Dziękujęraflezja pisze:Podziwiam Twój wysiłek włożony w przesadzanie. Może i ja kiedyś się odważę, aby zmienić wszystkie doniczki na kwadratowe.
W każdym razie Twoje kolekcja Mateusz wygląda teraz bardzo ładnie i profesjonalnie.
W białej doniczce siedzi Notocactus leninghausiisokolica pisze:Chyba doniczki Ci zabrakło, widzę jakąś parodię w białym. Trochę się narobiłeś, ale na pewno jesteś zadowolony. I przyznaj, że przesadzanie, czy sadzenie w ogóle to wielka frajdaNawet jak się człowiek pokłuje. Za to efekt końcowy napawa dumą.
Miejsca było dużo jeszcze zanim zacząłem przesadzanie. Trochę miejsca zabrało to, że kupiłem za mało doniczek o krawędzi 7cm, przez co kilka kaktusów siedzi w o dużo za dużych doniczkach. Zabiera to miejsce ale trudno. Znowu ich przesadzać nie będę. Mają doniczkę na długi czasjorkis pisze:Teraz będziesz miał więcej miejsca na nowe roślinki
Wcaleepti pisze:A jak ręce? mocno zdewastowane?
Nie wiem jak Wy ale ja na razie sprzątnąłem kaktusy z balkonu. Jest zimno, deszczowo, słońca brak i zapowiadają przymrozki nocne za tydzień... Poczekam na trochę lepsze warunki i wystawię je na nowo tak na stałe już.