Arku, jak coś to zawsze wołaj głośno żeby wysyłac dziurawca;)
Kwiatuszki Filigranowej cz.III
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.III
Miała podpórke i wypuściła taki pęd bez listków, we wcześniejszych stronach można obejrzeć podpórka nic nie daje kompletnie, przez ponad 8 miesięcy podpórka była i 3 listki miała i pęd rósł rósł,aż musiałam coś z nim zrobić
.
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach, bo u ciebie roślinki rosną jak szalone i wcale się nie przejmują tym , co ogrodnicy piszą w swoich książkach 
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pati piękny ten Twój "pająk". U mojego dziurawca też wyrósł pęd długości 50 cm z listkiem rozwijającym się na końcu pędu. Dodam, że pęd jest przytulony do ściany i rośnie do góry, a też jest "goły". 
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To nie był pędzik tylko pędzisko
Ale ładnie go okiełznałaś. Ja też dziś ładną szczepkę, choć innego, filusia dostałam.
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Dziewczyny!
Monstera obliqua zawsze u mnie wypuszcza łyse pędy w okresie jesienno zimowym. Mam ją chyba od 10-ciu lat. Tak ma i już.
Pędy te ucinam, tnę na kawałki, ukorzeniam w wodzie. Potem sadzę i na wiosnę jest gąszcz. Latem ładnie rośnie i na jesień znowu sytuacja się powtarza. To jest albo kwestia oświetlenia, albo wilgotności. I nie można liczyć na to, że łysy pęd pokryje się liśćmi.
Monstera obliqua zawsze u mnie wypuszcza łyse pędy w okresie jesienno zimowym. Mam ją chyba od 10-ciu lat. Tak ma i już.
Pędy te ucinam, tnę na kawałki, ukorzeniam w wodzie. Potem sadzę i na wiosnę jest gąszcz. Latem ładnie rośnie i na jesień znowu sytuacja się powtarza. To jest albo kwestia oświetlenia, albo wilgotności. I nie można liczyć na to, że łysy pęd pokryje się liśćmi.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Wiem wiem dlatego zrobiła odkłady, aby ładnie się ukorzeniły i nie każdy egzemplarz wypuszcza takie długaśne łyse pędy to zależy od roślinki. u mnie 2 tylko tak rosną jak do tej pory ,a mam je też juz ładnych parę lat;). Ale każdy sposób ukorzenienia jest dobry;)
.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
z prawdziwą przyjemnością oglądam różnorodność Twoich roślin. A jak się czuje Twoja MULTIFLORA?
-
-Marcin-
Widzę że nawet komoda się przydała,;) wracając do roślinek, bardzo spodobał mi się filodendron emerald red, piękny jest.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Vanilia ładnie poszła, ale monstera mnie zadziwia.
Ja bym chyba nigdy nie wytrzymała napięcia czekając co się stanie z tym długaśnym łysym pędem,ciachałabym z pewnością i to często.
Wole liście niż te wąsy więc już czatuję z nożyczkami na wąsy u mojej rośliny.
Ja bym chyba nigdy nie wytrzymała napięcia czekając co się stanie z tym długaśnym łysym pędem,ciachałabym z pewnością i to często.
Wole liście niż te wąsy więc już czatuję z nożyczkami na wąsy u mojej rośliny.
Taaak komody są przydatne i bardzo pojemne na kwiaty:)..
Karo też czekałam z tym pędem, jak miał metr to dostał patyczek ale jak już miał ponad 2m chyba bo był na wysokość drzwi w domu to musiałam coś zrobić, i 3 listki na nim są:D:D mam nadzieję, że się ukozreni z czasem i zaczną listki rosnąć;).
Karo też czekałam z tym pędem, jak miał metr to dostał patyczek ale jak już miał ponad 2m chyba bo był na wysokość drzwi w domu to musiałam coś zrobić, i 3 listki na nim są:D:D mam nadzieję, że się ukozreni z czasem i zaczną listki rosnąć;).
Tak to małe cos to też filodendron, w tej doniczce 3 rodzaje sobie rosną, mam nadzieję , że coś z nich będzie.
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To Ci się udał ten wąsaty filodendron
Wszystkie u Ciebie rosną jak szalone to się chciał
szczególnie wykazać
Myślisz, że teraz można ukorzeniać np. filodendrony
Wszystkie u Ciebie rosną jak szalone to się chciał
szczególnie wykazać