Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj
, dziękuję . A może i Ty sie nam pochwalisz swoimi storczykami ? 
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Agato - pomyśł , kwietnik w sumie tak na szerokość to duzo miejsca nie zajmuje.. , mój jest wąski i go miedzy biurkiem a scianą wcisnąłem....
Już sobie włosy wyrywam , bo niemoge sie doczekac kiedy otworzy pierwszy kwit baiły phalaenopsis... i tak jeden pączek usechł...
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak ale ja naprawdę nie mam gdzie a bardzo bym chciała...Moje wynajmowane mieszkanie ma tylko 42 metry a ludzi i zwierząt masa
Szczerze powiem że za zwykłymi białymi nie przepadam ale ostatnio Jola mi przywiozła właśnie biały ale ciut inny od tych zwykłych..
Możesz podejrzeć u mnie,jest fota jak będzie kwitł... 
Szczerze powiem że za zwykłymi białymi nie przepadam ale ostatnio Jola mi przywiozła właśnie biały ale ciut inny od tych zwykłych..
Możesz podejrzeć u mnie,jest fota jak będzie kwitł... - krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
to był taki kwietnik, który musi być przyczepiony do podłogi i sufitu. a poza tym niezbyt się nadawał na storczyki. na niekwitnące mógłby być, ale kwitnące się nie mieściły. kilka lat temu próbowałam ustawić na nim mojego pierwszego Phalaenopsisa, ale nie pasował na niego. trzymałam tam tylko zwykłe kwiatki.Storczykowa - to co , że nie siegał do sufitu ? Przecież są też i mniejsze nawet takie na 3 kwiaty , które nie są nawet do połowy wysokości pomieszczenia .. Masz go jeszcze ? , może warto go przytaszczyć z powrotem ? , zawsze to więcej miejsca na nowe wymarzone nabytki
- Tulipan998

- Kontakt:
Witajcie
agata0806 - szkoda , że nie masz miejsca , ale trudno... Oj.. , oczywiście zaglądnę , tylko jakoś tak zawsze patrze na stopki i kilikam na linki od razu pod postem...
Mała Mi - większość sklepowe kwitnienia.. , wzięły się teraz do roboty
. Mój pierworodny otworzył dzisiaj 2 kwiatuszek
.
Gogi - dziękuje , twoja kolekcja to dopiero cudeńka :P
. Ja teraz będe raczej kupował mniej phalaenopsisów i skupię się na innych
.
Krzysiek - dziękuję za miłe slówka
. Ja bardzo lubię swoje okienko , jak tylko wyzdrowieję lece po nowe osłonki :P .
Monia - dziękuje , jeszcze mnie nie zabił
.
Storczykowa - a to rozumiem.. , miałaś rozporowy kwietnik... , a jak nie siegał sufitu i miał małe odstępy miedzy półeczkami , rzeczywiście
.
Mam swoja liste , chciejstw
:
paphiopedilum parishii ( i jeszcze 2 paphiopedila , nie znam nazw , ma je Agnieszka ( Agar ) )
, 2 miltonie ( ma je Jolusia ) , zółte oncidium , białe dendrobinum phalaenopsis , rózowe dendrobinum nobile i 10 vand....
, no i kilka ciekawych phalaenopsisów... Taki różowy z białym , różowy z białą warżka , bordowy w żółre kropki , czerwony w białe kropki , biały z fioletowymi mazami.... Liste mam długą...
Ale miejsce w domciu tez by sie znalazło...
Pozdrawiam

agata0806 - szkoda , że nie masz miejsca , ale trudno... Oj.. , oczywiście zaglądnę , tylko jakoś tak zawsze patrze na stopki i kilikam na linki od razu pod postem...
Mała Mi - większość sklepowe kwitnienia.. , wzięły się teraz do roboty
Gogi - dziękuje , twoja kolekcja to dopiero cudeńka :P
Krzysiek - dziękuję za miłe slówka
Monia - dziękuje , jeszcze mnie nie zabił
Storczykowa - a to rozumiem.. , miałaś rozporowy kwietnik... , a jak nie siegał sufitu i miał małe odstępy miedzy półeczkami , rzeczywiście
Mam swoja liste , chciejstw
paphiopedilum parishii ( i jeszcze 2 paphiopedila , nie znam nazw , ma je Agnieszka ( Agar ) )
Pozdrawiam
- Storczykowa

- Tulipan998

- Kontakt:
O to to..... ! Ja tez chce...
, szczególnie te :
biały z mazami, lueddemaniana, equestris, violacea i takie piegowate phalaenopsisy z rumieńcami...
, a i tolumnię... Widzę ,że i fiołki i muchołapka się pojawiły . Ja też bym chciał muchołapkę . A fiołków to ja miałem..
, ale troche mi padło... , a resztę rozdałem... Teraz mam różowego z pełnymi kwiatkami i niebieskiego.. Miałem na wiosnę naznosic przezóżnych listków fiołków od znajomych i ukorzeniać.. , ale przerzucam się na storczyki
. A Ty tez miałaś duzo fiołków nie ? , masz jeszcze jakieś ? Ja mam listę fiołkową tez , ale w polsce nie dostępne :
Fiołki selekcji amerykańskiej i kanadyjskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... rta-20100/
Fiolki selekcji rosyjskiej i ukraińskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... nye-sorta/
Tez cudeńka...
biały z mazami, lueddemaniana, equestris, violacea i takie piegowate phalaenopsisy z rumieńcami...
Fiołki selekcji amerykańskiej i kanadyjskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... rta-20100/
Fiolki selekcji rosyjskiej i ukraińskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... nye-sorta/
Tez cudeńka...
- Storczykowa

fiołków miałam więcej, ale zostały się tylko 2. muchołapka jeszcze mała, ale interesująca. wczoraj nakarmiłam ją jakimś owadem. trzymam ją przykrytą pod połówką butelki, by miała wilgotne powietrze.
widzę, że też ci się marzą te Phalaenopsis co mi.
a Tolumnie mam. nawet 2. już ponad 3 lata, ale ani razu mi nie zakwitły.
widzę, że też ci się marzą te Phalaenopsis co mi.
a Tolumnie mam. nawet 2. już ponad 3 lata, ale ani razu mi nie zakwitły.