Przyszłam trochę popodglądać
Ogród w cieniu dębów
Re: Ogród w cieniu dębów
Ta róża ma też ciekawy kolorek 
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A no to wszystko jasne. Orliki jeszcze u mnie nie kwitły. A ten Black jest cudny. Naprawdę fantastyczny. Ten kolorek, zawieszone główki. Śliczny. No z tymi naparstnicami to się głowię od dłuższego czasu. Myślałam o kupnie na all bo tam w miarę przystępne ceny. Ale trochę się boję co mi wyrośnie. Nasionek kupować nie będę, bo chciałabym żeby zakwitły mi jeszcze w te lato.
Madzia - na targu na początku lata sprzedają naparstnice już kwitnące.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Jeszcze by się taki targ u mnie przydał
. Biedna jestem pod tym względem.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Śnieg się stopił , słońce coraz dłużej świeci
, niektóre roślinki wychodzą już spod ziemi a inne mają nabrzmiałe pąki.
Mimo ,że dopiero pierwsza połowa lutego widać już jak wiosna malutkimi kroczkami do nas przychodzi. Trzeba jeszcze na nią chwilkę poczekać ale jak miło ją choć troszkę poczuć
wygrzebałam troszkę zdjęć z poprzedniej wiosny

Mimo ,że dopiero pierwsza połowa lutego widać już jak wiosna malutkimi kroczkami do nas przychodzi. Trzeba jeszcze na nią chwilkę poczekać ale jak miło ją choć troszkę poczuć
wygrzebałam troszkę zdjęć z poprzedniej wiosny

- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko kochana niech ta wiosna już będzie
Śliczna ta u ciebie zeszłego roku a i w tym też będzie piękna mam nadzieję i oby była pogodna 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Naparstnica piękna, właśnie dzisiaj kupiłam ich nasionka bo coś mi poginęły sadzonki.
Beatko i ja przyszłam w odwiedziny do Ciebie.
Śliczne, urokliwe miejsce, piękne róże i orliki. Mnóstwo ciekawych roślinek. Piękną wiosnę pokazujesz.
U mnie dzisiaj świeciło pięknie słonko, a jak wychodziłam rano (przed 7.00) do pracy i usłyszałam śpiew ptaków to aż mi się buźka uśmiechnęła.
Śliczne, urokliwe miejsce, piękne róże i orliki. Mnóstwo ciekawych roślinek. Piękną wiosnę pokazujesz.
U mnie dzisiaj świeciło pięknie słonko, a jak wychodziłam rano (przed 7.00) do pracy i usłyszałam śpiew ptaków to aż mi się buźka uśmiechnęła.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Nie widzę żadnych szkód wyrządzonych przez ślimory, a zeszłym roku jak było? bo u mnie masakra...
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Jak ja lubię te wychodzące listeczki host, pięknie je uchwyciłaś, szkoda,że ślimaki je tak lubią.
Beatko piękna wiosna, już niedługo będziemy na żywo podziwiać

Beatko piękna wiosna, już niedługo będziemy na żywo podziwiać
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko,ja też bardzo lubię wiosnę chociaż mam najwięcej pracy ,ale wszystko się człowiekowi chce i budzący się ogród do życia wszystko rekompensuje ,myślę,że ta wiosna też da nam dużo uciechy ,pozdrawiam

- anastazja B
- 1000p

beacia0088 niedługo już przyjdzie wiosna , u mnie dzisiaj był piękny dzień : super słoneczko i 7 stopni w cieniu
korzo_m Dorotko , naparstnice są dwuletnie, wyrastają z nasion późnym latem a kwitną dopiero w następnym. Trzeba uważać aby w pierwszym roku nie wyrwać ich jako zielska
Makda Magdo jak rano słoneczko świeci i do tego ptaki śpiewają to każdemu lat ubywa
ewa w Ewa ja na szczęście nie mam ślimaków, jakoś mnie omijają, za to mam dużo żab ale one nie szkodzą
Krychnajuż niedługo przyjdzie wiosna , oby jak najszybciej
koziorozec Marto wiosna na pewno doda nam dużo radości i energii
Dla Was różyczka

korzo_m Dorotko , naparstnice są dwuletnie, wyrastają z nasion późnym latem a kwitną dopiero w następnym. Trzeba uważać aby w pierwszym roku nie wyrwać ich jako zielska
Makda Magdo jak rano słoneczko świeci i do tego ptaki śpiewają to każdemu lat ubywa
ewa w Ewa ja na szczęście nie mam ślimaków, jakoś mnie omijają, za to mam dużo żab ale one nie szkodzą
Krychnajuż niedługo przyjdzie wiosna , oby jak najszybciej
koziorozec Marto wiosna na pewno doda nam dużo radości i energii
Dla Was różyczka

- korzo_m

Właśnie ja mam tak, że wszystko wyrywam, nie wiem czy moje piaski naparstnicom nie służą, coś mało ich przybywa. Tego roku próbuje ponownie, może się uda.
- anastazja B
- 1000p

Dorotko dobrze się im przyjrzyj, one wychodzą z ziemi ok. 1-2 miesięcy po przekwitnięciu kwiatów ( z których się wysiewają), tzn. pod koniec lipca i w pierwszym roku jest tylko zielsko. Ja tez na początku dużo jego wyrywałam z niewiedzy, teraz już je poznaje i na jesieni takie sadzonki przesadzam tam , gdzie będą mi pasowały 
- korzo_m

Beatko muszę założyć patrzałki, może to coś pomoże i nie powyrywam. Tak bardzo podoba mi sie jak jest ich dużo w jednym miejscu, a u mnie naparstnice takie samotne w pojedynkę.