Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

Krysiu, poproszę o nazwę pięknej trawki na drugiej fotce. Powiedz mi także, czy ona trzyma się kępy i nie rozrasta rozłogami. Ile czasu ją masz? Wiesz dobrze, że trawki uwielbiam. Są lekkie, zwiewne i delikatne. Nie zajmują przy tym dużo miejsca.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trawy bardzo ładnie dobrane wielkością do żurawek. Super to wygląda :!:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ZENIU........wszystkie moje trawki zimują w gruncie bez okrywania....radzą sobie.....

WANDZIU....trawka która się Tobie podoba to znowu NN, ale dowiem się bo to nabytek od naszej IGI....ona wszystko wie....

TERENIU....hortensja u mnie jeszcze nie kwitła, ale warto ją nawet mieć dla pięknie przebarwiających się liści.......
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Krysiu, to kostrzewa - Festuca Golden Toupee :lol:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGA..... ;:196 już zanotowana na pewno nie zapomnę........ale jeszcze jedna bezimienna też od Ciebie...
....na poprzedniej stronie przedostatnie zdjęcie, z tyłu berberysu sobie rośnie.....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu :wit podziwiam twoje trawy, są piękne, też przymierzam się do nich a zwłaszcza odmian o mniejszym wzroście. Tylko jest jeden problem gdzie je wcisnąć, u ciebie ładnie są wkomponowane z innymi roślinkami, najładniej wyglądają z żurawkami. ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO....wzięło mnie na trawki jak zachorowałam na żurawki :;230 :;230 .....ale mi wyszło.......
ja jeszcze mam troszkę trawnika i mogę go raz po raz skubnąć na to i owo.........ale muszą to być trawki a nie trawy....na drugie brak przestrzeni a też mi się podobają duże i zwiewne...

...u Ciebie to trawki już chyba niekoniecznie...Ty masz tak pięknie dobrane rośliny i w tak szerokiej gamie, że można tylko :roll: :roll: :roll: .....zawsze z zachwytem spoglądam na RH ....lobelie...ja znałam do tej pory tylko niebieską o drobniutkich kwiatkach......zawilce zachwycają....ojjjjj całe mnóstwo bym musiała wymieniać.....

IRENKO....a jak dostać się do Twojego nowego wątku....którą furtką mogę wejść.....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu jesteś niezwykle miła, tyle pochwał, dziękuję ;:196. Kiedy ma się mały ogródek to niech kwiaty będą w nim ładne a teraz spodobały mi się jeszcze trawy. Mój aktualny wątek jest w moim podpisie "zapraszm na moją działkę", tylko kliknąć.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Krysiu, z tą drugą nie pomogę, mam ją od wielu lat, często dzielona. :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysiu, po innych wątkach chodzisz, a u siebie nic nie piszesz. Oj niegrzeczna, niegrzeczna :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDECZKO.....dziękuję ;:196 ;:196 za przywołanie mnie do porządku....na pewno się poprawię i nadrobię, ale na działce nie byłam już kilka dni...tęsknię, ale jak wracam z pracy już szaro, jak jeszcze jasno to z moją miłością idę na plac zabaw i szalejemy do ciemka :;230 :;230 .....nawet nie mam kiedy szydełek wyciągnąć z kuferka a toć już czas myśleć o choince a mi brakuje bombek na nią ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

leszczyna pisze:.nawet nie mam kiedy szydełek wyciągnąć z kuferka a toć już czas myśleć o choince a mi brakuje bombek na nią ;:108 ;:108
No i Krysia wytłumaczona i usprawiedliwiona... :;230 . Rób te bombki i to szybko, święta tuż tuż. ;:108 Choineczka zapewne będzie piękna. :tan
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, podziwiam Twoje trawki!! Ja do nich, niestety, nie mam szczęścia...
Nie mam hortensji dębolistnej właśnie ze względu na konieczność zabezpieczania na zimę... Poza tym dowiedziałam się, że są tak chimeryczne, że nawet okrywane, nie chcą kwitnąć...
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MONIA.......hortensja dębolistna jeszcze w szacie z liśćmi w pięknych kolorach, ale jeżeli bym miała się nie doczekać jej kwitnienia to ;:223 ....jutro zamierzam ją otulić...ubiegły rok zimowała na golasa i wymarzła do O ale po czym ładnie odbiła.....

jesień mamy bardzo sprzyjającą naszym wybrańcom to i może zima będzie dla nich łaskawa, na działce u mnie jeszcze takie widoczki dojrzałam

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Krysiu, Krysiu!! Jakbym swoją siostrę bliźniaczą spotkała ;:196 . Cieszę się, że mnie wypatrzyłaś. Pewnie ja na Ciebie bym w końcu trafiła. Wszystko mi się podoba :tan , a na niektóre roślinki to oczy wychodziły mi z :shock: . Jak pozwolisz to napisze maila. Mam trochę pytań do Ciebie. Od niedawna jestem na tym forum, jest ciekawie, przyjazne. Zakochałam się w Twoim małym pomocniku. Ja wnucząt jeszcze nie mam, ale on przypomina mi mojego synka jak był w wieku Twojego wnusia. Do usłyszenia. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”