Posiadam taką hostę i nie wiem jak się ona nazywa - bo prawdopodobnie ma jakąś nazwę...?
Czy ktoś rozpoznaje?
Na drugim zdjęciu pojedynczy liść.

Igo, ja tak wybrzydzamiga23 pisze:Basiu, te i inne odmiany też mieliśmy i mamy takie duże w sprzedaży. Znam źródło pochodzenia, ale już się skończyły, i nie było wielu nowych odmian. Nie chcę usprawiedliwiać sprzedawcy, ale ja aby poszerzyć kolekcję też tak kupuje, te których inaczej bym nie dostała. Posadź, i urosną, może za 3 lata, ale na pewno i raczej lepiej będzie im w gruncie niż w donicy.
 bom niecierpliwa
 bom niecierpliwa   
   i chciałabym napawać oczy JUŻ
 i chciałabym napawać oczy JUŻ  
         Widzę, że z hostami też muszę zapłacić frycowe
  Widzę, że z hostami też muszę zapłacić frycowe   
  psem, który w tym roku (nie wiedzieć dlaczego, bo przez 10 lat nie było z tym problemów) potrafi swoje 65-kilogramowe ciałko
  psem, który w tym roku (nie wiedzieć dlaczego, bo przez 10 lat nie było z tym problemów) potrafi swoje 65-kilogramowe ciałko   uwalić w samym środku rabaty. Jego łapy są zbyt dużym zagrożeniem dla młodych host. Może wpakuję je do gruntu jesienią, kiedy potwór przestanie szukać cienia i chłodku wśród kwiecia.
 uwalić w samym środku rabaty. Jego łapy są zbyt dużym zagrożeniem dla młodych host. Może wpakuję je do gruntu jesienią, kiedy potwór przestanie szukać cienia i chłodku wśród kwiecia.Tomasz II pisze:Bobi- zwracam uwagę, że kontynuujecie wątek nie związany z tematem.
 Przepraszam
  Przepraszam   
  o identyfikację hosty, którą dwa lata temu zostałam obdarowana.
 o identyfikację hosty, którą dwa lata temu zostałam obdarowana.

Tomasz II pisze:Jest to undulata Albomarginata
 Tomaszu, dziękuję bardzo. Domyślałam się, że to klasyka. Dzięki Tobie, to obecnie nazwana klasyka
 Tomaszu, dziękuję bardzo. Domyślałam się, że to klasyka. Dzięki Tobie, to obecnie nazwana klasyka   
 Co wobec tego od trzech sezonów hołubię?paco pisze:Ja nie widzę tu nic niepokojącego poza tym że to nie jest hosta Tattoo.
Tak powinna ona wyglądać:

Dodam jeszcze, że rośnie w głębokim cieniu i do tej pory nie kwitła.
 Dodam jeszcze, że rośnie w głębokim cieniu i do tej pory nie kwitła.

Zauważyłam ,że jest tu wielu znawców, więc proszę  o nadanie im imienia .
  Zauważyłam ,że jest tu wielu znawców, więc proszę  o nadanie im imienia .

i stałym czynnym uczestnictwem na forum.
  i stałym czynnym uczestnictwem na forum.  Wiesz co? Zastanawia mnie jednak to, że  dwie hosty rosnące obok siebie / mam na myśli  fotkę 9 / ,mogą się tak różnić kolorem liści i kolorem obrzeża, mając tak samo na imię.
  Wiesz co? Zastanawia mnie jednak to, że  dwie hosty rosnące obok siebie / mam na myśli  fotkę 9 / ,mogą się tak różnić kolorem liści i kolorem obrzeża, mając tak samo na imię. Tomaszu, dziękuję pięknie za odpowiedźTomasz II pisze: Do bobi:
Widziałem tę hostę w innym wątku, ale nic nie przychodzi mi do głowy - jest trochę za młoda, choć niby ją znam, ale... na pewno nie jest to Tatoo.
 No cóż, przez trzy lata "była" Tatoo, to teraz może być "NN". Niech tylko zdrowo rośnie ... za jakiś czas dowiemy się jak ma na imię
 No cóż, przez trzy lata "była" Tatoo, to teraz może być "NN". Niech tylko zdrowo rośnie ... za jakiś czas dowiemy się jak ma na imię