Górki,pagórki i dolinki też...
Re: Górki,pagórki i dolinki też...
To callianthemum Ci tak ladnie rosnie w tych skalach?
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- magry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak.To trzecie podejście.Poprzednio sadziłem też na skalniaku ale ginął dopiero w poziomej szczelinie ładnie rośnie.
Alejka skalnic.

Alejka skalnic.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Janek Twoja alejka skalnic robi wrazenie. Moje Callianthemum anemonoides rosnie w gliniastym podlozu i nawet sporo sie wysiewa. Na skalniaku kilka prob skonczylo sie niepowodzeniem.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
- mirekjm
- 200p

- Od: 20 gru 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janek śliczne te rośliny skalne u Ciebie.
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry

Dorotko- Klimat niestety zmienia się.W kalendarzyku zapisałem dzisiaj,do szyb w samochodzie,użyłem skrobaczek.Może to i dobrze,
że sezon ma się ku końcowi bo nie mam już chęci do dłubania w ziemi.
Vicky- W alejce skalnic brakuje mi skalnic biało kwitnących.Siewek Callianthemum nie zauważyłem.To chyba należy wiosną wypatrywać ?
Arabis androsacea.-trochę podobna do Cerastium alpinum.
Mirek- Troszkę lat już mają.Trochę też trzeba poczekać aby rozrosły się i wtedy są najładniejsze.Kilku brakuje mi jeszcze do pełnego
szczęścia.Najładniej skalniak wygląda wiosną.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku
podziwiam Twoje skalniaki ja niestety nie mam cierpliwości z wygrzebywania chwastów z pomiędzy kamieni, dobrze ze mogę podziwiać Twoje 
- magry

Genia- Robota przy usuwaniu chwastów na skalniaku i rabatach jest taka sama.Chociaż ? Ja mam mniej roboty właśnie na skalniaku.
Nikt nie chce się przyznać ale ktoś robił porządek w moim komputerze i skasował wszystkie fotki od stycznia do sierpnia w tym te nie
pokazywane też.Nie będzie u mnie już nic do podziwiania.

Nikt nie chce się przyznać ale ktoś robił porządek w moim komputerze i skasował wszystkie fotki od stycznia do sierpnia w tym te nie
pokazywane też.Nie będzie u mnie już nic do podziwiania.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Janku jest sporo ladnych skalnic o bialych kwiatach. W jeseni poszukam swoje kwitnace i pokaze. Szczerze mowiac to nie zwrocilam uwagi kiedy sie pokazuja siewki callianthemum, wczesnym latem odsadzam je, wtedy sa juz duze.
Pozdrawiam Vicky
Pozdrawiam Vicky
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Pozwoliłeś aby ktoś grzebał w twoim komputerze ...
nie ładnie ze strony tego ktosia
Ja zawsze robię kopie zapasowe na zewnętrznym dysku
...ale pewno masz zdjęcia z poprzednich lat ? to popatrzymy na archiwalne
Ja zawsze robię kopie zapasowe na zewnętrznym dysku
...ale pewno masz zdjęcia z poprzednich lat ? to popatrzymy na archiwalne
- magry

Musiałem dać namiary mojemu zastępcy aby pod moją nieobecność wątek pajęczynami nie obrósł.Ja nic nie mam na zewnątrz.Wszystko jest
w komputerze
Taką :
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Czyli zastępca się nie spisał ...albo troszkę się spisał ...szkoda .A może gdzieś są zapakowane i ukryte w folderze
Ja mam zdjęcia ogrodu od 2007 roku ....a te jeszcze starsze to na papierze choć też je zeskanowałam i wrzuciłam na dysk .
Ikona super ...jak ja Ci zazdroszczę takiego czystego ogrodu ...ja to się nigdy nie pozbędę chwastów ...chyba że zlikwiduję kompost
Ja mam zdjęcia ogrodu od 2007 roku ....a te jeszcze starsze to na papierze choć też je zeskanowałam i wrzuciłam na dysk .
Ikona super ...jak ja Ci zazdroszczę takiego czystego ogrodu ...ja to się nigdy nie pozbędę chwastów ...chyba że zlikwiduję kompost
Szkoda że archiwa przepadły...Janku jesienne widoki górek też będą mile widziane 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
magry pisze:Genia- Robota przy usuwaniu chwastów na skalniaku i rabatach jest taka sama.Chociaż ? Ja mam mniej roboty właśnie na skalniaku.
Nikt nie chce się przyznać ale ktoś robił porządek w moim komputerze i skasował wszystkie fotki od stycznia do sierpnia w tym te niepokazywane
Janku w przyszłym roku narobisz nowych zdjęć, ja 2 lata temu straciłam zdjęcia z kilku lat .