Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo lubię storczyki i sam mam je w domu. Dlatego tez bardzo cenię Twoją pasję!!
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj :D , dziękuję . A może i Ty sie nam pochwalisz swoimi storczykami ? :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajny masz storczykowy pokój Tulipanku ;)
Kwietnik super sprawa ;) Nawet nie wiedziałam, że storczyki mogą na nim tak świetnie wyglądać ;)
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Tulipan kwietnik naprawdę rewelacyjny tylko ja też już na taki nie mam miejsca a przydał by się,oj przydał ;:13
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

;:109 Bardzo się ciesze , że wszystkim tak podoba sie mój kwietnik :lol: :wink: . Dziękuję Szamanko , przedchwila nastawiałem róznych drobiazgów jeszcze na parapecie i jak wyzdrowieje to musze jechać po nowe osłonki , bo miałem , ale trocxhe poszło pod bluszcze... :oops: i storczyki chwilowo bez... .
Agato - pomyśł , kwietnik w sumie tak na szerokość to duzo miejsca nie zajmuje.. , mój jest wąski i go miedzy biurkiem a scianą wcisnąłem.... :lol: .

Już sobie włosy wyrywam , bo niemoge sie doczekac kiedy otworzy pierwszy kwit baiły phalaenopsis... i tak jeden pączek usechł... :evil: :cry: zostały tylko 4.... :( :roll: . Jak zobacze takiego z wielkimi kwiatami i złotym żrodeczkiem to od razu kupuje.. :twisted: .
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

No tak ale ja naprawdę nie mam gdzie a bardzo bym chciała...Moje wynajmowane mieszkanie ma tylko 42 metry a ludzi i zwierząt masa ;:112 ;:112

Szczerze powiem że za zwykłymi białymi nie przepadam ale ostatnio Jola mi przywiozła właśnie biały ale ciut inny od tych zwykłych.. ;:1 Możesz podejrzeć u mnie,jest fota jak będzie kwitł... ;:31
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Arturze, u Ciebie jak zwykle kolorowo ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

No, no pokaźna kolekcja pieknie kwitnacych storczyków. Na kwietniku prezentują się znakomicie! Gratulacjie!!!
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Artur ale masz okno :shock: :shock: :shock:
No normalnie szczena mi opadła jak je zobaczyłem :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Tak Tulipanku kolekcja super i ten kwietnik :shock: zabojczy :wink: Bardzo mi sie podoba
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa - to co , że nie siegał do sufitu ? Przecież są też i mniejsze nawet takie na 3 kwiaty , które nie są nawet do połowy wysokości pomieszczenia .. Masz go jeszcze ? , może warto go przytaszczyć z powrotem ? , zawsze to więcej miejsca na nowe wymarzone nabytki
to był taki kwietnik, który musi być przyczepiony do podłogi i sufitu. a poza tym niezbyt się nadawał na storczyki. na niekwitnące mógłby być, ale kwitnące się nie mieściły. kilka lat temu próbowałam ustawić na nim mojego pierwszego Phalaenopsisa, ale nie pasował na niego. trzymałam tam tylko zwykłe kwiatki.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :D
agata0806 - szkoda , że nie masz miejsca , ale trudno... Oj.. , oczywiście zaglądnę , tylko jakoś tak zawsze patrze na stopki i kilikam na linki od razu pod postem... :oops:
Mała Mi - większość sklepowe kwitnienia.. , wzięły się teraz do roboty :lol: . Mój pierworodny otworzył dzisiaj 2 kwiatuszek :lol: .
Gogi - dziękuje , twoja kolekcja to dopiero cudeńka :P :lol: . Ja teraz będe raczej kupował mniej phalaenopsisów i skupię się na innych :lol: :wink: .
Krzysiek - dziękuję za miłe slówka :lol: . Ja bardzo lubię swoje okienko , jak tylko wyzdrowieję lece po nowe osłonki :P .
Monia - dziękuje , jeszcze mnie nie zabił :;230 .
Storczykowa - a to rozumiem.. , miałaś rozporowy kwietnik... , a jak nie siegał sufitu i miał małe odstępy miedzy półeczkami , rzeczywiście :roll: .

Mam swoja liste , chciejstw :roll: :

paphiopedilum parishii ( i jeszcze 2 paphiopedila , nie znam nazw , ma je Agnieszka ( Agar ) ) :lol: , 2 miltonie ( ma je Jolusia ) , zółte oncidium , białe dendrobinum phalaenopsis , rózowe dendrobinum nobile i 10 vand.... :lol: , no i kilka ciekawych phalaenopsisów... Taki różowy z białym , różowy z białą warżka , bordowy w żółre kropki , czerwony w białe kropki , biały z fioletowymi mazami.... Liste mam długą... :roll: Ale miejsce w domciu tez by sie znalazło...

Pozdrawiam :roll: :roll: :roll: :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja też mam dużo wymarzonych... biały z mazami, lueddemaniana, equestris, violacea, taki różowy w bordowe kropki o wąskich płatkach, żółty woskowy w bordowe kropy... dużo tego. a miejsca nie ma. mam w pokoju już tylko Phalaenoppsisy, Vandowate, 1 Dendrobium, ze 2 fiołki i muchołapkę.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O to to..... ! Ja tez chce... :lol: , szczególnie te :
biały z mazami, lueddemaniana, equestris, violacea i takie piegowate phalaenopsisy z rumieńcami... :lol: , a i tolumnię... Widzę ,że i fiołki i muchołapka się pojawiły . Ja też bym chciał muchołapkę . A fiołków to ja miałem.. :shock: , ale troche mi padło... , a resztę rozdałem... Teraz mam różowego z pełnymi kwiatkami i niebieskiego.. Miałem na wiosnę naznosic przezóżnych listków fiołków od znajomych i ukorzeniać.. , ale przerzucam się na storczyki :wink: . A Ty tez miałaś duzo fiołków nie ? , masz jeszcze jakieś ? Ja mam listę fiołkową tez , ale w polsce nie dostępne :

Fiołki selekcji amerykańskiej i kanadyjskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... rta-20100/

Fiolki selekcji rosyjskiej i ukraińskiej:
http://markiza-viol.web-box.ru/sobytija ... nye-sorta/

Tez cudeńka... :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fiołków miałam więcej, ale zostały się tylko 2. muchołapka jeszcze mała, ale interesująca. wczoraj nakarmiłam ją jakimś owadem. trzymam ją przykrytą pod połówką butelki, by miała wilgotne powietrze.
widzę, że też ci się marzą te Phalaenopsis co mi.

a Tolumnie mam. nawet 2. już ponad 3 lata, ale ani razu mi nie zakwitły.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”