Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Witaj Ireno dziekuje za odwiedziny i miłe słowa, ostatnie deszczowe dni uniemożliwiają jakie kolwiek prace w ogrodzie . O koszeniu trawy nie ma nawet mowy, teraz będę musiał to robić fragmentami i to tylko w godzinach wolnych od opadów tak jak to było dzisiaj.Przedpołudniowy dzień był zupełnie przyzwoity gdyż nie padał deszcz zaświeciło słońce i ziemia ładnie zaczeła podsychać, lecz popołudniu przeszła potężna ulewa. 
Witaj Michale co do rabat to na pewno jest to już ostatnia rabata nowo utworzona, w naszym ogrodzie , nawet z decyzją tą zgadza się moja małżonka.Od kilku dni pogoda wręcz fatalna / leje i leje/woda nie jest już wchłaniana przez ziemię, wyjątkiem było dzisiejsze przedpołudnie brak opadu nawet zaświeciło słońce.

Witaj Michale co do rabat to na pewno jest to już ostatnia rabata nowo utworzona, w naszym ogrodzie , nawet z decyzją tą zgadza się moja małżonka.Od kilku dni pogoda wręcz fatalna / leje i leje/woda nie jest już wchłaniana przez ziemię, wyjątkiem było dzisiejsze przedpołudnie brak opadu nawet zaświeciło słońce.
 Pozdrawiam Zenek

- 
				muszu852
- 1000p 
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam...
to czekam na pozostałe zdjęcia rabat bo ta wygląda perfect
pozdrawiam Michał...

to czekam na pozostałe zdjęcia rabat bo ta wygląda perfect

pozdrawiam Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- ZENOBIUSZ
Michał  na pewno będę je pokazywał, czekam na dogodną chwilę gdyż obecnie wyjażdu na działkę nie planuję z uwagi na  padający deszcz. Ostatni raz w ogrodzie byłem w sobotę.

Pozdrawiam Zenek

Zenku ciesz się widokiem kwitnących tulipanów póki możesz  Ja już swoje pościnałem. Ale kukliki również już mi kwitną.Jedynie bordowy jeszcze ma pąki, ale na dniach powinien się rozwinąć.
 Ja już swoje pościnałem. Ale kukliki również już mi kwitną.Jedynie bordowy jeszcze ma pąki, ale na dniach powinien się rozwinąć.

Ja już swoje pościnałem. Ale kukliki również już mi kwitną.Jedynie bordowy jeszcze ma pąki, ale na dniach powinien się rozwinąć.
 Ja już swoje pościnałem. Ale kukliki również już mi kwitną.Jedynie bordowy jeszcze ma pąki, ale na dniach powinien się rozwinąć.- ZENOBIUSZ
Marcin podejrzewam że po ostatnich opadach deszczu nie bardzo będzie co oglądać z roślin kwitnących w ogrodzie ,przedstawione zdjęcia pochodzą z soboty.

Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Dzisiejszy porane bardzo mglisty i bez opadów , w tej chwili nad Lublinem świeci   słoneczko. Może wreszcie nastąpi zmiana pogody.
 słoneczko. Może wreszcie nastąpi zmiana pogody.

słoneczko. Może wreszcie nastąpi zmiana pogody.
 słoneczko. Może wreszcie nastąpi zmiana pogody. Pozdrawiam Zenek

Zenku nad Międzyrzecem Podlaskim też świeci słońce   
   A ja muszę siedzieć w pracy
  A ja muszę siedzieć w pracy   , a wiesz, że dzisiaj mają przyjść zamówione dwie hortensje Blue Bird i od razu chciałbym je posadzić. A tak będę musiał czekać do jutra.
 , a wiesz, że dzisiaj mają przyjść zamówione dwie hortensje Blue Bird i od razu chciałbym je posadzić. A tak będę musiał czekać do jutra.

A ja muszę siedzieć w pracy
  A ja muszę siedzieć w pracy   , a wiesz, że dzisiaj mają przyjść zamówione dwie hortensje Blue Bird i od razu chciałbym je posadzić. A tak będę musiał czekać do jutra.
 , a wiesz, że dzisiaj mają przyjść zamówione dwie hortensje Blue Bird i od razu chciałbym je posadzić. A tak będę musiał czekać do jutra.- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zenku , ja Cię gdzieś ..."zgubiłam"  w natłoku forumowych ogródków  Ale na szczęście teraz odnalazłam Twój piękny ogród i przypomniałam go sobie dzięki  WIZYTÓWCE ( co to za pożyteczny pomysł!).
 Ale na szczęście teraz odnalazłam Twój piękny ogród i przypomniałam go sobie dzięki  WIZYTÓWCE ( co to za pożyteczny pomysł!). 
Czekam na zdjęcia rododendronów i pięknej Annabelle, którą pamiętam z lata.Moja jest na razie jakaś niemrawa i anemiczna
Mam też pytanie dot.DYPTAMU JESIONOLISTNEGO - u Ciebie jest wielka kępa tej uroczej byliny. Ile lat ją uprawiasz? Ja mam DYPTAM od ubiegłej wiosny, w zeszłym roku nie zakwitł i nie wiem , czy w tym się wreszcie doczekam kwiatów ( mam odmianę " Alba").

Ale na szczęście teraz odnalazłam Twój piękny ogród i przypomniałam go sobie dzięki  WIZYTÓWCE ( co to za pożyteczny pomysł!).
 Ale na szczęście teraz odnalazłam Twój piękny ogród i przypomniałam go sobie dzięki  WIZYTÓWCE ( co to za pożyteczny pomysł!). Czekam na zdjęcia rododendronów i pięknej Annabelle, którą pamiętam z lata.Moja jest na razie jakaś niemrawa i anemiczna

Mam też pytanie dot.DYPTAMU JESIONOLISTNEGO - u Ciebie jest wielka kępa tej uroczej byliny. Ile lat ją uprawiasz? Ja mam DYPTAM od ubiegłej wiosny, w zeszłym roku nie zakwitł i nie wiem , czy w tym się wreszcie doczekam kwiatów ( mam odmianę " Alba").
- ZENOBIUSZ
Marcin  gratuluję kolejnego zakupu, hortensja Blue Bird jest piękna lecz u mnie się nie sprawdziła. Może Tobie szczęście dopisze.
Życzę miłego i dnia.
  dnia.

Życzę miłego i
 dnia.
  dnia. Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Witaj  Ewelino   cieszę się bardzo że odwiedziłaś mój ogród.
Rodendrony moje zaczynają wchodzić w fazę kwitnienia , gorzej jest z moimi azaliami gdzyż część pąków im podmarzła. Hortensja Anabell dość dobrze przetrzymała zimę i przyrosty ma bardzo ładne, i mam nadzieję że latem obficie zakwitnie. Natomiast dyptanów mam 4 kępy po 2/ białą i różową/,w ogrodzie naszym rosną od 4 lat i każdego roku wypuszczaja dość sporo pąków kwiatowych.
Mam nadzieję że i Twój w tym roku zaskoczy Ciebie swoimi kwiatami.

Rodendrony moje zaczynają wchodzić w fazę kwitnienia , gorzej jest z moimi azaliami gdzyż część pąków im podmarzła. Hortensja Anabell dość dobrze przetrzymała zimę i przyrosty ma bardzo ładne, i mam nadzieję że latem obficie zakwitnie. Natomiast dyptanów mam 4 kępy po 2/ białą i różową/,w ogrodzie naszym rosną od 4 lat i każdego roku wypuszczaja dość sporo pąków kwiatowych.
 Pozdrawiam Zenek

Zenku, na szczęście wielkie deszcze "Lubliniaków" ominęly. Kwiaty zachowały się w dobrej kondycji, a zieleń zyskała dużo świeżości i soczystości.

Pozdrawiam. Romek. 
Lata wcześniejsze

Lata wcześniejsze
- ZENOBIUSZ
Romku deszczu w lubelskim było też sporo ale może nie takie ilości jak w innych regionach kraju. Oglądając Twoje zdjęcia z ogrodu nie mogłem aż w to uwierzyć, mam nadzieję że sytuacja wreszcie się unormuje i opady zanikną a poziom wody zacznie opadać.
Życzę dużo dni.
  dni.

Życzę dużo
 dni.
  dni. Pozdrawiam Zenek

- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Też mam nadziejęZENOBIUSZ pisze: Natomiast dyptanów mam 4 kępy po 2/ białą i różową/,w ogrodzie naszym rosną od 4 lat i każdego roku wypuszczaja dość sporo pąków kwiatowych.
 chyba ,że wcześniej się utopi...
 chyba ,że wcześniej się utopi...- ZENOBIUSZ
Ewelino  nie podejrzewam aby takie ilości wody do Ciebie dotarły. Miejmy nadzieję że pogoda wreszcie się 
ustabilizuje.

ustabilizuje.
 Pozdrawiam Zenek