Effkowe pole III
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Effkowe pole III
Effcia jak tam remoncik? Ja najpierw chciałammieszkanie malować ale stwierdziłam,że wymaluję za rok-bo córka będzie miała komunię-coby goście brudnych ścianóff nie widzieli
W piątek na targi jadę do Poznania-zbieraj suche bułki bo jak wydam pensję na habazie to mi podeślesz w ramach akcji dożywiania nieuleczalnie chorym na zakupoholizm ogordniczy
Dorotka to kiedy założy nowy wątek? przecie już wiosna 
- E@K66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Tadziu
hello,krajanie ,prawie
Widziałam ten odcinek w Wojsławicach,kwiaty są piękne i od razu o tobie pomyślałam.
Lidka juz niedługo i bedziesz mogła swoje biedne hortensje wyciągnąć na światło dzienne i sie nimi cieszyć.
Marzenko może ciebie trzeba będzie na tych targach związać ,na wszelki wypadek jednak juz zaczęłam chleb suchy i konserwy zbierać,bo nic nie wiadomo
Cieszę sie że możesz pojechać ,napisz po powrocie co kupiłaś 
Lidka juz niedługo i bedziesz mogła swoje biedne hortensje wyciągnąć na światło dzienne i sie nimi cieszyć.
Marzenko może ciebie trzeba będzie na tych targach związać ,na wszelki wypadek jednak juz zaczęłam chleb suchy i konserwy zbierać,bo nic nie wiadomo
-
Marzenka79
- 1000p

Cześć Ewuniu
Zimno dziś jak diabli a ja znowu byłam na działeczce-mam zrobioną aerację i wertykulację na trawnikach,które po zimie aż proszą o pokarm-dziś dostały saletrę,hurtem zasiliłam też wszystkie cebulowe kwiatuszki.
Jak tam sytuacja w domku-pewnie Cię pochłonęło sprzątanko po remoncie
Co słychać na górce?
Gardenia w sumie ok tylko kiermasz towarzyszący targom kiepski...Z firm tylko królik był z cebulami a tak to kilku zwykłych handlarzy co to mają mysdło i powidło-ja u takich cebulek nie kupuję.Kasy nie miałam na co wydać-mam jedynie nowe ciemierniki,trochę cebulek lilii i karp dalii,2 pustynniki,2 piwonie-w tym jedną żółtą,floksa.
Czekam na ciepełko,dobrze,że jutro do pracy to tydzień szybko zleci,buziaki,ściskam
Jak tam sytuacja w domku-pewnie Cię pochłonęło sprzątanko po remoncie
Gardenia w sumie ok tylko kiermasz towarzyszący targom kiepski...Z firm tylko królik był z cebulami a tak to kilku zwykłych handlarzy co to mają mysdło i powidło-ja u takich cebulek nie kupuję.Kasy nie miałam na co wydać-mam jedynie nowe ciemierniki,trochę cebulek lilii i karp dalii,2 pustynniki,2 piwonie-w tym jedną żółtą,floksa.
Czekam na ciepełko,dobrze,że jutro do pracy to tydzień szybko zleci,buziaki,ściskam
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Effciu , Miło , że czasami myślisz o mnie
Lidziu , niech Ci będzie , patent na nazwę wykasowany
Marzeniu , Na nasze szczęście Na Gardenii słabiutko i zbiórka sucharków na razie zbyteczna
Ale to początek sezonu , gdyby co , daj znać 
Lidziu , niech Ci będzie , patent na nazwę wykasowany
Marzeniu , Na nasze szczęście Na Gardenii słabiutko i zbiórka sucharków na razie zbyteczna
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Effciu ściskam mocno z rana
Jak tam...po remoncie 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewuś,witam się porannie i udanego dnia życzę.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ewuniu, ja jestem akurat na etapie oczekiwania na tulipany, które wcale nie są tak ochocze jak u innych forumowiczów. Otworzył mi się przed chwilą twój wątek na pierwszej stronie z tymi pięknymi różowo-białymi tulipanami. Wyjątkowo cudne są po prostu. NIe mogłam jakoś trafić na takie. Wykopywałaś je w tzw. międzyczasie, czy czekasz na ich tegoroczną powtórkę bez wykopywania?
- Galicjanka
- 100p

- Od: 16 wrz 2013, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Składam piękne podziękowania dla Gieni i Piotra za wspaniałą gościnę, a Effci i Lidce za miłe towarzystwo i naprawdę udany dzień
A eM nie może przeboleć, że nie zabrał ze sobą kierowcy
ps. z powrotem faktycznie było rzut kamieniem
A eM nie może przeboleć, że nie zabrał ze sobą kierowcy
ps. z powrotem faktycznie było rzut kamieniem
Pozdrawiam Gosia
-
Marzenka79
- 1000p

Effciu jak tam dziewczynko? Ja dziś znowu zaliczyłam dzień na działce-porządkom końca nie widać
Kwitną mi 4 odmiany krokusów,ciemiernik i przylaszczki plus 1 stokrotka.Jak u Ciebie z kwieciem?
-
stokrotka1805
- 200p

- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Do serdecznych podziękowań dla Gieni i Piotra ja również się dołączam. Impreza super, nalewki świetne.
Ponadto chciałabym również podziękować Małgosi i Wojtkowi
, szczególnie Wojtkowi, bo odwiózł mnie z fasonem i będzie musiał wyczyścić to błocko naniesione z ogrodu Piotra.
Dzięki za wszystko!
Lidka
Ponadto chciałabym również podziękować Małgosi i Wojtkowi
Dzięki za wszystko!
Lidka
-
swistak
- 200p

- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Dziękuję Wszystkim Gosciom za zrozumienie problemu z błotkiem,ale to cały urok działki w trakcie budowy piotr
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
PRZEMYŚLACY ROZPOCZĘLI SEZON !!!
Wczorajszy dzień był dla mnie od niepamiętnych czasów cudownym dniem,ktory spędziłam z ludzmi tak samo zakręconymi jak ja hm......co niektórzy bardziej
Grupa przemyska została zaproszona w odwiedziny do Gieni i Piotra
Pomomo wczesnej pory roku w ogrodzie u Gieni i Piotra widać juz wiosne.
A to nasz gospodarz:

Tutaj nasza gospodyni Gienia w seksonych ,różowych kozaczkach z Galicjanką-Gosią

Oglądzliśmy plantacje winogron

Aronii

oraz borówki

Porządki pilnował Huligan a Stokrotka 1805 czasami chadzała własnymi drogami

A to juz cała nasza grupa ...oprucz fotografa ,ale mnie juz znacie

Dla tych ,którzy jeszcze nie znają przemyślaków od lewej Galicjanka,gospodyni Gienia (jeszcze bez nicku) ,Stokrotka1805 i gospodarz Świsak
Ogromne dzięki za cudowny dzień i miłe przyjęcie ,dziękuję wsystkim.
-- N 09 mar 2014 08:18 --
Marzenko ,zazdroszczę ci prac ogrodowych,ja sezon grzebania i porządków zacznę za tydzień.Remont sie skończył to i czasu ciut więcej bedzie a i deszcze pewnie przestaną padać.
Wczorajszy dzień był dla mnie od niepamiętnych czasów cudownym dniem,ktory spędziłam z ludzmi tak samo zakręconymi jak ja hm......co niektórzy bardziej
Grupa przemyska została zaproszona w odwiedziny do Gieni i Piotra
Pomomo wczesnej pory roku w ogrodzie u Gieni i Piotra widać juz wiosne.
A to nasz gospodarz:
Tutaj nasza gospodyni Gienia w seksonych ,różowych kozaczkach z Galicjanką-Gosią
Oglądzliśmy plantacje winogron
Aronii
oraz borówki
Porządki pilnował Huligan a Stokrotka 1805 czasami chadzała własnymi drogami
A to juz cała nasza grupa ...oprucz fotografa ,ale mnie juz znacie
Dla tych ,którzy jeszcze nie znają przemyślaków od lewej Galicjanka,gospodyni Gienia (jeszcze bez nicku) ,Stokrotka1805 i gospodarz Świsak
Ogromne dzięki za cudowny dzień i miłe przyjęcie ,dziękuję wsystkim.
-- N 09 mar 2014 08:18 --
Marzenko ,zazdroszczę ci prac ogrodowych,ja sezon grzebania i porządków zacznę za tydzień.Remont sie skończył to i czasu ciut więcej bedzie a i deszcze pewnie przestaną padać.
-
swistak
- 200p

- Od: 22 maja 2013, o 20:58
Dziękuję za mile spędzony czas,Ewci za piękne zdjęcia i zapraszam w Maju kiedy będzie cos więcej do pokazania szczególnie w kolorach,szczególnie że nie pokazałem wszystkich zdjęć,ale ciężko oglądnąć wszystko za jednym razem i zapomniałyscie wziąsć ze sobą pidżamki .piotr
- Galicjanka
- 100p

- Od: 16 wrz 2013, o 14:11