Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
-
andrzejek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3
Aga piękne kolory u ciebie .Próbowałaś kiedyś ukorzeniać berberysy z gałązek,bo takie pięknie się prezentują a u mnie tylko taki zielony
Andrzej, celowo z gałązek berberysów nie rozmnażałam (wystarczająco obficie same się rozsiewają), ale wsadzona kiedyś do gruntu ułamana gałązka przyjęła się bez problemu...
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Nie myślałem ,że się rozsiewają jakbyś miała kiedyś nadmiar to ja z chęcią przygarnę
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,czy berberys erecta gubi listki na zimę?
Kawę z cytryna pij codziennie,a zobaczysz,że inna nie będzie ci smakować.
Kawę z cytryna pij codziennie,a zobaczysz,że inna nie będzie ci smakować.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz żałuję, że nie posadziłam pięciorników w różnych kolorach, mam tylko biały. Berberysów też mam za mało
Twoje bardzo mi się podobają.
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguniu, niesamowite, że Twoje róże cały czas kwitną
. Jednak teraz jak dla mnie najpiękniejsze są te płomiennoczerwone berberysy, co za kolory!!!
Bardzo się cieszę, że Twoje zdjęcie znalazło się w kalendarzu; nie wątpiłam, że spodoba się wielu forumowiczom (przy okazji każdej bytności na forum śledziłam z radością przybywającą liczbę głosów
).
Dobrze, że z Twoim zdrowiem już lepiej
Bardzo się cieszę, że Twoje zdjęcie znalazło się w kalendarzu; nie wątpiłam, że spodoba się wielu forumowiczom (przy okazji każdej bytności na forum śledziłam z radością przybywającą liczbę głosów
Dobrze, że z Twoim zdrowiem już lepiej
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga czy to Erecta ?
Moja coś ma opory , zeby się przebarwić
Moja coś ma opory , zeby się przebarwić
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Może ciepło u ciebie i dlatego. U mnie bardzo czerwone już są berberysy 
Andrzej, nie ma sprawy - wiosną chętnie się podzielę siewkami 
Małgosiu, wszystkie berberysy gubią listki na zimę, Erecta też... ptaszki uwielbiają za to ich koraliki
dzięki za radę z kawą i cytryną!
Ewcia, ja mam pięciorniki w trzech kolorach: białym, żółtym i pomarańczowym... każdy kolor mi się podoba... są chyba jeszcze różowe?
Francesko, dzięki że znalazłaś czas na odwiedziny ;) Franio dziś nie wariował? ;)
berberysy dają teraz swój popis, mają bardzo intensywne barwy... też je lubię!
a za wsparcie w kalendarzowym konkursie bardzo bardzo dziękuję!
Agatko, tak, to Erecta... u Ciebie chyba wolniej przychodzi jesień... na Twojej brzózce dostrzegłam odcienie zieloności?
Kasia, no właśnie - u Agaty cieplej zapewne... a co u Ciebie?
Małgosiu, wszystkie berberysy gubią listki na zimę, Erecta też... ptaszki uwielbiają za to ich koraliki
Ewcia, ja mam pięciorniki w trzech kolorach: białym, żółtym i pomarańczowym... każdy kolor mi się podoba... są chyba jeszcze różowe?
Francesko, dzięki że znalazłaś czas na odwiedziny ;) Franio dziś nie wariował? ;)
berberysy dają teraz swój popis, mają bardzo intensywne barwy... też je lubię!
a za wsparcie w kalendarzowym konkursie bardzo bardzo dziękuję!
Agatko, tak, to Erecta... u Ciebie chyba wolniej przychodzi jesień... na Twojej brzózce dostrzegłam odcienie zieloności?
Kasia, no właśnie - u Agaty cieplej zapewne... a co u Ciebie?
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
To także muszę ukorzenić kilka berberysów, bo pięknie teraz wyglądają 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Och Agu, mało mam czasu i na forum rzadko zaglądam, czasem szperam po różnych ogrodach szukając inspiracji. I ciągle coś innego mi przychodzi do głowy.
Ale przez zimę wyklaruje się, mam nadzieję.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agusiu, witaj. Piękny jesienny ogród pokazałaś
.
mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. tego życzę i pozdrawiam gorąco.
mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. tego życzę i pozdrawiam gorąco.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, nawiązując do naszej wczorajszej rozmowy, chciałam zapytać, z czego będą te twoje skrzynie. Drewniane? Tak sobie powoli zaczynam dumać nad tym twoim pomysłem 
Aga, jeśli będziesz chciała jakieś siewki berberysów ode mnie, to przypomnij się wiosną ;)
Kasiu, ja też mam mało czasu na FO - jestem potwornie zarobiona w pracy i na lżej się nie zanosi... mimo wszystko, lepsze to niż nuda... rozumiem, że m.in myślisz nad rabatą przy pergoli? do wiosny na pewno pomysły się skrystalizują
Justyś, z głową lepiej, dziękuję... pozdrowienia odwzajemniam
Wandziu, blisko mnie jest producent drewna do ogrodu, m.in drewnianych skrzyń-donic. Drewno jest przez nich impregnowane. Wymyśliłam skrzynie podłużne, dość wysokie, chciałabym, żeby dno oraz ścianki były pod folią wyłożone styropianem(dorem), który zabezpieczy mi róże przez mrozem, od dołu... lubię ciemne, ciepłe odcienie brązu, więc zapewne pomalujemy z M. te skrzynie w jakiś ładny, pasujący do otoczenia i domu kolor... już widzę oczyma wyobraźni jak pięknie będą przyszłe królewny donicowe zdobić taras
co sądzisz o takim pomyśle?
Kasiu, ja też mam mało czasu na FO - jestem potwornie zarobiona w pracy i na lżej się nie zanosi... mimo wszystko, lepsze to niż nuda... rozumiem, że m.in myślisz nad rabatą przy pergoli? do wiosny na pewno pomysły się skrystalizują
Justyś, z głową lepiej, dziękuję... pozdrowienia odwzajemniam
Wandziu, blisko mnie jest producent drewna do ogrodu, m.in drewnianych skrzyń-donic. Drewno jest przez nich impregnowane. Wymyśliłam skrzynie podłużne, dość wysokie, chciałabym, żeby dno oraz ścianki były pod folią wyłożone styropianem(dorem), który zabezpieczy mi róże przez mrozem, od dołu... lubię ciemne, ciepłe odcienie brązu, więc zapewne pomalujemy z M. te skrzynie w jakiś ładny, pasujący do otoczenia i domu kolor... już widzę oczyma wyobraźni jak pięknie będą przyszłe królewny donicowe zdobić taras
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Dobrze Aguś przypomnę się , bo potrzebuję więcej kolorków na jesień w ogrodzie