Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Witaj Dorotko,spacerowałam długo po Twoim ogrodzie,penstemony masz takie śliczne i tyle kolorów ,u mnie tylko dwa kolory ,tyle odmian różnych roślin,że nie wiadomo które piękniejsze,razem z tym słoneczkiem cudnie wszystko wygląda,pozdrawiam i miłego dnia życzę

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko wszystkie odmiany kokoryczy o niebieskich kwiatkach są urocze
Teresko a Twój wątek nadal zamknięty
Róża to Papageno , natomiast to,że kokorycze mają świeże listki to nic dziwnego ,zima łagodna-jak na razie nie dziwiłaby mnie,gdyby gdzieś w zaciszu zakwitły ,bardzo wdzięczne z nich roślinki ,a co takiego pod wpływem mojego wątku zamówiłaś??
Marto takie słowa od właścicielki jednego z najpiekniejszych ogrodów na forum to niesamowita przyjemność
jednak mój ogródek mały więc żeby była róznorodność to nie mogę pozwolić sobie na łany kwiatów jakie u Ciebie podziwiam
Tobie i wszystkim co tu zagladają miłego popołudnia życzę,jadę po pracy do mojej mamy na Dzień Babci, jeszcze niestety muszę poczekać aby ten dzień był też moim świętem
Teresko a Twój wątek nadal zamknięty
Marto takie słowa od właścicielki jednego z najpiekniejszych ogrodów na forum to niesamowita przyjemność
Tobie i wszystkim co tu zagladają miłego popołudnia życzę,jadę po pracy do mojej mamy na Dzień Babci, jeszcze niestety muszę poczekać aby ten dzień był też moim świętem
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Dorotko zamówiłam epimedium, kukliki, pierwiosnki i takie tam.
Dziękuję za inspirację.
Dziękuję za inspirację.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dorotko , nie wiem ,co się stało z moją Papageno
Po pierwszym ''dobrym'' roku kwiaty zdrobniały i czerwony zmniejszył powierzchnię. Czyżby miany genetyczne 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko masz piękny kolorek budlei
Wsadziłam na jesieni tą samą tojeść, co pokazałaś na zdjęciu, czy ona jest bardzo ekspansywna?
Wsadziłam na jesieni tą samą tojeść, co pokazałaś na zdjęciu, czy ona jest bardzo ekspansywna?
-
passat50
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 18 sty 2015, o 22:13
Witam ,Doroto wspaniały ogród ,dzisiaj na spokojnie obejrzałem strona po stronie ,jestem pod wrażeniem ,tyle w nim rarytasów ,kolekcjonerskich roślin,architektura ,pełen zachwyt.Pozdrawiam
- dorcia7

Przemku nie przesadzajmy,to tylko działeczka ROD,ale jakby nie było mój mały świat
Krysiu budleja faktycznie ma dość energetyczną barwę,jesienią kupiłam sadzonkę która będzie miała kwiat w różnych kolorach,jeśli przeżyła,tojeść Alexander rośnie w bardziej zwartej kępie niż zwykła tojeść ,tamta jak perz wychodzi wszędzie ,ta jest bardziej zdyscyplinowana
Tadziu Papageno kwitła u mnie dopiero dwa lata,ten będzie trzeci,mam nadzieję,że będzie wyglądać tak samo
Tereniu dobry wybór
Krysiu budleja faktycznie ma dość energetyczną barwę,jesienią kupiłam sadzonkę która będzie miała kwiat w różnych kolorach,jeśli przeżyła,tojeść Alexander rośnie w bardziej zwartej kępie niż zwykła tojeść ,tamta jak perz wychodzi wszędzie ,ta jest bardziej zdyscyplinowana
Tadziu Papageno kwitła u mnie dopiero dwa lata,ten będzie trzeci,mam nadzieję,że będzie wyglądać tak samo
Tereniu dobry wybór
-
passat50

Mała działeczka,ale ile na tej działce różności,nie każdy ma taki dar.
-
passat50

Cudne lekarstwo na zimowe wieczory,ale powoli ,powoli zaczną kwitnąc pierwsze kwiatki,apotem nastepne,i nastepne.
-
passat50

Super zakątki ,widzę ,że działce masz też zakatek z roślinami cieniolubnymi ,ja u siebie też taki mam ,nazywam go leśnym zakatkiem ,bo rosną tam same leśne rosliny.
-
passat50

Ale cały ogród nie jest zacieniony,bo masz rośliny ,które potrzebują dużo słonca.
- dorcia7

Nie,przód działki to przysłowiowa "patelnia"słońce od rana do zachodu,w głębi mam miejsca zacienione -mam bardzo stare i wielkie drzewa owocowe,nawet gdybym chciała je wycinać to tego nie zrobię bo to dzięki nim mam cień do odpoczynku i dla roslin cieniolubnych, reszta działki to półcień,rano słonko,po południu tylko tyle co liście przepuszczą
zresztą zależy też od miesiąca np wiosną tutaj trochę promieni dociera-zdjęcie z maja ,latem i jesienią zupełny cień

zresztą zależy też od miesiąca np wiosną tutaj trochę promieni dociera-zdjęcie z maja ,latem i jesienią zupełny cień

- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Wspaniały masz ten ogród! i kilka bardzo ciekawych kolekcji