Moja kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mambo ja sie szwędam po ogrodzie a u Ciebie takie piękności. Strasznie zazdroszczę Ci Ascocendy, nie mogę się na nią napatrzeć
. Ja też taka chcę /kurczę, zachowuję się jak rozkapryszone dziecko/ 

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu, mi podobają się wszystkie vandowate i to coraz bardziej
Na ostatniej wystawie widziałam Ascocentrum i od tego czasu marzę o takim. Jak się nadarzy okazja pewnie kupię sobie takiego maluszka
Dysiu, dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się moja kolekcja
Mirko, patrz na Ascocendę ile chcesz, a pewnie wkrótce z tego patrzenie pojawi się u Ciebie taki okaz
Polecam ją bardzo, bo nie dość, że ładna to i łatwa w uprawie. Zazdroszczę Ci szwędania się po ogrodzie. Też bym chciała mieć ogród, ale niestety nie mam 
A to mój nowy nabytek, Phalaenopsis Elegance Beauty. Co prawda obiecywałam sobie, że nie kupię już żadnej hybrydy (chyba, że trafi się coś przypominającego botanicznego storczyka) ale się złamałam. Co mi tam, raz się żyje

Dysiu, dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się moja kolekcja

Mirko, patrz na Ascocendę ile chcesz, a pewnie wkrótce z tego patrzenie pojawi się u Ciebie taki okaz

A to mój nowy nabytek, Phalaenopsis Elegance Beauty. Co prawda obiecywałam sobie, że nie kupię już żadnej hybrydy (chyba, że trafi się coś przypominającego botanicznego storczyka) ale się złamałam. Co mi tam, raz się żyje

- Storczykowa
ale cudny... też mi się takie podobają, ale nie widziałam jeszcze takich. chyba raz tylko na wystawie, ale nie wiem, czy był na sprzedaż.
a Vandowate lubię, zwłaszcza Vandy hybrydy. botaniczne Vandy mi się nie podobają. najbardziej lubię Vandy niebieskofioletowe w kratkę, ale rózowe, bordowe, żółte, fioletowe, białe itd. też mogą być, pod warunkiem, że mają kwiaty powyżej 6 cm wielkości i duże płatki. nie chciałabym Vand typu tricolor, teres, coerulescens. nie podobają mi się.
a Vandowate lubię, zwłaszcza Vandy hybrydy. botaniczne Vandy mi się nie podobają. najbardziej lubię Vandy niebieskofioletowe w kratkę, ale rózowe, bordowe, żółte, fioletowe, białe itd. też mogą być, pod warunkiem, że mają kwiaty powyżej 6 cm wielkości i duże płatki. nie chciałabym Vand typu tricolor, teres, coerulescens. nie podobają mi się.
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusia, miło mi, że podoba Ci się mój nowy storczyk :P Napisałam, że podobają mi się wszystkie vandowate, ale nie dosłownie tak jest. Chodziło mi raczej o różne odmiany, a nie o wszystkie kolory. Tak jak Tobie jedne podobają mi się bardziej, a inne mniej
Właściwie to wszystkie storczyki są piękne, ale każdy z nas ma swoich faworytów 

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mambo ta hybryda ma śliczne kropki na płatkach, nie dziwie się ,że uległaś ja bym też nie dała rady i wzięła ją do domu. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Storczykowa
większość spotykanych Vand to hybrydy, więc by je określić, używam kolorów, np. niebieska w kratkę itp. chciałabym mieć jeszcze Vandy białą, czerwoną, blado lub ciemnorózową w kropki... dużo jest pięknych Vand. białą raz widziałam na wystawie, cudna była.Mamba pisze:Dusia, miło mi, że podoba Ci się mój nowy storczyk :P Napisałam, że podobają mi się wszystkie vandowate, ale nie dosłownie tak jest. Chodziło mi raczej o różne odmiany, a nie o wszystkie kolory. Tak jak Tobie jedne podobają mi się bardziej, a inne mniejWłaściwie to wszystkie storczyki są piękne, ale każdy z nas ma swoich faworytów