Wiosna w ogrodzie Doroty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna w ogrodzie Doroty
o matulu Lavender F.C,Angel F.C,Pink F.C, Rosanna F.C,Foxy F.C,....wymiekam 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Widzę, ze Aga już napisała.
To duńska strona, czy prowadzą sprzedaż nie mam pojęcia, ale cuda prawdziwe tam są.
W widzę, że Agunia obeznana z duńskim
Będzie miał kto pośredniczyć
Aga, nic mi nie padło. Obie pięknie rosną. Jedna miała problem w wiosennym kwitnieniem, ale za to teraz nadrabia z nawiązką. Gdyby te róże pokazały się znów u ciebie w tym ogrodniczym to daj znać. Chętnie skusiłabym się jeszcze na jakąś.
Mnie dostała się Pink i Pepita. Obie różowe, jedna ciemniejsza.
Majeczko, wiem, że Pompon robi furorę więc t te róże będą ci sie podobać. zapewniam, że zdjęcia nie oddają ich uroku. Są cukierkowe, śliczne, cieniowane. W czerwcu nikt nie przeszedł obojętnie obok kwitnącej Pink F.C.
Agunia, sama nie wiem, która najbardziej mi się podoba. Pink na żywo zachwycająca. Ze zdjęć bardzo podoba mi się Angel, Escimo, Lavender. Podejrzewam, że na zywo wszystkie zachwycają. Tylko gdzie je kupić???
Aprilko, mam nadzieje, że w przyszłym roku to będzie widowisko. Oby tylko nie przemarzły
Strasznie mam mało na wszystko czasu. Rok szkolny się zaczął, zabiegana jestem niemożliwie.
Ostatnie dni bardzo ciepłe, prawdziwie letnie spowodowały, że paki różane mocno nabrzmiały i do obfitego kwitnienia lada moment.
Niestety susza potężna u nas panuje. Jak przed zima mocno nie popada to czarno widzę zimowanie roslin. Nie bardzo mam juz czym podlewac bo i w studniach wody brakuje. Część roslin juz bardzo wyschnięta. Tawułki, świecznice, języczki o hostach nie wspominając wyglądają już bardzo jesiennie
Za to zakwitł powtórnie mój bardzo biedny Omoshiro

Aspiryna okryła sie kwieciem

Jabłuszka na rajskiej jabłonce 'Golden Hornet' wyglądają bardzo apetycznie

Falstaff ma kilka pąków ale w porównaniu z innymi angielkami bardzo słabo rośnie

I żelazny kwiat 'Honora Hit'

To duńska strona, czy prowadzą sprzedaż nie mam pojęcia, ale cuda prawdziwe tam są.
W widzę, że Agunia obeznana z duńskim

Aga, nic mi nie padło. Obie pięknie rosną. Jedna miała problem w wiosennym kwitnieniem, ale za to teraz nadrabia z nawiązką. Gdyby te róże pokazały się znów u ciebie w tym ogrodniczym to daj znać. Chętnie skusiłabym się jeszcze na jakąś.
Mnie dostała się Pink i Pepita. Obie różowe, jedna ciemniejsza.
Majeczko, wiem, że Pompon robi furorę więc t te róże będą ci sie podobać. zapewniam, że zdjęcia nie oddają ich uroku. Są cukierkowe, śliczne, cieniowane. W czerwcu nikt nie przeszedł obojętnie obok kwitnącej Pink F.C.
Agunia, sama nie wiem, która najbardziej mi się podoba. Pink na żywo zachwycająca. Ze zdjęć bardzo podoba mi się Angel, Escimo, Lavender. Podejrzewam, że na zywo wszystkie zachwycają. Tylko gdzie je kupić???
Aprilko, mam nadzieje, że w przyszłym roku to będzie widowisko. Oby tylko nie przemarzły
Strasznie mam mało na wszystko czasu. Rok szkolny się zaczął, zabiegana jestem niemożliwie.
Ostatnie dni bardzo ciepłe, prawdziwie letnie spowodowały, że paki różane mocno nabrzmiały i do obfitego kwitnienia lada moment.
Niestety susza potężna u nas panuje. Jak przed zima mocno nie popada to czarno widzę zimowanie roslin. Nie bardzo mam juz czym podlewac bo i w studniach wody brakuje. Część roslin juz bardzo wyschnięta. Tawułki, świecznice, języczki o hostach nie wspominając wyglądają już bardzo jesiennie

Za to zakwitł powtórnie mój bardzo biedny Omoshiro
Aspiryna okryła sie kwieciem
Jabłuszka na rajskiej jabłonce 'Golden Hornet' wyglądają bardzo apetycznie

Falstaff ma kilka pąków ale w porównaniu z innymi angielkami bardzo słabo rośnie
I żelazny kwiat 'Honora Hit'
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stronka rewelka.
Żeby takie szło u nas dostać w markecie.....
Jabłuszka super do zaprawy albo dżemik/ jeśli to jadalne / , ale też na pewno długo zdobią zimą.

Żeby takie szło u nas dostać w markecie.....

Jabłuszka super do zaprawy albo dżemik/ jeśli to jadalne / , ale też na pewno długo zdobią zimą.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Kompot z nich także jest świetny - trzeba je tylko nakłuć i dodać cynamonu. Świetny do obiadu 
Patrząc zaś na zdjęcia róż, dochodzę do wniosku, że każda w towarzystwie białej wygląda przepięknie

Patrząc zaś na zdjęcia róż, dochodzę do wniosku, że każda w towarzystwie białej wygląda przepięknie

- dodad
Grazynko, dziewczyny usiłują nawiązać kontakt z Duńczykami, może uda sie coś sprowadzić
Co do jabłuszek to nie mam pojęcia czy jadalne, nie próbowałam. Ładnie wyglądają na drzewku, niestety pierwszy przymrozek i pękają.
Aniu, dzięki, wypróbuję.
Białe róże są piękne, ale niestety wiekszość brzydko przekwita. No i deszcz im niezbyt służy.
Pozostając w temacie białych róz - Ledreborg Castle. Zapowiada się ładne drugie kwitnienie.

Jeszcze raz Aspirynka

i Kosmos - cały czas nowe kwiaty, zdrowiutki jak rydz!

I kilka spojrzeń na prawie jesienny ogród

Co do jabłuszek to nie mam pojęcia czy jadalne, nie próbowałam. Ładnie wyglądają na drzewku, niestety pierwszy przymrozek i pękają.
Aniu, dzięki, wypróbuję.
Białe róże są piękne, ale niestety wiekszość brzydko przekwita. No i deszcz im niezbyt służy.
Pozostając w temacie białych róz - Ledreborg Castle. Zapowiada się ładne drugie kwitnienie.
Jeszcze raz Aspirynka

i Kosmos - cały czas nowe kwiaty, zdrowiutki jak rydz!
I kilka spojrzeń na prawie jesienny ogród
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U Ciebie zieleń jest taka ciemna i głęboka
Nie wiem, skad ta różnica z moją. Może wiek ogrodu...???

Białe róże mają w sobie to coś ... na przyszły rok muszę sobie kupić

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majeczko, wiem, że Pompon robi furorę więc te róże będą ci sie podobać. zapewniam, że zdjęcia nie oddają ich uroku. Są cukierkowe, śliczne, cieniowane. W czerwcu nikt nie przeszedł obojętnie obok kwitnącej Pink F.C.
Dorotko, i jak widać na forum, również nie można przejść obojętnie oglądając ich zdjęcia.

Na stronie internetowej u Ćwika można przeczytać informację o tej grupie róż. Wspomina się tam, że to grupa róż balkonowych i tarasowych. Właściwie, to mało wiemy o nich. Gdyby nie szkółka francuska, to nie mieli byśmy Pashminki i innych z tej grupy.

- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja się przyszłam przywitać i podziwiać. Pamiętam jak się zastanawiałam nad Coral Palace. Faktycznie ładny. Kiedyś przyjdzie i na niego czas. Pierw muszę użyć rozumu i rozplanować wszystko.
Ogród sprawia wrażenie historycznego - to przez użyte kamienie
Bardzo ładna brązowa turzyca tłum. męża: uschła trawa. Mam ją u mamy - 3 sadzonki w doniczkach od 2 lat i jeszcze na nie nie przyszedł czas. Może na następny rok gdzieś je upchnę.
Ogród sprawia wrażenie historycznego - to przez użyte kamienie

Bardzo ładna brązowa turzyca tłum. męża: uschła trawa. Mam ją u mamy - 3 sadzonki w doniczkach od 2 lat i jeszcze na nie nie przyszedł czas. Może na następny rok gdzieś je upchnę.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jednak ostnica to najładniejsza z traw. Przynajmniej dla mnie.
A róże...., co ja będę gadać.
A róże...., co ja będę gadać.

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O matko, jakie piękne rabaty
Dorotka, hi, hi....właśnie zastanawiam się ile czasu jedzie się te 373 km.....
jak Ty masz pięknie.....

Dorotka, hi, hi....właśnie zastanawiam się ile czasu jedzie się te 373 km.....

Pozdrawiam
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aspirynka pięknie kwitnie, moja też się zbiera do powtórki, ciekawe czy będzie choć w połowie tak efektowna jak Twoja 

- dodad
Aniu, nie wiem gdzie ty widzisz głęboką zieleń, bo ja czuje się jak na prerii
U nas deszcz nie padał juz bardzo dlugo. Suchusieńko jak na pustyni, rosliny zakurzone, słowem nie jest dobrze. Do tego jak sie ma w ogrodzie takie pijaki jak lipa czy orzech wloski to resztę można sobie dośpiewać. Trawnika praktycznie juz nie mam, wiosną będę miała zajęcie.
Z resztą tutaj widać wyraźnie jego stan

Justynko, białe róże są fantastyczne. I na słoneczku i w cieniu świetnie wyglądają.
Graceful Palace

Maja, no wlaśnie. Aga w zeszłym roku trafila u siebie na te ślicznotki i Dzięki temu je mam. Na szkółkę francuską na razie się nie skusiłam (jeszcze) choć widziałam jakie przysyłają róże
Może kiedyś.... na razie miejsca coraz mniej.
Zastanawiam się dlaczego te róże sa tak malo popularne. Przezimowały bez problemu, zdrowie nie gorsze niż innych (kilka plamek) kwitnienie bardzo obfite i to zarówno pierwsze jak i teraz, nie mam pojęcia dlaczego tak cięzko je kupić.
Monimg, bardzo serdecznie cię witam w moim ogrodzie.
Coral Palace polecam każdemu. To jedna z moich pierwszych róż i nie żałowałam ani przez chwilę, ze ją mam (z innymi różnie to bywa)

Wiem, ze jesteś na etapie zakładania ogrodu ale to co widziałam bardzo mi się spodobało.
Lubię ta "uschniętą" turzycę. mam ich kilka w ogrodzie, fajnie sie komponuja z innymi roslinami. Na pewno znajdziesz im dobre miejsce i towarzystwo.

Gosia, wiesz, że i ja chyba najbardziej lubie tą trawę
Świetna jest latem, te cienkie włoski a potem jak zakwita.... super.
Chociaz tej też nie można odmówić urody

Justynko, mam nadzieję, ze sie nie zawiedziesz. Mam nadzieje, ze różyce sie postarają i za tydzień będą w formie
Aniu, Aspiryny w tym roku nie dały mi powodów do narzekania. Zeszły rok był taki sobie, ale w tym juz ładnie rosną i kwitną.
Doskonale wyglądają w połączeniu z Leonardo da Vinci i Pepity. Ten lekko brudny róż dobrze wygląda w połączeniu z bielą

Koszmarnie u mnie rośnie Westerland. Ma juz trzeci rok a zachowuje się jak niemowlak. Zobaczymy na wiosnę, ale jak nie ruszy to czeka go łopata. Choc w tym połaczeniu wygląda niczego sobie.

Trudno uwierzy, ze rabata zakładana jesienia zeszłego roku, która w tym roku w kwiatniu wyglądała na zupelnie pustą

teraz wygląda tak

Z resztą tutaj widać wyraźnie jego stan
Justynko, białe róże są fantastyczne. I na słoneczku i w cieniu świetnie wyglądają.
Graceful Palace
Maja, no wlaśnie. Aga w zeszłym roku trafila u siebie na te ślicznotki i Dzięki temu je mam. Na szkółkę francuską na razie się nie skusiłam (jeszcze) choć widziałam jakie przysyłają róże

Zastanawiam się dlaczego te róże sa tak malo popularne. Przezimowały bez problemu, zdrowie nie gorsze niż innych (kilka plamek) kwitnienie bardzo obfite i to zarówno pierwsze jak i teraz, nie mam pojęcia dlaczego tak cięzko je kupić.
Monimg, bardzo serdecznie cię witam w moim ogrodzie.
Coral Palace polecam każdemu. To jedna z moich pierwszych róż i nie żałowałam ani przez chwilę, ze ją mam (z innymi różnie to bywa)
Wiem, ze jesteś na etapie zakładania ogrodu ale to co widziałam bardzo mi się spodobało.
Lubię ta "uschniętą" turzycę. mam ich kilka w ogrodzie, fajnie sie komponuja z innymi roslinami. Na pewno znajdziesz im dobre miejsce i towarzystwo.
Gosia, wiesz, że i ja chyba najbardziej lubie tą trawę

Chociaz tej też nie można odmówić urody

Justynko, mam nadzieję, ze sie nie zawiedziesz. Mam nadzieje, ze różyce sie postarają i za tydzień będą w formie

Aniu, Aspiryny w tym roku nie dały mi powodów do narzekania. Zeszły rok był taki sobie, ale w tym juz ładnie rosną i kwitną.
Doskonale wyglądają w połączeniu z Leonardo da Vinci i Pepity. Ten lekko brudny róż dobrze wygląda w połączeniu z bielą
Koszmarnie u mnie rośnie Westerland. Ma juz trzeci rok a zachowuje się jak niemowlak. Zobaczymy na wiosnę, ale jak nie ruszy to czeka go łopata. Choc w tym połaczeniu wygląda niczego sobie.
Trudno uwierzy, ze rabata zakładana jesienia zeszłego roku, która w tym roku w kwiatniu wyglądała na zupelnie pustą

teraz wygląda tak

Dorotko, zmiany na rabatach fantastyczne... widać je porównując początek i koniec jednego sezonu, a cóż dopiero ten sam widok na przełomie kilku lat...
Strasznie mi się podobają trawy, a zwłaszcza klimaty preriowe, które tworzą turzyce... trochę się boję o ich zimowanie, ale zatroszczę się o nie. U Ciebie prezentują się świetnie; czy to ich kolejny sezon?
Graceful Palace i Aspiriny kwitną Ci obłędnie
Strasznie mi się podobają trawy, a zwłaszcza klimaty preriowe, które tworzą turzyce... trochę się boję o ich zimowanie, ale zatroszczę się o nie. U Ciebie prezentują się świetnie; czy to ich kolejny sezon?
Graceful Palace i Aspiriny kwitną Ci obłędnie

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
cześć Dorotko
'Graceful Palace' mamy w identycznym kwitnieniu, moja Tip -Top - "siostra" twojej Coralki również
.....odliczanie włączone

'Graceful Palace' mamy w identycznym kwitnieniu, moja Tip -Top - "siostra" twojej Coralki również

.....odliczanie włączone

Pozdrawiam