Kolekcja Arlety cz.1

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolekcja Arlety

Post »

Justynko no tak właściwie to też były dwa orchid sklepik i orchid garden i takie małe stoisko klubowe :roll: Było fajnie mimo wszystko, bo przywiozłam to co chciałam. :D

Henryku ;:196 no MM to mam nadzieję że niedługo :wink:

Kasiu no oczarować to mnie cała masa oczarowała i najchętniej to pół stoiska bym wykupiła i nawet by mi się pomieściły bo taka drobnica była :;230 tylko przed wyjazdem zapomniałam na bank napaść ;:223 :;230

Halinko ;:196 no dokładnie jak go zobaczyłam to przypomniało mi się Twoje maleństwo i też bardzo go chciałam ale kasy już zabrakło :( no może następnym razem :roll: Powoli coś się uzbiera.

Gosiu ;:196
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj tam od razu na bank napaść ,trzeba było się dogadać i obiecać że odpracujesz np. pomożesz stanowiska posprzątać albo pozanosić storczyki do samochodu :;230 może by poszli na to .Nie a tak poważnie to wiem że trzeba by było mieć fortunę bo to nie takie ceny jak w marketach ,choć i storczyki inne .
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Arletko istne cuda sobie przywiozłas :)
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Gratuluje nowych nabytków ;:108 i mam pytanko bo wybieram sie do Krakowa dziś czy wiesz może czy dziś jest jeszcze po co tam jechać czy największe atrakcje były wczoraj na wystawie??
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko dziękuję za miłe słowa a co do wystawy to zależy co chcesz kupić :roll: bo jak coś droższego to na pewno jeszcze będzie. Nie wiem jak ze zwykłymi falkami czy dendrobium bo wczoraj to były wycieczki autokarowe i pełno młodzieży z nimi chodziło ale te zwykłe hybrydy to i w sklepach można kupić więc myślę że jedziesz po rarytaski więc chyba śmiało możesz jechać :D
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Witaj Arletko. Śliczne są twe pociechy, najbardziej przypadł mi do gustu Twój żółty kurczaczek z 4 strony Twego wątku-chyba się zakochałam ;:167 Mam nadzieję, że kiedyś takiego spotkam :D Gratuluję owocnych ostatnich zakupów :D
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Byłam dzisiaj na wystawie, ale jestem bardzo zadowolona :). Kupiłam sobie 5 botanicznych, potem w swoim wątku pokażę. Wystawa była bardzo udana według mnie, dużo botanicznych, a mało hybryd, ale hybrydy można kupić wszędzie.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Czyli nawet Storczykowa była w Krakowie... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Arletko, cieszę się razem z Tobą , że kupiłaś sobie co chciałaś. Moim zdaniem wystawa jako wystawa była mała - bo przecież wystawa to co co możemy oglądać. Na szczęście sprzedawcy nie zawiedli i mieli sporo fajnych roślinek.

Arletko, niech nowinki zdrowo rosną i szybko zakwitną !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

katarzynka575 pisze:Oj tam od razu na bank napaść ,trzeba było się dogadać i obiecać że odpracujesz np. pomożesz stanowiska posprzątać albo pozanosić storczyki do samochodu :;230 może by poszli na to .Nie a tak poważnie to wiem że trzeba by było mieć fortunę bo to nie takie ceny jak w marketach ,choć i storczyki inne .
Kasiu no nie chcieli mnie za sprzątaczkę :( :;230 no ceny nie te ale i kwiaty też nie na hybrydy zwykłe nawet nie patrzyłam bo takie mogę w każdej chwili kupić a te co mi się marzyły tylko na wystawie lub przez net a tego nie bardzo lubię :roll:

Celinko ;:196

Joasiu miło mi Cię gościć w moim skromnym wątku :D dziękuję za pochwały dla "kurczaczka" choć teraz został już mu tylko jeden kwiatek :( ale kwitł już w kwietniu więc chyba mu starczy :D

Dusiu to super że udało Ci się pojechać i widziałam już jakie cudeńka przywiozłaś ;:138 masz rację co do sprzedawców mieli fantastyczny wybór w botanicznych, hybrydy widziałam tylko w tej ajencji kółka storczykowego ale tak jak mówisz te można kupić wszędzie i kiedy chcesz :wink:

Justynko zgadzam się z Wami i już poprawiłam się z moją wypowiedzią że byłam rozczarowana wystawą ale chodziło mi samą wystawę eksponatów :roll: sprzedawcy naprawdę się spisali ;:108
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

:wit Widzę, że obie tak szalejemy wśród nocy :)
Dawno mnie tu nie było wśród Storczykowego Towarzystwa i teraz nadrabiam w nocy cały dział :;230
No, no, gratuluję nowości, prezentują się okazale ;:108 I mają świetne osłonki :)
Śmiać mi się zachciało z tych wycieczek autokarowych :;230 Już sobie wyobrażam jak przez nie spokojnie można obejrzeć wystawę :roll:
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit no jedna wycieczka przeszła przed nami a na drugą się natknęłam jak już kończyłam zakupy :D ale oni chodzili głównie z jakąś hybrydką w ręce a ja już wprawiona przez forum pojechałam po konkretny cel :wink: choć z drugą roślinką to miałam pewien problem bo nie wiedziałam na co się zdecydować bo tyle tego było :shock: :roll:
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Mnie mój mężuś ostatnio ograniczył z zielonymi, bo rzeczywiście już ciężko na parapetach i w okolicach :;230 Dlatego chyba na takiej wystawie to bym się męczyła - tyle piękna a ja z pustymi rękoma muszę wyjść :roll:
Poza tym już zaczynają mocniej grzać i muszę przestawiać kwiaty na parapetach bezpośrednio znad grzejników. Ciasnota ostatnio się taka zrobiła jak sprowadziłam te co były na lato na balkonie.
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój też usilnie się stara mnie ograniczyć :wink: ale teraz to już sama mówię dość do wiosny ;:108 no poza gwiazdą betlejemską na święta i łososiowym grudnikiem :roll: no chyba że spotkam jakąś ciekawą hybrydkę ;:223 :;230

No a teraz kilka nowości co się u mnie dzieje, bo choć pędzików dalej brak to jednak coś tam rośnie :D
Miltonia i jej młode psb

Obrazek Obrazek

Teraz cambria która domaga się przesadzenia ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać :oops: a w ogóle to chyba trzeba by było ją podzielić bo też jej się rozmnożyć chyba przywidziało :;230

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miniaturka nie otworzyła ani jednego kwiatka na drugim pędziku :( ale za to puszcza listek i korzonek śliczny :D choć troszkę wyblakł jej kolor :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Madzik_J-Ch pisze:Mnie mój mężuś ostatnio ograniczył z zielonymi, bo rzeczywiście już ciężko na parapetach i w okolicach
Ja wręcz przeciwnie z okazji imienin dzisiaj dostałam kaskę na nowe storczyki :tan tylko szkoda że już po wystawie w Warszawie bo miałam jeszcze dwa(sabotka i masdevallie) upatrzone ;:223
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”