Marysiu - a teraz te paznokcie muszę do porządku doprowadzić, bo...jutro do pracy (!). Pomocnicy nie mogli się nacieszyć, że pańcia cały czas z nimi na dworze spędza.
Mój ogród wśród łąk
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Aguś, calla wyrasta z bulwy, którą wkładam do ziemi jak tylko pokaże większe kiełki. W zeszłym roku było to w marcu. Kwitła dość długo, ale nie pamiętam dokładnie okresu. Stała na tarasie i dość ładnie kwitła, wypuszczając nowe kwiatki. Po przekwitnięciu dokarmiałam jeszcze bulwę, a potem pozwoliłam aby liście zaschły. Po zaschnięciu przeniosłam do chłodnego pomieszczenia bulwy, i tak sobie siedziały do...stycznia.Ta moja przygoda z callami trwa dopiero 3- ci rok, więc nie czuję się ekspertem, ale gorąco polecam. Są śliczne. 
Marysiu - a teraz te paznokcie muszę do porządku doprowadzić, bo...jutro do pracy (!). Pomocnicy nie mogli się nacieszyć, że pańcia cały czas z nimi na dworze spędza.
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Przepiękna pogoda.
Tylko pracować. U mnie dziś niestety tylko z rana było słoneczko później już pochmurno. Ja ostatnio też trochę popracowałem. Tego właśnie nam trzeba. 
-
PEPSI

Krystian,masz rację, praca w ogrodzie dodaje energii, i pomimo zmęczenia - uskrzydla. 
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czarnuch niczego sobie, ale rudzielec jest wprost boski. Moje futra też ,,pomagają" mi w ogrodzie.
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia z ogrodu pokrzepiające
aż trudno uwierzyć, że to tylko luty

Pozdrawiam, Iwona.
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosiu koty cudne-wygłaskaj je ode mnie:) Wiosnę masz piękną u siebie-ja od wczoraj ryłam na działce-mam już wszystkie byliny uporządkowane,poprzycinane krzaczorki i drzewka,warzywnik przegrabiony,jeszcze tylko trawnik i truskawy nietknięte...
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosieńko
wiosna piękna tej zimy
a pomocnicy pierwsza klasa. Mój rudy też pomaga przeszkadzać
To co nazwałaś rojnikiem to raczej rozchodnik u mnie też już widać piękne rozetki
Dziś na spacerze widziałam klucze gęsi, łabędzie...mamy wiosnę

Pięknie jest u Ciebie. Bajkowe klimaty
Futrzaki wyglądają na zadowolone!
Futrzaki wyglądają na zadowolone!
Małgosiu... rabata ma byc biała, bo... nie wiem, bo co - bo biały jest piekny i bo białe kwiaty najczęściej najbardziej pachną. A poza tym właśnie po to, by wyznaczyc sobie granice - bo bez granic to byłby tam jakiś kompletny misz-masz. Jak moje zeszłoroczne zakupy - kupowałam wszystko co mi w oko wpadło stąd poza zbiorem iglaków mam po 10szt krzewuszki, pięciornika, dziurawca, 3 rodzaje tawuły, trzy rodzaje trzmieliny i jeszcze jakieś dziwadła i teraz problem gdzie to powsadzac... znaczy gdzieś rośnie aktualnie, ale bez ładu i składu i będę się tym martwic kiedy indziej.
Koty masz cudne
Jakie futrzaste
i piękna kolekcja płaczących drzew - bardzo, bardzo mi się podobają.
Koty masz cudne
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu jak cieszy taki dzień spędzony na pracy w ogrodzie, nawet kocurom się podobało
rudzielec ma zadowoloną minę, a czarnulek czuje sie jak kot w marcu
Rabatę koniecznie trzeba rozjaśnić bo na razie jest ponura i to najlepiej nie samymi różami. Ja proponuję przy samym brzegu dać rząd róż okrywowych.
-
PEPSI

U mnie nadal piękna i słoneczna pogoda.
Madziagos, -
Ewiczko, - Rudzielec vel Rudzik vel Lady potrafi dreptać za mną cały dzień i nierzadko przeszkadzać w pracach ogrodowych
Ivonko, - masz rację, to tylko luty, i cieszę się z każdego słonecznego dnia. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby...tfu tfu tfu przez lewe ramię
Marzenko, - truskawy też i ja bym musiała uporządkować, ale....chyba jeszcze za wcześnie, co?
Aniu, - masz rację, to przecież rozchodnik
A rojniki to te kaktusiki w ogrodzie, co mi na kamieniach rosną.
Izuniu - smolko, - zaglądaj kochana, jak Ci się podoba u mnie, zapraszam
Agnieszko - athshe - nie mogę się doczekać Twojej białej rabaty
U mnie raczej z konsekwencją i wytyczaniem granic ogrodniczych zapędów kruchutko. Ma być kolorowo i buszowato. W tym sezonie stawiam na róż.
Marysiu- Masko - też myślałam o okrywowych, bo nie rosną za wysokie. A pomiędzy bylinki pasujące do róż. Szperam, zaglądam do innych wątków, i..brak jasnej koncepcji.
Madziagos, -
Ewiczko, - Rudzielec vel Rudzik vel Lady potrafi dreptać za mną cały dzień i nierzadko przeszkadzać w pracach ogrodowych
Ivonko, - masz rację, to tylko luty, i cieszę się z każdego słonecznego dnia. Aż strach pomyśleć, co by było, gdyby...tfu tfu tfu przez lewe ramię
Marzenko, - truskawy też i ja bym musiała uporządkować, ale....chyba jeszcze za wcześnie, co?
Aniu, - masz rację, to przecież rozchodnik
Izuniu - smolko, - zaglądaj kochana, jak Ci się podoba u mnie, zapraszam
Agnieszko - athshe - nie mogę się doczekać Twojej białej rabaty
Marysiu- Masko - też myślałam o okrywowych, bo nie rosną za wysokie. A pomiędzy bylinki pasujące do róż. Szperam, zaglądam do innych wątków, i..brak jasnej koncepcji.
Dzień dobry!
U mnie dziś słońca prawie nie było - poza małymi przebłyskami - więc skupiłam się na pracach domowych.
Jutro jednak ruszam w ogród, żeby nie wiem co! ;-)
Pozdrowienia, Małgosiu!
U mnie dziś słońca prawie nie było - poza małymi przebłyskami - więc skupiłam się na pracach domowych.
Jutro jednak ruszam w ogród, żeby nie wiem co! ;-)
Pozdrowienia, Małgosiu!
-
PEPSI

Aguś, dziękuję za odwiedziny
No kto jak kto, ale Ty już masz na pewno błysk w ogrodzie
I dlatego słoneczko zrobiło Ci psikusa, żebyś....dla odmiany posprzątała w domku ( też lśniącym). Ależ Ty masz energii, podziwiam. Jutro w całym kraju będzie słoneczko, to podziałasz w ogrodzie. Ja jutro jestem uziemiona na cały dzień

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród w promieniach słoneczka ślicznie wygląda,oby świeciło jak najdłużej i nie pozwoliło wrócić zimie bo wielka krzywda by się stała jakby to białe mroźne wróciło , oby nie oczywiście
Dużo zdrówka Małgosiu,uważaj na siebie żeby się nie przeziębić