna!!!
Ja miałam kiedyś taką krwistą do obwódki host, ale gdzieś mi zginęła
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Wandziu, a ja zapatrzyłam się na iryski, ja nie mam ani jednego, muszę to szybko naprawić.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Magenta, dziękuję i zapraszam
April, białą szałwię kupiłam w Zielonych Progach, jak byłyśmy tam z Justi i Franceską w zeszłym roku. I tak sprzedali ją z wielką łaską, bo wszystkie mieli już zamówione.
Sosenki4, Nuty w melodii? Jejku, ale to pięknie ujęłaś Marzenko. Rzeczywiście, czasem rośliny ustawiają się jak na pięciolinii, i to wcale bez mojej ingerencji. Przyroda jest bardzo muzykalna
kropelko, dziękuję. Gdy jest słońce, to i zdjęcia wychodzą dobrze. A jak pochmurno, to nawet nie próbuję.
Mufko, i to jest włąsnie moment, kiedy przydają się te nasze piaski i nie możemy na nie narzekać. Tereny gliniaste stoją w wodzie, że aż żal patrzeć. JUż nie zazdroszczę ludziom gliny
krysad, po prostu nie chcę wierzyć, gdy czytam takie okropne relacje, Krysiu. Nie zdawałam sobie sprawy, że to tak tragicznie wygląda. Co tam ogród, gdy klęska dotyka aut i domów. Koszmar. W porównaniu z tym co u ciebie, to ja mam jak u Pana Boga za piecem i nic już nie będę marudzić
Elizabetko, jak fajnie, że o mnie pamiętasz
Bardzo to miłe, że zaglądasz i jeszcze do tego chwalisz. Cieszę się i pozdrawiam 
stefanku, te czerwone kwiatuszki to od żurawki. Niektóre odmiany kwitną bardzo ładnie, inne, no cóż, usuwam kwiaty i badylki
takasobie, też kiedyś miałam taką krwistą i nawet nie wiem, kiedy zniknęła. Ale ta moja Miłeczko to jest Snow Storm i kwiatki są rzeczywiście jaskrawoczerwone. To akurat nie jest moja kolorystyka, ale ta żurawka kwitnie wyjątkowo pięknie. Nawet jej nie podejrzewałam o takie kwiatki, bo liście ma jasnozielone z białym rzucikiem.
April, białą szałwię kupiłam w Zielonych Progach, jak byłyśmy tam z Justi i Franceską w zeszłym roku. I tak sprzedali ją z wielką łaską, bo wszystkie mieli już zamówione.
Sosenki4, Nuty w melodii? Jejku, ale to pięknie ujęłaś Marzenko. Rzeczywiście, czasem rośliny ustawiają się jak na pięciolinii, i to wcale bez mojej ingerencji. Przyroda jest bardzo muzykalna
kropelko, dziękuję. Gdy jest słońce, to i zdjęcia wychodzą dobrze. A jak pochmurno, to nawet nie próbuję.
Mufko, i to jest włąsnie moment, kiedy przydają się te nasze piaski i nie możemy na nie narzekać. Tereny gliniaste stoją w wodzie, że aż żal patrzeć. JUż nie zazdroszczę ludziom gliny
krysad, po prostu nie chcę wierzyć, gdy czytam takie okropne relacje, Krysiu. Nie zdawałam sobie sprawy, że to tak tragicznie wygląda. Co tam ogród, gdy klęska dotyka aut i domów. Koszmar. W porównaniu z tym co u ciebie, to ja mam jak u Pana Boga za piecem i nic już nie będę marudzić
Elizabetko, jak fajnie, że o mnie pamiętasz
stefanku, te czerwone kwiatuszki to od żurawki. Niektóre odmiany kwitną bardzo ładnie, inne, no cóż, usuwam kwiaty i badylki
takasobie, też kiedyś miałam taką krwistą i nawet nie wiem, kiedy zniknęła. Ale ta moja Miłeczko to jest Snow Storm i kwiatki są rzeczywiście jaskrawoczerwone. To akurat nie jest moja kolorystyka, ale ta żurawka kwitnie wyjątkowo pięknie. Nawet jej nie podejrzewałam o takie kwiatki, bo liście ma jasnozielone z białym rzucikiem.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Wandziu czy u Ciebie słońce? Jeśli tak to prześlij trochę może być przez internet albo telefon. U nas znowu leje od wczorajszego popołudnia.
Irysy i piwonie w koszmarnym stanie dobrze że kilka kęp jeszcze w pąkach to może będzie na co popatrzeć.
Irysy i piwonie w koszmarnym stanie dobrze że kilka kęp jeszcze w pąkach to może będzie na co popatrzeć.
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Wandziu przepiękne, kolorowe i sielskie obrazki pokazujesz 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Wandziu, ale masz piękne irysy. Twój ogród w tym roku jest bardziej kolorowy, piękny 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
A ja się do tych Zielonych Progów wybieram i wybrać nie mogę. Wiele dobrego słyszałam o tym miejscu. Dobrze że szałwię zdobyłaś bo bardzo oryginalna i piękna.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
W końcu piękny i słoneczny dzień. Od razu chce się żyć. Rośliny też odetchnęły i powychylały się do słoneczka. Mało jakoś gości u mnie. Wiem, że pokazuję wciąż t same kąty, ale choć ustawiam się ze wszystkich stron, to jednak ogród nie chce być inny. No nic, pokażę co mam do pokazania, a potem chyba zrobię dłuższą przerwę, aż coś się naprawdę zmieni na rabatach.
Niecierpki lubią cień, a więc należą u mnie do żelaznego corocznego zestawu.

Wielosił błękitny u mn ie wysiał się biały. Mam więc albinosa.

Million Bells w donicy. Cała chmura kwiatków z jednej sadzoneczki.

W korytkach

Niecierpki lubią cień, a więc należą u mnie do żelaznego corocznego zestawu.

Wielosił błękitny u mn ie wysiał się biały. Mam więc albinosa.

Million Bells w donicy. Cała chmura kwiatków z jednej sadzoneczki.

W korytkach

-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lubię klimaty tego ogrodu
Pozdrowienia,WANDZIU
Sławek
Pozdrowienia,WANDZIU
Sławek
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jakoś niecierpki omijam przy zakupach, ale dlaczego? Nie wiem. Inna sprawa, że u mnie jest mało cienia. No i masz takiego samego orlika (różowy, pełny)
Tegoroczny zakup, ale kwitnie jak szalony.
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Wandeczko, gości nie ma , bo wszystkich wyciągnęło do ogrodów słonko
Nareszcie po tylu deszczowych dniach odwiedziło nasze mokre rabatki. Najwyższa pora, bo roślinki bardzo go potrzebują.
Kochana, piękne masz te niecierpki i w moich ukochanych kolorach. Niestety nie potrafię sobie z nimi radzić i zawsze mi w końcu przestają kwitnąć i grzybieją
Pozostałe zdjęcia tez pełne uroku. Bardzo lubię odwiedzać Twój ogród, ma doskonały, kojący klimat. Jest taki pełen harmonii, pomimo bogactwa różnorodnych nasadzeń
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Żadnej przerwy.
Twój ogród jest kluczową częścią tego forum i nie może zniknąć nawet na chwilę. Jak jestem w pracy to nie zawsze mogę odzywać, ale zawsze wpadnę podejrzeć co w moich ulubionych ogrodach.