Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękna Ascocenda. ma ciekawy kolor. jak duże są jej kwiaty?
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Coraz bardziej mi się te Ascocendy podobają.Po prostu oryginalne.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, kwiaty nie są duże, bo mają 5cm. Ale rozmiar nie umniejsza ich uroku :wink:

Grażyno, skoro podobają Ci się Ascocendy pozostaje "zapolować" na takiego osobnika ;:80
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ascocendy mają mniejsze kwiaty niż Vandy, ponieważ są mieszańcami Vand z maleńkim storczykiem Ascocentrum. ale są ładne. kiedyś widziałam taką pomarańczową, chyba na wystawie.
Awatar użytkownika
Dysia
50p
50p
Od: 27 maja 2008, o 21:42

Post »

Mabo:) Twoja kolekcja to Mistrzostwo Swiata:) serdecznie pozdrawiam.
Edi
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

mambo ja sie szwędam po ogrodzie a u Ciebie takie piękności. Strasznie zazdroszczę Ci Ascocendy, nie mogę się na nią napatrzeć ;:154 . Ja też taka chcę /kurczę, zachowuję się jak rozkapryszone dziecko/ :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, mi podobają się wszystkie vandowate i to coraz bardziej :lol: Na ostatniej wystawie widziałam Ascocentrum i od tego czasu marzę o takim. Jak się nadarzy okazja pewnie kupię sobie takiego maluszka :roll:

Dysiu, dziękuję i cieszę się, że podoba Ci się moja kolekcja ;:32

Mirko, patrz na Ascocendę ile chcesz, a pewnie wkrótce z tego patrzenie pojawi się u Ciebie taki okaz ;:113 Polecam ją bardzo, bo nie dość, że ładna to i łatwa w uprawie. Zazdroszczę Ci szwędania się po ogrodzie. Też bym chciała mieć ogród, ale niestety nie mam :cry:

A to mój nowy nabytek, Phalaenopsis Elegance Beauty. Co prawda obiecywałam sobie, że nie kupię już żadnej hybrydy (chyba, że trafi się coś przypominającego botanicznego storczyka) ale się złamałam. Co mi tam, raz się żyje ;:113

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale cudny... też mi się takie podobają, ale nie widziałam jeszcze takich. chyba raz tylko na wystawie, ale nie wiem, czy był na sprzedaż.

a Vandowate lubię, zwłaszcza Vandy hybrydy. botaniczne Vandy mi się nie podobają. najbardziej lubię Vandy niebieskofioletowe w kratkę, ale rózowe, bordowe, żółte, fioletowe, białe itd. też mogą być, pod warunkiem, że mają kwiaty powyżej 6 cm wielkości i duże płatki. nie chciałabym Vand typu tricolor, teres, coerulescens. nie podobają mi się.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia, miło mi, że podoba Ci się mój nowy storczyk :P Napisałam, że podobają mi się wszystkie vandowate, ale nie dosłownie tak jest. Chodziło mi raczej o różne odmiany, a nie o wszystkie kolory. Tak jak Tobie jedne podobają mi się bardziej, a inne mniej :roll: Właściwie to wszystkie storczyki są piękne, ale każdy z nas ma swoich faworytów :wink:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo ta hybryda ma śliczne kropki na płatkach, nie dziwie się ,że uległaś ja bym też nie dała rady i wzięła ją do domu. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Po prostu oryginalny!!
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Phalaenopsis Elegance Beauty - nazwa do niego pasuje, że hej... :D
Mamba pisze: ...Co prawda obiecywałam sobie, że nie kupię już żadnej hybrydy...

:;230 Skąd my to znamy Mambo ??? :D
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Mambo, piękny prezencik sobie zrobiłaś, ja też takie cudo bym kupiła, więc dobrze zrobiłaś ;:12

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba pisze:Dusia, miło mi, że podoba Ci się mój nowy storczyk :P Napisałam, że podobają mi się wszystkie vandowate, ale nie dosłownie tak jest. Chodziło mi raczej o różne odmiany, a nie o wszystkie kolory. Tak jak Tobie jedne podobają mi się bardziej, a inne mniej :roll: Właściwie to wszystkie storczyki są piękne, ale każdy z nas ma swoich faworytów :wink:
większość spotykanych Vand to hybrydy, więc by je określić, używam kolorów, np. niebieska w kratkę itp. chciałabym mieć jeszcze Vandy białą, czerwoną, blado lub ciemnorózową w kropki... dużo jest pięknych Vand. białą raz widziałam na wystawie, cudna była.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że spodobał się Wam mój nowy kwiatuszek i rozumiecie pobudki jakie mną kierowały, gdy go kupowałam ;:10 Właśnie takiego zrozumienia mi było trzeba ;:80
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”