Gęstniejący ogród Zuzi55

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gęstniejący ogród Zuzi55

Post »

Pięknie, pięknie, pięknie, cóż mogę dodać? Moja jedyna hortensja sadzona rok temu jesienią też startowała dzielnie wiosną od korzenia. Czego zima nie zabrała, to majowy mróz wykończył. Teraz mam anabelkę i cieszę się z niej jak dziecko. Takie tam u Ciebie są świetne ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Widzę Zuziu, że powiedzonko "takie tam" ma coraz większe wzięcie na naszym forum :;230, ale jakby nie było one wszystkie są piękne, szkoda, że pomału kończy się sezon i znów trzeba będzie czekać do wiosny ;:223, więc póki można trzeba nacieszyć oczy jeszcze tym co kwitnie. Szarłat jak zwykle u Ciebie przepiękny, mój w tym roku nieco mniejszy, chyba w złym miejscu go wysiałam, chociaż tam gdzie był taki okazały w zeszłym roku też się wysiał i wcale nie urósł, wiec nie wiem od czego to zależy, może więcej nawozu mu potrzeba? Ja chyba ogólnie za mało go daję, bo boję się, że popalę roślinki. Twoje hortensje to już okazałe ładne krzaczki, w tym roku niestety u wszystkich tak szybko brązowieją, piękna ta biała budleja, no i lilijki ekstra, czy wybrałaś sobie już coś u mnie na wymiankę, zgadamy się na pw.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Marzka,ja nawet jedną hortensję spisałam na straty a ona po kilku miesiącach wypuściła liście ale nie zdążyłą zakwitnąć.
Ilonko-u mnie szarłaty porozrzucane są w różnych miejscach i też są różnej wielkości,największy jest w miejscu,gdzie jest dużo wilgoci.

Coraz mniej kwitnących w ogrodzie... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu u Ciebie wciąż i nadal kolorowo, tak muszę w przyszłym roku wysiać więcej szarłatów, są po prostu boskie, jeszcze raz dzięki za nie ;:196, moje chociaż w tym roku niskie ( tak jak już pisałam), to te zwisające "bazki" mają ogromne ;:108. Bombowo wygląda ten iglaczek (no oczywiście jak szybko chcę napisać to nazwy mi uciekają z głowy) z tymi różowymi kwiatostanami, chodzi mi o to zdjęcie ;:63 po prostu ślicznie.
zuzia55 pisze: Obrazek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko-to zestawienie jest przypadkowe,wszystko samosiejki.Same dobierają sobie miejsce. :;230
Coraz więcej jesiennych barw. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekkilka kroków od wejścia przy iglakach mam małą plantację :;230
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moje hortensje bukietowe zakwitły w tym roku mega mizernie :(
Myślę, że to wina kilku fal upałów, które już od kwietnia "przewalały" się przez południe Polski. Szkoda mi tych kwiatów, porozwijały się tylko pojedyncze, więc hortensjowe wiechy wyglądały w tym roku minimalistycznie, a wręcz mizernie.
No ale może w przyszłym roku będzie lepiej - oby!
Tak samo poprzypalało mi pąki wszystkich piwonii i w tym przypadku kwitnienia w ogóle nie było lub było bardzo słabiutkie (karłowe, niekształtne kwiatki, które potrafiły się posypać jeszcze przed porządnym rozbiciem się...)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Plantacja maślakowa fajna i smaczna. Mnie się taka przy warzywniaczku utworzyła. Na ganek nie wpuszczam ;:196
A co to takie fajne z puszystymi główkami się pnie? zdjęcie przed rdestem?
Czy będziesz może dzielić marcinki vel astry te ciemno różowe? ;:196 ;:196 ;:196 o kawałeczek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu zazdroszczę Ci własnych maślaczków w ogrodzie.
Rdest Auberta pięknie kwitnie.
Mój nie przetrzymał którejś zimy i zmarzł. :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie mieć maślaczki na swojej działce, u mnie też pokazał się, aż 1 słownie jeden :;230
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Zuziu witaj zniknęłaś mi gdzieś ,a tu już jesienne fotki u ciebie -ale masz śliczne maślaczki -nie ma to jak własna plantacja :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrku-witaj w moim ogrodzie,u mnie również hortensje kwitły dużo słabiej niz w ub.latach a niektóre wcale nie zakwitły.Ta zima zrobiła dużo spustoszeń w ogrodzie.
Marzka-mogę udziabać wiosną kawałek marcinków ,teraz ,to się juz nie ukorzenią a wczesniej mój ogród w nawale innych prac poszedł w odstawkę.
Ilonko- jeżeli masz już 1 maślaka,to w następnych latach będzie dużo więcej. ;:108
Tajeczko-mój rdest też zmarzł,ale kilka metrów od niego znalazłam malutką sadzonkę i jak szybko urusł,ale jest posadzony na bardzo wietrznym miejscu i nie wiem czy przetrzyma zimę.
Marzenko-to Ty się gdzieś zawieruszyłaś :;230 ,zebrałam Ci kilka nasionek ostrogowca,jak jeszcze jesteś zainteresowana,to napisz.Reszta gdzieś ;:100odfrunęła.

Fotosik zastrajkował,to zdjęcia będą póżniej.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

z fotosikiem to już kilka osób się przejechało i podzięowali mu za współpracę. Jak będziesz o mnie wiosną pamiętać, to będę bardzo wdzięczna. U mnie po październikowej zimie to już niedobitki kwitną, poza tym szaro buro i ponuro
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiaty już nie kwitną,ale jeszcze rojniki i inne"skalniakowate" zielenią się. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Zuziu rojniki tak mają przez cały rok utrzymują fason -zawsze ładnie wyglądają :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wiosennie,skoro już coś kwitnie w ogrodzie warto rozjaśnić dzisiejszy pochmurny dzień. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Biały pigwowiec kwitnie dużo wcześniej niż pozostałe. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”