Moja działka 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka 6

Post »

Lidziu, czy ten spacer po Twoim ogródku to taki aktualny jest?
Aż wierzyć się nie chce że tyle kwitnień jeszcze masz ;:oj
Trójsklepkę u mnie mróz załatwił dobre trzy tygodnie temu, a z zatrwianu już dawno ususzone bukiety w świat poszły.
Koty są bardzo pamiętliwe i ostrożne, jak ktoś próbował zrobić im krzywdę, długo trzeba będzie odbudowywać ich zaufanie i przezwyciężyć lęk ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu sweetdaisy spacer aktualny, wystarczy kliknąć na zdjęcie i fotosik pokaże Ci datę i godzinę wykonania zdjęcia.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lidziu a u Ciebie lato no może wczesna jesień :D Odętka cała w świeżych kwiatach, róże też nie mają na sobie śladów przymrozku. Moje mają kwiaty jakby zimowe, wierzchnie płatki nie wyglądają ładnie ;:185 A floks dopełnia tej świeżości. Daszeńka może na noc przyjdzie do ciepłej budy jak będzie mróz, a na razie lepiej niech będzie ostrożna.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Maska to odętka jesienna 'Vivid'. Rośnie u mnie w półcieniu i zakwita dość późno. Róże miały pąki od kilku dni i dzisiaj niektóre z nich rozkwitły. Floks rozkwitł wczoraj i ma jeszcze kilka pąków, a kolejny kwiatek kaczeńca 'Alba' właśnie rozkwita. Jesienią każdy najmniejszy kwiatek cieszy.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Mój ogród a właściwie ogrody ;) już przygotowane do zimy. Co mróz mógł zmrozić, to zmroził, co zmroził to wycięłam :) Kończę grabienie liści i na ten sezon będzie koniec prac ogrodowych. Tych kwitnień w ogródku to aż Ci Silio zazdroszczę ;:oj Fajnie gdy jeszcze tyle się dzieje o tej porze.
A za różą dopatrzyłam powycinane iglaki. Czyżbyszykujesz miejsce na nowe rośliny?
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lato jesienią,i pięknie.Urocze kolory.Lideczko gorąco pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Oj chyba dobrych intencji to ten nieproszony na działce gość nie miał skoro zostawił pobojowisko. Dziś widziałam jak kot wpadł do ogródka (nie wiem czy swojego, doskoczył do drzewka i ostrzył sobie na jego pniu pazurki). Lidziu czy nie zamykasz na kłódkę furtki? W ostatnich dniach sadziłam zimowita i liczę że jeszcze zakwitnie :)
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu jolifleur] u mnie sezon jeszcze potrwa dość długo, bo pracy zostało sporo. Przymrozek poprzedniej nocy uszkodził tylko dziwaczki, reszta roślin nadal kwitnie. Dzisiaj jest ciepło, rano +9, później pokropił trochę deszczyk, ale za mało, bo dalej susza nęka rośliny. Pozbywam się iglaków i zastępuję je krzewami liściastymi. Wykarczowane i obcięte resztki składam niedaleko furtki, bo na razie alejka jest rozkopana i zastawiona ciężkim sprzętem więc wywieźć nic nie można.

Jacku jacekopole71 dziękuję i również pozdrawiam. Jak na listopad, to jest jeszcze kolorowo i rośliny dalej kwitną. Oby tak było jak najdłużej.

Olu Bufo-bufo furtkę zamykam na klucz, ale na działkach płoty wysokości tylko 1m, bo na wyższe nie pozwala regulamin. Oczka w siatce, którą wypełniona jest furtka mocno zniekształcone, a więc ten ktoś właśnie tamtędy przełaził.
Rozstawiłam na działce kilka pieńków i koty bardzo lubią ostrzyć na nich pazury.
Zimowit pewnie zdąży zakwitnąć, bo prognozy zapowiadają jeszcze ciepłe dnie i noce.

Kilka listopadowych widoczków.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu są puchate, czarne kuleczki ;:63 nie rozróżniam wybacz to jeden czy dwa? Zdjęcia z wróbelkami mistrzowskie ;:167
A roślinki jeszcze nie ucierpiały od mrozu, u mnie trochę zmarzło ale jeszcze jest kolorowo :D Myślałam że to cykoria, a to marcinki takie jasnoniebieskie ;:173 Nie wiem co to z różowymi kuleczkami? rudbekia śliczna, a najdostojniejszy cyklamen ;:333 Lidziu współczuję przedzierania się przez alejkę :D
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Maska na pierwszym zdjęciu Daszeńka, a na drugim Piorun, coś bardzo je zainteresowało za ogrodzeniem i patrzyły w tamtą stronę. Jasnoniebieski aster to 'Little Carlow', jest śliczny i bardzo długo kwitnie. Jeżeli go nie masz, to zarezerwuję sadzonkę dla Ciebie. Różowe, a właściwie owocki w kolorze koralowym ma śnieguliczka koralowa. Biały cyklamen bluszczolistny powtórzył kwitnienie, a różowy kwitnie przez cały czas.
Niestety alejka działkowa nadal nie do przejścia. Chodzę inną alejką, stamtąd na działkę sąsiadki, a od niej przełażę przez płot do siebie.
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O nie Lidziu ! przez płot ;:oj uważaj proszę. Bardzo dziękuję za rezerwację asterka. Śnieguliczki nie poznałam, bo mam białą a ona nie ma takich złączonych kuleczek. Kotki chyba nie tracą czujności :shock:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Lidziu cudnista jest jesień u Ciebie ;:138 przynajmniej ta pora roku wynagrodziła Ci kiepskie lato ;:202
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lidziu u ciebie te jasień jeszcze taka piękna ,kolorowa i kwitnąca a u mnie jakaś taka już nijaka.Ślicznie jeszcze u ciebie :)Masz jeszcze sporo żywych kolorów ,takich słonecznych i letnich,moje już trochę wyblakłe .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Wróbelki mają raj :)

Czy na zdjęciu koło pieńka to opieńki? Pamiętam z dzieciństwa jak mi ciocia robiła jajecznicę z opieńkami i szczypiorkiem. Pyszna była i jak zobaczyłam je na zdjęciu od razu o niej pomyślałam :)
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Maska śnieguliczka jest prześliczna, całe gałązki ma obsypane koralowymi kuleczkami.
Koty są bardzo czujne, a Piorun przejął po Daszy przepędzanie z działki obcych kotów. Ostatnio dwa pogonił, w tym jednego ogromnego, a warczał przy tym jak pies. Daszeńka przebywa na działce tak długo jak ja, potem odchodzi.

Marysiu mar33 jesień jest prawie jak lato. Za jesienią nie przepadam, ale tegoroczna nawet mi się podoba.

Betusiu beacia0088 dziękuję i cieszę się, że moja jesień przypadła Ci do gustu.

Ewuniu jolifleur wróbelki, i nie tylko one, cieszą się z ciepłej jesieni.
Na grzybach się nie znam, ale to na pewno nie opieńki.

Zabieram Was na spacer.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Moje wątki.