Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Bardzo się cieszę, że mogłaś popracować ;:333 . Przylaszczki i ciemierniki bardzo ładne ;:108 . Gości masz świetnych, nie robią Ci na rabatach bałaganu ? A co do ścieżki, jak to mówią " co się odwlecze to nie uciecze " i tego się trzymajmy ;:196 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

O tej porze roku każdy najmniejszy nawet wypatrzony kwiatuszek jest śliczny i cieszy! :D A Twoje przylaszczki - cudowne i taka dorodna kępa! ;:333 Moje w głębokim i chłodnym cieniu ledwo się pokazały a i to już kwiatuszki coś zjadło...Udane fotki gości zza szyby ;:63 Ciemiernik też na bogato Ci się trafił!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosiu, już kilka razy przymierzałam się do tych ciemierników z OBI, ale zawsze cena mnie odstraszała, mimo, że krzaczki były bardzo ładne. Nie pamiętasz może czy dostępne są już róże w doniczkach ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, i widzisz co mamy za oknem. Pewnie nie byłas na działeczce.
Nie przypuszczałam, że dzisiaj zobaczę śnieg, a jednak.
Całe szczęście, że ogarnęłam wszystko w weekend
No musiałam sobie zrobić taki prezencik. Poluję na te dubeltowe, ale na razie wystarczą i takie

Ewelinko, szkód nie zauważyłam. Może czasem zastanawiam się co robi wyciągnięta z ziemi cebulka, ale to chyba nic wielkiego
Zastanawiam się gdzie one były kiedyś. Dopiero od jakichś 2 lat spacerują po ogrodzie. A w pobliżu mają pola. Czego szukają u nas?
Jeszcze jest cień szansy na ścieżkę, ale na razie nie chcę zapeszyć ;:173

Maryniu, zauważyłam, że moje inne przylaszczki będące na słoneczku są w gorszym stanie. Te mają słońce dopiero po południu. Widocznie słońce je niszczy. Mam kilka odmian, ale te najpopularniejsze sa największe i w sumie aż tak mi nie zależy na innych. Jeśli im jest dobrze, będę je starała się sadzić w innych miejscach
Ciekawe, co to był za gość u Ciebie, taki niegrzeczny. Co zostało uszkodzone? Ja nie zauważyłam czegoś takiego u siebie. Jeśli cos nie wychodzi składam to na karb pogody

Sabinko, róż jeszcze nie widziałam. Na razie są kompozycje świąteczne.
Ciemiernik nie był najtańszy, ale w sumie to mi się opłacił, bo w cenie jednego mam 2 :D
ale kupując nie wiedziałam o tym. :wink:

Pogoda za oknem diametralnie różna od tej wczorajszej. Nie spodziewałam się opadów śniegu. Teraz biało jak zimą. Widać nie chce odpuścić. Całe szczęście, że nie jest aż tak zimno.
Ciesze się, że porządki mam za sobą. Ten weekend poświęcam na porządki. I na sadzenie róż ;:306
Tak, tak, znowu przychodzą róże. Całe szczęście tylko 2, ale i tak nie mam ich gdzie posadzić. ;:173
Miejsca przeznaczone dla nich zostały zajęte przez róże oszołomowskie.
Teraz usilnie szukam miejsca. Jedno już znalazłam, ale drugiego ciągle brak. Musze coś wymyślić do soboty.

Krokusy jeszcze w powijakach.
Obrazek

Obrazek

To samo z irysami. Cieszę się, że znowu je mam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. Fajnie, że uwinęłaś się z robotą przed śniegiem ;:oj . Jestem przygotowana, że rano mogę zobaczyć śnieg . Jednak mam nadzieje, że go nie będzie. Ta pogoda coraz gorsza zaczyna się robić. Trzymam kciuki za ścieżkę ;:173 . Krokusiki piękne, poprawiają nastrój te kolory ;:333 .Miejsce na róże na pewno znajdziesz . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu wspomnienia z sierpnia ukazują dość ciekawe kompozycje .
Piszesz,że mało w tym czasie miałaś kwiatów - przy takim upale jaki był i suszy jeśli nawet coś kwitło to dużo krócej i z początku np dalie były mniej wybarwione.
Podlałam delikatnie ze 2 razy i kolejne były juz normalniejsze. Przy cebulowych i kłaczowych nasadzeniach trudno wyczuć ilość potrzebnej wody bo potrafią zagniwać.
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Gosiu :wit Cieszę się, że udało się posprzątać rabaty ;:333 Nie martw się ścieżką, zdążysz zrobić. Wiem, że takie odkładanie w czasie boli ;:131
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu, nie narzekaj, dziecko. ;:185
Wiosnę w Twoim ogrodzie przecież już widać, i z porządkowaniem nadgoniłaś. ;:138
Powoli zrobisz wszystko, co sobie zaplanowałaś. ;:108
Wszak nie od razu Kraków zbudowano... ;:131
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Oby się udało z tą ścieżką ;:196 będę trzymać kciuki.
Jestem pod wrażeniem prac ogrodowych, ja liczyłam, że będę w piątek miała wolne, ale niestety zbyt wiele osób w pracy pomyślało tak samo i .niestety... może w weekend uda się mi wyrwać.
Zuzia jest już w wieku zapraszania koleżanek, więc z nią nie ma problemu, ale Anka niestety jeszcze musi podrosnąć...

Apropos OBI - ostatnio zachwyciła mnie opcja zamawiania produktów w internecie i odbioru w sklepie (poza roślinami rzecz jasna), dla mnie to mega oszczędność czasu.
Ciemiernikom (tym nie z OBI) daj czas, muszą się porządnie rozrosnąć, żeby ładnie kwitły. Mnie cały czas marzą się bardziej kolorowe mieszańce, ale czasem cena powala a i miejsca brak...
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Straszliwie jestem zmęczona. Ledwo na oczy patrzę. Wczoraj wróciłam z pracy o 22, dzisiaj byłam po 17. Oczywiście praca rozpoczynała się o 7. Całe szczęście, że to koniec na razie.
Wczoraj przyszły róże, a ja nie miałam nawet siły wsadzić ich do wody
Zostały na tarasie w folii, dzisiaj dopiero poszły do wiaderka.
Jutro sadzenie

Ewelinko, w tym roku jestem miesiąc do przodu z robotami. Jak mi się to podoba ;:173
Od jutra zaczynam ogarnianie domku, bo święta są u mnie, więc musze się przygotować. Ale liczę na to, że zdołam wygospodarować kilka godzin na pracę w ogródku, bo chciałabym zacząć kopanie pod nową rabatkę i ścieżkę. Muszę w weekend zagonić syna do pomocy.

Krysiu, to były zdjęcia z drugiej połowy sierpnia. Z pierwszej nie mam żadnego. To swiadczy o tym co miałam w ogrodzie w tym czasie. Nie chciałabym, żeby to się powtórzyło, ale tez nie chciałabym ulewnego lata. Chcę umiaru :D

Patrycjo, już mam na 90% wiadomość, że jednak ścieżka będzie, M. pomimo lekkich trudności finansowych jakie teraz mamy powiedział, że jak obiecał to zrobi. Jest super :tan

Lucynko, ja narzekam? Ja tylko opisałam fakty ;:306

Asiu, mam nadzieję, ze jednak się uda. M. obiecał :tan
Ja, żeby nadgonić prace ogrodowe brałam urlop kiedy dziecko było w przedszkolu. 2, 3 dni bez dzieci i można ogarnąć cały ogród.
Ja nadal wolę zobaczyć coś na wąłsne oczy. Koleżanki Zamawiają przez neta produkty spożywcze, nawet mieso. I sa zadowolone. Ja jakoś nie mogę się przemóc. Chociaż to jest rewelacyjna opcja, bo ma dostawę pod drzwi. To jest dopiero oszczędność czasu.
Mnie też odstrasza cena tych odmianowych ciemierników. Ale jak już sobie zrobię wszystkie rabatki to będzie sama przyjemność kupić jedną, a specjalną roślinkę.

Obrazek

Obrazek

Przeżyła moja jedyna piwonia drzewiasta. Ale chyba na kwiaty nie mam co liczyć, bo to jest wysokości 10 cm
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Chyba H będzie mi musiał założyć oświetlenie na ogrodzie, bo mi tyle roboty na ogrodzie zostało, że do kwietnia się nie obrobię. ;:223
Przylaszczki masz cudne, a ja jakoś nie mogę się ich dochować.
Trzymam kciuki za ścieżkę i mniej pracy!
Wpadniesz w sobotę do Rolmarketu?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu świetnie, że plany zostaną zrealizowane. ;:215 Trochę słońce nam poprawiło nastroje. Maluchy cebulowe pięknie świecą kolorem. ;:oj Spokojnego sadzenia róż. ;:196 Ja też sporo towarów zamawiam w internecie. Nie znoszę zakupów, jestem szczęśliwa jak mi przywiozą do domu. Rośliny dotychczas dostawałam w dobrej kondycji, nie miałam zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Małgosiu. Pogody Ci życzę w dniu jutrzejszym skoro masz w planach sadzenie ;:108 . A ja całe szczęście na świętach będę poza domem ;:224 . Tak więc nie muszę aż tak dokładnie w domu sprzątać ;:306 . Ja czekam na róże i powojniki ale cisza więc w tym tygodniu na pewno nie przyjadą. Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :wit ,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

:wit

Buuu.... Gosiu... no to mnie pocieszyłaś... one są legutkowe... to co mi z nich wyrośnie ?... jeśli w ogóle coś będzie z tych nitek... ;:202
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja co roku mam gości w każde Święta i tez musze się zmobilizować do umycia okien, a czasu mi szkoda, bo wolałabym coś zrobić w ogrodzie. Pogoda wczoraj była piękna, idealna na prace w ogrodzie. Niestety po powrocie z pracy zdążyłam zaledwie posypać obornikiem i kompostem jedna rabatkę przed ławeczka. Tylko tam miałam porządek w pełni, bez chwastów. Dzisiaj czeka mnie pielenie drugiej i nawożenie.
Gosiu, czy robisz trawnikowi wertykulacje i aerację? Ile razy w roku?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”