Kuruj się bo ten wirus jest wstrętny i panoszy się nieproszony.
Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
Te jednorodne szpalery hortensji z linku są boskie. Jak taki efekt osiągniesz to sadź tylko hortensje a my będziemy podziwiać.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No nie mogę uwierzyć, że u ciebie cleome jeszcze wyciąga szyję
do słońca
Rabata hortensjowa przy ognisku baardzo piękna, najbardziej lubię chyba te szpiczaste kwiatostany
Czy jesienne pieczenie kiełbasek już było?
Ja również poleguję (nie przeszkodziło mi to wsadzić jednej trawki do gleby i hortusi Grandiflory już na stałe miejsce
)
i mam nadzieję, do poniedziałku się wykurować. Dzisiaj nastąpiła inauguracja kominka
Ja również poleguję (nie przeszkodziło mi to wsadzić jednej trawki do gleby i hortusi Grandiflory już na stałe miejsce
i mam nadzieję, do poniedziałku się wykurować. Dzisiaj nastąpiła inauguracja kominka
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Remont trwa w najlepsze
Dzięki temu nie wychodzę do ogrodu, co i tak byłoby skazane na porażkę. Zwierząt wiszą miliony
Jesień widziana Twoimi oczami zapowiada się pięknie, ale na razie wciąż jeszcze nie mam kaloryferów, więc mi smutno. Zaraz zakopię się pod kołdrę i przeżyję do samego rana 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu Twój ogród jak zwykle doprowadzony do perfekcji.
Masz wspaniałe, cudnie wybarwione hortensje.
Trudno zdecydować, ale ostatnia fotka bardzo mnie rozczuliła.
Życzę dużo zdrowia.
Masz wspaniałe, cudnie wybarwione hortensje.
Trudno zdecydować, ale ostatnia fotka bardzo mnie rozczuliła.
Życzę dużo zdrowia.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga cudne zdjęcia . Piękną masz jesień
Co do rabaty to popieram limki + rozplenice .
Ewentualnie podsadzone jakimiś jednorocznymi .
zdrówka życzę
Co do rabaty to popieram limki + rozplenice .
Ewentualnie podsadzone jakimiś jednorocznymi .
zdrówka życzę
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Agunia
Witam i na początek zdrówka życzę
Cudna jesień u Ciebie
Zdjęcia - super
Rabatka hortensjo wa
też na taką choruję
Pozdrawiam serdecznie
Cudna jesień u Ciebie
Rabatka hortensjo wa
Pozdrawiam serdecznie
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Zdróweczka
a jesień u Ciebie jest taka piękna
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Przepiękne jesienne zdjęcia...
Czy ta wspaniała rozplenica to była jedna sadzonka i tak się rozrosła, czy też posadziłaś kilka razem? Właśnie przymierzam swoje trawy i całkiem głupieję
Czy ta wspaniała rozplenica to była jedna sadzonka i tak się rozrosła, czy też posadziłaś kilka razem? Właśnie przymierzam swoje trawy i całkiem głupieję
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja wiem, że to co wymyslisz bedzie dobre.
Chyba Twoja pierwsza myśl była najlepsza. Rozplenica z rozchodnikiem, a wiosna można posadzić czosnki i inne cebulowe.
Chyba Twoja pierwsza myśl była najlepsza. Rozplenica z rozchodnikiem, a wiosna można posadzić czosnki i inne cebulowe.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Piękne jesienne fotki!
Coraz więcej zawirusowanych osób spotykam u nas też wirus szaleje !My się trzymamy, M serwuje do śniadanka sałatkę z pomidorów,papryki,bazylii i czosnku ale my jesteśmy w domciu więc na taki" pachnący" dodatek możemy sobie z rana pozwolić
..Kuruj się Aguś!
Coraz więcej zawirusowanych osób spotykam u nas też wirus szaleje !My się trzymamy, M serwuje do śniadanka sałatkę z pomidorów,papryki,bazylii i czosnku ale my jesteśmy w domciu więc na taki" pachnący" dodatek możemy sobie z rana pozwolić -
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Agnieszko, i to Ty się przeziębiłaś..! Życzę powrotu do zdrowia, żebyś mogła się cieszyć urokami pierwszych dni jesieni.
Bardzo efektownie wygladają hortensje w tak dużych grupach z polecanego linku. Na jednym ze zdjęć wychylają się zza żywopłotu. A może i u Ciebie dać u stóp hortensji niski bukszpanowy żywopłocik..? To zawsze jest eleganckie . Ale u Ciebie nie ma takich formalnych elementów... Z drugiej strony, kiedy hortensje będą przycięte wczesną wiosną , on by stanowił o charakterze tego miejsca. I wtedy zza niego mogłyby wychylać się wysokie tulipany lilikształtne (białe i bordowe..?), z 50 sztuk.
Twój pomysł zagospodarowania tego miejsca i mnie zainspirował do wykorzystania czegoś takiego.
Kombinuję też,żeby gdzieś zrobić taki wzgórek obrośnięty wrzosami, jak u Ciebie.
I zapisałam do kupienia Pink Diamond i hibiskusy.
Bardzo efektownie wygladają hortensje w tak dużych grupach z polecanego linku. Na jednym ze zdjęć wychylają się zza żywopłotu. A może i u Ciebie dać u stóp hortensji niski bukszpanowy żywopłocik..? To zawsze jest eleganckie . Ale u Ciebie nie ma takich formalnych elementów... Z drugiej strony, kiedy hortensje będą przycięte wczesną wiosną , on by stanowił o charakterze tego miejsca. I wtedy zza niego mogłyby wychylać się wysokie tulipany lilikształtne (białe i bordowe..?), z 50 sztuk.
Twój pomysł zagospodarowania tego miejsca i mnie zainspirował do wykorzystania czegoś takiego.
Kombinuję też,żeby gdzieś zrobić taki wzgórek obrośnięty wrzosami, jak u Ciebie.
I zapisałam do kupienia Pink Diamond i hibiskusy.
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pomysł z cebulowymi na tej nowej rabacie jest super. No i jak radzi Tamaryszek w wielkiej ilości dla wzmocnienia efektu. |Zawsze obiecuję sobie, ze nie będę robić pstrokacizny, a potem robi się takie głupie zakupy jak dziś moje i kupuje sie po 5szt tulipanów w 3ch odmianach i co? zginie to.
Zdrowiej szybko Aguniu
Zdrowiej szybko Aguniu
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, zajrzyj do Alicji Georginii. Ma wspaniały szpaler z rozchodnika. Pasowałby do tych hortensji. Tylko u Ciebie faktycznie lepszy byłby z tego ciemnego
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Agniesiu, życzę szybkiego zdrówka i takiego szpaleru hortensji Limelight jak w załączonym linku,
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja mysle ,ze jeśli kompozycje posadzisz blisko oczu na pewno nie zginie...u Agi to przestrzenie...dlatego te plamy kolorystyczne i grupy roslin , inaczej nie było by efektuSosenki4 pisze:Pomysł z cebulowymi na tej nowej rabacie jest super. No i jak radzi Tamaryszek w wielkiej ilości dla wzmocnienia efektu. |Zawsze obiecuję sobie, ze nie będę robić pstrokacizny, a potem robi się takie głupie zakupy jak dziś moje i kupuje sie po 5szt tulipanów w 3ch odmianach i co? zginie to.
Zdrowiej szybko Aguniu
Agus ciemno bordowo kwitnący rozchodnik , to masz u mnie pamiętaj ...i na szpaler starczy