Zuziu tak ona już ma kwiaty jak głowa a jeszcze nie w pełni rozwinięta,zaraz dam kolejną nową fotkę z nią!U mnie upał!
Już jestem oto na dziś anabelle strong...
- dla porównania obok niej są zwykłe młode, też anabelki troszkę zwisają!
Bożenko , moje zwykłe anabelki też mają olbrzymie kwiatostany wielkości głowy , ale to zależy wyłącznie od wysokości z jakiej wiosną roślina startuje tz. jak jest wiosną cięta , im niżej , tym większa .
Elu ,tak zgadza się ,moje są młodziutkie jedne i drugie z jednego roku a jednak ta strąg ma sztywne , grube łodygi i jest co dziennie większa głowa. Jak ją kupowałam od prywatnej osoby chyba za 7 zł. - miała na pokaz zasuszony kwiat to znaczy będzie jeszcze większa głowa.
Piękna ta anabel strong, trudno ze zdjęcia ocenić która większa . Jedno jest pewne, zwykła nie ma sztywnych łodyg. Ja swoją zwykłą wiosną przycięłam wyjątkowo krótko ale ona już tak ma że łodygi obwieszają się. Co do wielkości głów...Bożenko z centymetrem jak już przestanie rosnąć pokarzesz nam
Bożenko..sorry że w twoim wątku ale tak wygląda moja zwykła . Póki co bez centymetra , jeszcze rośnie...jak skończy pokarzę z centymetrem . Sama jestem bardzo ciekawa która będzie większa
Zuziu zawsze możesz w moim wątku,tak mam nadzieję ,że i moja jak będzie mieć więcej lat też będzie taka,jednak jest różnica w zwartości kwiatków w baldachimie!Obie cudowne!
Wspaniale, cieszę się..spełniłaś swoje marzenie ..no to czekamy na kwiatki . U mnie nadchodzi następna burza i bardzo się ochłodziło a może po tych upałach już się do nich przyzwyczaiłam i teraz mi zimno
Przeszło wczoraj łagodnie ,chociaż bardzo wietrznie,deszcz padał w nocy . Jest chłodniej i dobrze! Rośliny nie potargane! . Kilka dni temu zrobiłam w Tarnowie fotkę z czyjegoś ogródka:
Bożenko..ten powojnik to kolos, obawiam się czy kiedyś u mnie na pergoli się zmieści . Jeżówki ładnie ci już kwitną, moje także..nawet biała zakwitła a myślałam że już jej nie mam . Ładny garnek obok przetacznika, warto by było czymś go obsadzić