Ja dziękuję za porównania 3 hortensji - teraz z kartką pójdę w ogród i nareszcie je porządnie ponazywam
Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
I pięknie
Ja dziękuję za porównania 3 hortensji - teraz z kartką pójdę w ogród i nareszcie je porządnie ponazywam
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Noooo Buchanana pięknie się u Ciebie zadomowiła
jak zakwitnie i się rozsieje, to wszędzie będą maciupeńkie sieweczki, tylko potem nie skop tego.
Lobelia, też już ładnie rozkrzewiona, w przyszłym roku będziesz miała mnóstwo siewek, niech tylko nasionka dojrzeją.
Zauważyłam kłosowca, on również się rozsiewa. 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Coraz bardziej trawkowo u Ciebie Wandziu!
Wszystkie trawy są
Ja jestem ich fanką od wielu lat!

-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Wandeczko
Zdziwiło mnie, że u Ciebie prócz hortensji i jeżówek nic nie kwitnie
.
U mnie kwitną róże, zimowity, floksy, kosmosy, kłosowce, goryczki, lnice, kocimiętki, zawilce, pięciorniki, nachyłki, rudbekie, żurawki, dzwonki i bodziszki.
A teraz coś a propos Twojej fascynacji hortensjami bukietowymi. Byłam w sobotę w pewnym ogrodnictwie, gdzie w ogrodzie pokazowym rośnie takie coś. Podkreślam, że zdjęcie zrobione jest z podestu zawieszonego 2m nad ziemią. Nie wiem, co to za hortensja, ale na pewno któraś z Twoich.

I co Ty na to, Wandeczko
?
Jeśli to zdjęcie Cię zdenerwuje - powiedz, a ja je skasuję.
- Jagoda
Zdziwiło mnie, że u Ciebie prócz hortensji i jeżówek nic nie kwitnie
U mnie kwitną róże, zimowity, floksy, kosmosy, kłosowce, goryczki, lnice, kocimiętki, zawilce, pięciorniki, nachyłki, rudbekie, żurawki, dzwonki i bodziszki.
A teraz coś a propos Twojej fascynacji hortensjami bukietowymi. Byłam w sobotę w pewnym ogrodnictwie, gdzie w ogrodzie pokazowym rośnie takie coś. Podkreślam, że zdjęcie zrobione jest z podestu zawieszonego 2m nad ziemią. Nie wiem, co to za hortensja, ale na pewno któraś z Twoich.

I co Ty na to, Wandeczko
Jeśli to zdjęcie Cię zdenerwuje - powiedz, a ja je skasuję.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
O rany... jaka wielka
to moje zdecydowanie za blisko siebie rosną

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu cudnie u Ciebie:) Zwiewne trawy wprowadzają do ogrodu tyle lekkości i powiewu
Mam ochotę na hortensję Bombschell
Tak ją wszyscy chwalą,tylko ją dorwę będzie moja 
Mam ochotę na hortensję Bombschell
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ave, cieszę się, że moje porównanie Ci się na coś przydało. Jednak dobrze wiedzieć, jakie ma się odmiany, to wtedy łatwiej szukać informacji o uprawie.
Stasiu, akurat te Buchanany na zdjęciu to nie od Ciebie, bo miałam je wcześniej. Twoje rosną w innym miejscu i też dobrze się przyjęły, ale są na razie mniejsze. Siewek postaram się nie przegapić
A co do kłosowca, to wiem, że się rozsiewa. Dzięki temu mam pojedyncze roślinki będące dziećmi takiej dużej kępy, która o dziwo nie przetrwała tej zimy.
Marpa, to tak samo jak ja Maryniu. Bardzo lubię trawy, już się rozrosły i niektóre zaczynają mnie niepokoić swoją wielkością, bo "zjadają" inne rośliny.
Jagulko, zdjęcie mnie nie zdenerwowało samo w sobie (i niech zostanie u mnie), ale to, co na nim widnieje, to i owszem
Co za wielkolud. Zaczynam się bać. Ale łudzę się nadzieją, że może to kilka sztuk razem tam siedzi. Hortensja wygląda mi na Tardivę lub Unique. Nie mam pojęcia, co jej tam dosypali do ziemi.
Ave, no ja też jestem przerażona!
Annes77, witaj po urlopie
Pewnie już sobie zaplanowałaś podczas wyjazdu kolejne roboty ogrodowe. Już widzę oczyma wyobraźni, jak tam szalejesz po ogródku. Ja dzisiaj posadziłam Pinky Winky, bo jeszcze tej odmiany nie miałam, a mięzy innymi ty ją chwaliłaś, więc nabyłam 
Stasiu, akurat te Buchanany na zdjęciu to nie od Ciebie, bo miałam je wcześniej. Twoje rosną w innym miejscu i też dobrze się przyjęły, ale są na razie mniejsze. Siewek postaram się nie przegapić
Marpa, to tak samo jak ja Maryniu. Bardzo lubię trawy, już się rozrosły i niektóre zaczynają mnie niepokoić swoją wielkością, bo "zjadają" inne rośliny.
Jagulko, zdjęcie mnie nie zdenerwowało samo w sobie (i niech zostanie u mnie), ale to, co na nim widnieje, to i owszem
Ave, no ja też jestem przerażona!
Annes77, witaj po urlopie
-
JagiS

Nie łudź się, Wandeczko, tam rośnie jedna hortensja
.
Jagoda
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ja tez jestem przerażona wielkością tej hortensji ale i zachwycona.
Wandziu trawki nadają naszym ogrodom takiej lekkości i zwiewności ja jakoś nigdy za nimi nie szalałam ale teraz zaczynam się do nich przekonywać.
Wandziu trawki nadają naszym ogrodom takiej lekkości i zwiewności ja jakoś nigdy za nimi nie szalałam ale teraz zaczynam się do nich przekonywać.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Jagi, ale może do jednego dołka wsadzono ze trzy sztuki i potem tego już nie widać? Bo to wręcz niemożliwe są te rozmiary. U mnie taka wielka hortensja zajęłaby przecież pół ogrodu.
Jolu, ja uważam, że trawy doskonale by się u was sprawowały, a miejsca macie tyle, że warto wypróbować. A na pewno te wszystkie mniejsze turzyce byłyby idealne.
Widoczki z trawkami

Jolu, ja uważam, że trawy doskonale by się u was sprawowały, a miejsca macie tyle, że warto wypróbować. A na pewno te wszystkie mniejsze turzyce byłyby idealne.
Widoczki z trawkami

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Witaj Wandziu,zaczynasz dzień od .... jak zwykle pięknych widoków Twojego ogrodu.Ogladam je z wielką przyjemnością.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Wandziu wczesnojesienne słońce sprawia, że rośliny wyglądają jeszcze piękniej
Szczególnie zwiewne trawy w takim świetle prezentują się rewelacyjnie. Z wielką przyjemnością spaceruje ścieżkami Twojego ogrodu 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Jeśli ktoś tu do mnie zajrzy, to proszę napisać, czy otwierają mu się moje zdjęcia, bo od rana widzę wszędzie tylko czerwony krzyżyk z napisem "obrazek". Korzystam z tinypic i nie wiem, co się dziś stało.

-
JagiS

Faktycznie, zdjęć nie widać 
Ale co z tym zrobić? Nie wiem.
Jagoda
Ale co z tym zrobić? Nie wiem.