Oj wiedziałam, że Wam się spodoba mój widok z okna sypialni i beczący kierdelek

Nie pokazywałam go wcześniej, bo po raz pierwszy od bardzo dawna w Szczyrku owce wyszły na pobliskie gronie. Nawet można sobie kupić własną owieczkę

A potem nawet ją odwiedzać...
http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobi ... ka_do.html
To jeszcze raz?
To w górach, a w dolinie? Przyszła pora na obsadzenie donic. Nie zrobiłam tego wcześniej, bo było zimno i deszczowo. Odnowiłam też nasadzenia w donicach na tarasie. Posadzone parę tygodni temu bratki nie wyglądały już bowiem ładnie.
Posadziłam m.in. heliotrop
stokrotki afrykańskie
różową margaretkę
Posadziłam także kilka kolorów Million bells w kompozycjach z kocanką, wilcem ziemniaczanym i werbeną. Kompozycje pokażę jednak jak się rozrosną.
Tą zdradzę tylko, że kolory są jak zawsze odważne
Kupiłam także begonię. Stoi na pieńku do rąbania drzewa, koło huśtawki. W lecie stoi bezużytecznie, więc
Sadzenie w tym upale było niezwykle męczące. Ale większą część mam z głowy
Patrycjo (Filigranowa77)! Faktycznie mam sporo roślin i cieszę się, że jestem w stanie Cie jeszcze zaskoczyć

I będzie kolorowo, bo tak właśnie lubię! Dla Ciebie słoneczna, stara, ale pięknie pachnąca, odmiana liliowca
Teresko (inka52)! I mnie cieszy taki widok

Idealnie wpasuje się w góralską tradycję szczyrku. I To mi się baaardzo podoba.
Marysiu (amba19)! Iryski są u mnie nieco spóźnione, bo wcześniej było zimno. Właśnie czekam na kwitnienie kilku, kupiony w zeszłym roku

To jeden z nich
Alu (a_nie)! Powojnik zaszalał w tym roku wyjątkowo. Nie mogłam uwierzyć, jak zapączkował. A jak zakwitł... A różowe to faktycznie jabłonka

Jak kwitnie jest przesłodka i stanowi prawdziwą ozdobę ogrodu. Owieczki oczywiście mają dzwonki, ale poza ich odgłosem przez cały dzień i ... noc słyszałam ich beczenie. Ależ to miłe i relaksujące

Szczególnie, że do wakacji zostało mi jeszcze sporo czasu.
Małgosiu (Pepsi)! Ależ zapraszam. Serio
Jagi! Przyjeżdżaj, kiedy tylko będziesz mieć ochotę. Nie żartuję. I mój dom ma przynajmniej kilka wolnych pokoi

Nie musicie zatem spać na waleta
Małgosiu (Margaret2014)! Czyli przywiodły mnie do Ciebie owieczki

Cieszę się!
Stasiu (stasia_ogrod)! Mnie tez straszono, że Rubens lubi przemarzać. Miejmy nadzieję, że również w przyszłości okaże się to przesadzone. Widok z okna też mi się podoba
Kasiu (kasiaflo)! Czyli masz 2 powojniki

Pokaż kolejnego, to może ktoś pomoże go rozpoznać. Niech ma imię
To jeszcze orlikowo