Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Tulipanki orange w połączeniu z szafirkami mistrzowskie ujęcie ;:333
Klonika hodujesz w donicy? Dziś w Tesco kupiłam malutką sadzonkę Little Princesse,chciałam go posadzić w gruncie ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Biedronka641 Alu mam ich kilka a ten na fotce to chyba najpospolitszy ale wdzięczny! U mnie się dzisiaj chwilami chmurzyło ale deszcz nie był nawet przewidziany.Trzeba było podlewać ,dobrze,że już wodę mam! :roll:
Kloników mam 3 odmiany... ten z fotki to Acer palmatum 'Dissectum Garnet',acer palmatum aureum,Klon jesionolistny 'Odessanum a atropurpureum - uśmierciłam przesadzeniem :oops: . Moje klony rosną od kilku lat. Aureum tej zimy troszkę przymarzł bo nie okrywałam w tym roku żadnych roślin.

Annes 77 Aniu miło,że Ci się spodobało! :lol: ;:180 Kloniki mam już w gruncie ale garnet i aureum pierwsze lata spędziły przesadzone do większych donic i zadołowane w gruncie. Po pierwsze nie byłam pewna co do ich miejscówek bo ja lubię wędrować z roślinami z miejsca na miejsce a w donicach można to robić bezkarnie...po drugie obawiałam się zjedzenia korzeni przez nornice...Możesz z powodzeniem posadzić swój nabytek w donicę większą skoro malutki to dodatkowo okrzepnie. ;:173

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Największe wrażenie, spośród zaprezentowanych dzisiaj fotografii, zrobił na mnie ten tajemniczy zakątek z błękitnymi niezapominajkami wśród paproci na tle kory drzewa, rozjaśniony niewielkimi prześwitami światła słonecznego. ;:31
Zaiste: bardzo romantyczny widok! ;:15
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko to brunnera macrophylla niezapominajki zaledwie jakieś pojedyncze dopiero zakwitają . Za recenzję zdjęcia bardzo dziękuję! ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Maryniu piękna wiosna , coraz bardziej zielono i coraz więcej kolorków w naszych ogrodach , niech tylko deszczyk popada bo już jest bardzo sucho. Zdjęcia jak zwykle fantastyczne. ;:180
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario deszczu u mnie na razie nie widać , wczoraj podlałam 3/4 działki dzisiaj dokończę ...to dodatkowa praca ale mimo wad jest niezbędna o tej porze roku.Robota goni robotę... ;:7 Dziękuję za wyrażenie miłej opinii o moich zdjęciach :heja

dzisiaj zapowiedziany CD... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witam o poranku ;:180 . Masz bardzo duże frondy u paproci - moje dopiero startują.
Ogród robi się pełniejszy i bardziej kolorowy ;:3 . Podobają mi się te liliowe tulipany - ciekawy kolor.
Kupiłam sobie 2 kloniki: palmowy NN i Shirasawy. Są niewielkie, ale ja już mam awersję do dużych drzew. Te posadzę do donic, jak tu wcześniej napisałaś, tym bardziej, że jeszcze nie pFrzygotowałam dla nich miejsca. Fajny sposób z tymi donicami. Ja raczej przenosiłam rośliny na łopacie, a że też lubię zmiany, to nosiłam często ;:306 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jak pięknie, spacerowałam po swoim ogrodzie a teraz z radością odwiedziłam Twój :D
Jak zwykle zwracasz uwagę na piękne detale ;:63
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu u mnie deszczu także nie było. Podlewamy tylko nowe roślinki. Najgorzej sucho na warzywniaku, ale tam wąż nie sięga .
Jak mogłam pomylić stokrotki z astrami, ;:223 ale one takie ogromne były . :)
Cudnie przetaczniki Ci kwitną. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pulpa222 Aniu klonika Shirasawy nie sadź w słońcu bo lubi go "przypalać" i robi się brzydki. Słoneczka troszkę też lubi najlepiej mu służy u mnie półcień. No i miejsce osłonięte bo lubi przemarzać.Mój nie okryty po raz pierwszy - przymarzł mimo że jest osłonięty matą a nie taki z niego młodzik. Kochana ja w przenoszeniu roślin w donicach to jestem praktyk a nie tylko teoretyk... ;:306 Zapewniam też,że przenoszenie w donicach jest sposobem doskonalszym niż na łopacie ...Bo przenosisz w stanie nienaruszonym... najwyżej kręgosłup odczuć może ale roślina w żadnym przypadku ;:185 :;230 Lubisz zmiany w ogrodzie ...czyli masz coś ze mnie... ;:306 Ostatnio właśnie zmianom poddałam jedną z rabat ... Fajna sprawa tylko coraz mniej mogę podołać ale jak się zaprę...to ho , ho...!
nie jest to ta rabata ;:185
Obrazek

zachwyciła mnie sąsiedzka borówka moja jeszcze tak nie kwitnie bo moje późne odmiany a wczesna przymarzła na wiosnę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

witch Aga serdeczności dla Ciebie ślę! ;:196 Miło mi ,że lubisz spacerować po moim ogrodzie!

Detale mówisz ...lubię zwracać uwagę na detale dlatego nie znoszę takich " ustawek na żywca" wpychanych pod obiektyw co zaraz daje się zauważyć ;:131 :? Albo gdzieś zobaczyłam, spodobało mi się , to i ja tak samo... a często to już nie jest tak samo w innych warunkach to nabiera innego wyrazu i nie pasuje bo jest tutaj sztuczne ;:185 ...Ale nic mi do tego ... ;:7 Każdy w/g swoich upodobań postępuje i ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tajka Tereniu w tej chwili u mnie się chmurzy... czy coś z tego wyniknie? Po południu wybieram się na działkę to wtedy będę podlewać jak trzeba będzie a teraz wypijam kawkę i wybieram się na ryneczek, dzisiaj dzień targowy choć ostatnio to cały tydzień z wyjątkiem niedziel jest targowy...
Stokrotki pomyliłaś , nie szkodzi one latoś takie dorodne u mnie bo rok temu po kwitnieniu chwastoxem na trawniku je potraktowałam ;:306 Jak widać zadziałał ! :evil:
Przetaczniki u mnie nie kwitną jeszcze /miałaś na myśli pewnie goryczkowaty/ kwiatuszki b.podobne jednak to jakieś chwasty wysiane
na działkowym trawniku niziutkie i prześlicznie wyglądają cała łączka kwitnąca! :)

Obrazek

Obrazek
u mnie tulipany raczej solo... ;:306 niestety...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mój trawnik też cały w stokrotkach, ale tez je lubię i nie przeszkadzają mi wcale.
Kiedy na rabatach zrobi się pustawo one szaleją bezustannie.
Łyszczak w moim kolorku. ;:170
Grażyna.
kogro-linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Serduszki różowe już w takim rozkwicie! Moje jeszcze długo potrzymają mnie w oczekiwaniu na ich piękno. Białe - -młodsze, a już mi zakwitają, różowe ćwiczą moją cierpliwość. Nic to, poczekam, a tymczasem podziwiam Twoje. ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zgadzam się z Lucynką. U nas zdecydowanie wszystko później
Wiosnę masz już na całego
Wkleiłaś kilka postów wcześniej zdjęcie czerwonego pierwiosnka i napisałaś, że żółty rok wczęsniej tak wyglądał
Nie zrozumiałam o co chodzi. Zmienił kolor?
U mnie gryzonie nie grasują. Dlatego tulipany sadze wprost do gruntu.
Nie mam miejsca na doniczki. Łatwiej wcisną kilka cebulek, niż doniczkę z nimi.
Twój sposób jest lepszy, bo szybciej można wyciągnąc z ziemi.
Trudno będę wykopywała :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Co to za kwitnąca borówka?. Moim jeszcze nawet pąków nie widać ;:oj .
Wydaje mi się ,że cieplej u Ciebie, bo wszystko bardziej rozwinięte, ale nic to, wiosna ruszyła i może być tylko ładniej :tan .
Wczoraj straszyło burzą i deszczem, ale na pokropieniu się skończyło ;:145 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu dziękuję za nazwanie mojej roślinki. ;:196
Dzisiaj zimno i pada, nie ciekawie zapowiada się weekend, a mieliśmy robić otwarcie sezonu. :D
Moje borówki także jeszcze w pąkach.
Miłego dnia. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”