Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 12 - Jesienne impresje

Post »

I tu się ujawnię, Beatko :D Dawno temu tańczyłam i to dobrych kilka lat w Regionalnym Zespole Pieśni i Tańca "Ondraszek". I tak zaczynała się jedna z przyśpiewek. Nie ma ona za wiele wspólnego z piosenką Golców... Ale to te klimaty :) Milówka jest całkiem blisko.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wsztstko cudowne, ale powalił mnie powojnik! Ja w zeszłym roku wkurzona na uwąd Kardynała Wyszyńskiego (ale to zabrzmiało :roll: ), wyrwałam go z korzeniami, wrzuciłam do donicy i pojechałam po powojniki do Auchana. Kupiłam właśnie montana rubens, Marjorie i jakiegos popularnego viticella (nie pamiętam) . Takiego jak Twój wydałam siostrze i szczerze mówiąc, nie widziałam jak u niej kwitnie, ale Marjorie jest powalający i zakochana jestem w powojnikach górskich!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do powojników Miłko trzeba mieć cierpliwość. Kilka u mnie także padło na uwiąd. Niektóre skutecznie :evil: Ale są takie, które szaleją, jak właśnie Rubens czy Polish Spirit. Szaleje także Bill McKenzi, ale powziął się dopiero w 3cim sezonie. Wcześniej wydawało się, że zwyczajnie nie przeżyje. Słowem, nie wszystkie wszędzie chcą rosnąć. Podobnie jak i inne rośliny. Nie znam takich, które wszędzie rosną bezproblemowo. No może poza chwastami ;:174
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz niesamowite rośliny w ogrodzie. Uwielbiam zaglądać, bo zawsze coś mi się spodoba innego;)A kolory kwitnień wyśmienite.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu widok z sypialni super lubię takie swojskie kilmaty , można po pracy spokojnie wypoczywać pozdrawiam serdecznie ;:3 ;:108
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No i wreszcie doczekałam się zdjęć irysów - piękne!
Widok z okna na halę i pasące się owieczki - bezcenny ;:138
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Pięknie rozrósł się na ogrodzeniu powojnik górski, a widoczki z różowo kwitnącą (jabłonką? wiśnią?) też dech zapierają.
Natomiast widok owieczek za oknem, jak dla mnie bardzo wakacyjny. Czy maja dzwoneczki na szyjach? Jeśli tak to masz doznania także audialne.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka wstawiaj czajnik. ..jadę na kawkę. I proszę mi pościelić w tym pokoju co owieczki widać i góry. ;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

O to to!
A ja mogę z Małgosią na waleta... ;:224.
Widok na taki kierdelek ;:215.

;:196 Jagi
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Sweety ostatnie zdjęcie z łowieckami powaliło mnie na kolana...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

A ja jestem zauroczona montaną , tyle się naczytałam , że to zmarzluch a tu proszę ;:oj ;:oj on górski i możliwe, że tylko w górach nie wymarza. ;:138 ;:138
Takiego kierdla widzianego bez łokno to jeszcze nigdy nie prezentowałaś. ;:215 ;:215
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Dziękuję Aniu że zidentyfikowalas 50 procent moich powojnikow. To jego pierwsze kwitnienie ale już się ciesze że za jakiś czas będzie taki duży
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wiedziałam, że Wam się spodoba mój widok z okna sypialni i beczący kierdelek :tan Nie pokazywałam go wcześniej, bo po raz pierwszy od bardzo dawna w Szczyrku owce wyszły na pobliskie gronie. Nawet można sobie kupić własną owieczkę ;:138 A potem nawet ją odwiedzać...

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobi ... ka_do.html

To jeszcze raz?

Obrazek

To w górach, a w dolinie? Przyszła pora na obsadzenie donic. Nie zrobiłam tego wcześniej, bo było zimno i deszczowo. Odnowiłam też nasadzenia w donicach na tarasie. Posadzone parę tygodni temu bratki nie wyglądały już bowiem ładnie.

Obrazek

Posadziłam m.in. heliotrop

Obrazek

stokrotki afrykańskie

Obrazek

różową margaretkę

Obrazek

Posadziłam także kilka kolorów Million bells w kompozycjach z kocanką, wilcem ziemniaczanym i werbeną. Kompozycje pokażę jednak jak się rozrosną.

Obrazek

Tą zdradzę tylko, że kolory są jak zawsze odważne ;:138

Kupiłam także begonię. Stoi na pieńku do rąbania drzewa, koło huśtawki. W lecie stoi bezużytecznie, więc :lol:

Obrazek

Obrazek

Sadzenie w tym upale było niezwykle męczące. Ale większą część mam z głowy :D

Patrycjo (Filigranowa77)! Faktycznie mam sporo roślin i cieszę się, że jestem w stanie Cie jeszcze zaskoczyć :D I będzie kolorowo, bo tak właśnie lubię! Dla Ciebie słoneczna, stara, ale pięknie pachnąca, odmiana liliowca

Obrazek

Teresko (inka52)! I mnie cieszy taki widok :D Idealnie wpasuje się w góralską tradycję szczyrku. I To mi się baaardzo podoba.

Obrazek

Marysiu (amba19)! Iryski są u mnie nieco spóźnione, bo wcześniej było zimno. Właśnie czekam na kwitnienie kilku, kupiony w zeszłym roku :D To jeden z nich

Obrazek

Alu (a_nie)! Powojnik zaszalał w tym roku wyjątkowo. Nie mogłam uwierzyć, jak zapączkował. A jak zakwitł... A różowe to faktycznie jabłonka :D Jak kwitnie jest przesłodka i stanowi prawdziwą ozdobę ogrodu. Owieczki oczywiście mają dzwonki, ale poza ich odgłosem przez cały dzień i ... noc słyszałam ich beczenie. Ależ to miłe i relaksujące :) Szczególnie, że do wakacji zostało mi jeszcze sporo czasu.

Obrazek

Małgosiu (Pepsi)! Ależ zapraszam. Serio :D

Obrazek

Jagi! Przyjeżdżaj, kiedy tylko będziesz mieć ochotę. Nie żartuję. I mój dom ma przynajmniej kilka wolnych pokoi :D Nie musicie zatem spać na waleta ;:224 :;230

Obrazek

Małgosiu (Margaret2014)! Czyli przywiodły mnie do Ciebie owieczki :D Cieszę się!

Obrazek

Stasiu (stasia_ogrod)! Mnie tez straszono, że Rubens lubi przemarzać. Miejmy nadzieję, że również w przyszłości okaże się to przesadzone. Widok z okna też mi się podoba :)

Obrazek

Kasiu (kasiaflo)! Czyli masz 2 powojniki :) Pokaż kolejnego, to może ktoś pomoże go rozpoznać. Niech ma imię :D

Obrazek

To jeszcze orlikowo :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Cudne fotki!
Orliki masz przepiękne!
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Dziękuję Aniu za widok z okna, wiele bym dała żeby mieć taki chociażby w wakacje ale moi wolą morze i jak tu dojść do porozumienia, chyba tylko gdzieś na południu Europy gdzie morze dotyka gór ale tam inne klimaty i inne widoczki... :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”