Moja działka i róże-danutab cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Natasha delikatna taki cukiereczek z mnóstwem kwiatów .Danusiu ja mam Chantal Morieux ,ale jak na razie nie jestem z niej zadowolona . Pachnie minimalnie i też nie pokazała w całości otwartego kwiatu. Ma pachnieć truskawkami z nutą starych róż i mirry. Na fotkach kwiat był cudny
Moja jest z F. Chciałam mieć coś innego niż wszyscy zamawiali czyli Versigny ,więc wzięłam Chantal

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zginął mój wpis ... a tyle się nazachwycałam bladoróżowymoi różami.
No piekne są. I tyle. Choć 2 tygodnie temu kupiłam 2 róże - czerwonawopomarańczowe. Miały jakieś nazwy, ale nie wiem gdzie podziałam karteczki.
Wzięłam sobie do serca bioróżnorodność na grządkach z różami i wsadziłam obok lawendy pstrą szałwię. Mam nadzieje, że się dogadają, a czasnek, który już przekwitł się nie obrazi.
No piekne są. I tyle. Choć 2 tygodnie temu kupiłam 2 róże - czerwonawopomarańczowe. Miały jakieś nazwy, ale nie wiem gdzie podziałam karteczki.
Wzięłam sobie do serca bioróżnorodność na grządkach z różami i wsadziłam obok lawendy pstrą szałwię. Mam nadzieje, że się dogadają, a czasnek, który już przekwitł się nie obrazi.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu,
. Doszłam do 15 stronki i jutro będę czytać dalej, ale to co zobaczyłam do tej pory to
Masz piękną kolekcję róż i powojników, a także śliczne różaneczniki
Zaznaczam, żeby jutro wrócić i dalej podziwiać Twój niezwykły ogród 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,piękne róże,szkoda,że to lato jest takie krótkie u nas.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Danusiu wspaniale kwitnie Twoja Agness Schilliger
Ma tak cudownie karbowane płatki. Jak duży krzaczek zbudowała przez te 2 lata? Natasha Richardson delikatna i zwiewna, kwiatów ma dużo, piękna 

Jadziu Natasha bardzo mi się podoba trochę za krótko trzyma kwiat ale za to ma ich bardzo dużo, kwitła prawie przez 3 tygodnie , teraz ją ścięłam i czekam na ponowne kwitnienie. Nie znam Chantal Morieux, ale też zamówiłam sobie Versigny niestety mi padła i chyba już ją nie kupię, będę chodziła do Grażynki ją podziwiać. Mnie padło kilka róż z F. Już tam nie kupuję.
Aniu /akl62/ no czasem posty znikają, chociaż nie wiem dlaczego. Może taka kombinacja będzie ciekawa. Czosnek to cebulka więc się na pewno nie obrazi na szałwię.
Dorotko bardzo miło że wpadłaś, a jeszcze mi przyjemniej że podobają Ci się moje róże i clematisy.
Małgosiu no cóż musimy cieszyć się się z tego co mamy, jeśli nie może być inaczej.
chyba że przeniesiemy się w klimat śródziemnomorski
Elwi moja Agnes rosła w pierwszym roku w donicy i zimowała w domku na działce, dopiero wiosną poszła do gruntu. Krzaczek ma około 50cm wysokości, ale pod ciężarem kwiatów łodygi się lekko zwieszają. Może w przyszłym roku krzak się wzmocni. Zobaczymy.
Dzisiaj parę clematisów. Danuta, Princess Diana, florida var. sieboldiana

Syrena wiosenny zakup Warszawska Nike

Aniu /akl62/ no czasem posty znikają, chociaż nie wiem dlaczego. Może taka kombinacja będzie ciekawa. Czosnek to cebulka więc się na pewno nie obrazi na szałwię.
Dorotko bardzo miło że wpadłaś, a jeszcze mi przyjemniej że podobają Ci się moje róże i clematisy.
Małgosiu no cóż musimy cieszyć się się z tego co mamy, jeśli nie może być inaczej.

Elwi moja Agnes rosła w pierwszym roku w donicy i zimowała w domku na działce, dopiero wiosną poszła do gruntu. Krzaczek ma około 50cm wysokości, ale pod ciężarem kwiatów łodygi się lekko zwieszają. Może w przyszłym roku krzak się wzmocni. Zobaczymy.
Dzisiaj parę clematisów. Danuta, Princess Diana, florida var. sieboldiana

Syrena wiosenny zakup Warszawska Nike

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Danusiu, Danuta cudna do zakochania
jaka okwiecona 

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka Natasha cudna...lubię takie przypudrowane różem,a Clematis Danuta warty zainteresowania...widać ,że ma potencjał... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Jak Ci się podoba kolor Syreny? Opis (odcienie brązu w początkowej fazie) u mnie mija się ze stanem faktycznym. W tym roku przesadziłem ją na wystawę, gdzie będzie miała bardzo dużo słonca, ale to chyba nie spowoduje zmiany koloru kwiatów.
- JAKUCH
Florida var. sieboldiana cudny ten clemek
.Twoja Versigny, u Ani też nie za bardzo, a u Tosi chyba szaleje .Muszę do niej zajrzeć ,żeby ja obadać w realu i sprawdzić czy warta grzechu

Jadziu u mnie nie wiem czy przeżyje-stoi suchy patyk.
Danusiu a co to za piękna Florida-jak się sprawuje?Princess Diana musi być wykopana do donicy bo zamiera-Nie pasi jej miejsce.Natasha Richardson u Ciebie popisowa róża-u mnie aż tak cudnie nie kwitła ale też miejsca ma niewiele.
Danusiu a co to za piękna Florida-jak się sprawuje?Princess Diana musi być wykopana do donicy bo zamiera-Nie pasi jej miejsce.Natasha Richardson u Ciebie popisowa róża-u mnie aż tak cudnie nie kwitła ale też miejsca ma niewiele.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Tolinko moja imienniczka co roku jest obsypana kwiatami, no i kolorek ma ciekawy taki delikatny lila.
Nelu ja też lubię takie pastelowe róże. Clematis Danuta rzeczywiście ma potencjał.
Jurku o Syrenia nic Ci w tym roku nie powiem. To zakup majowy i te kwiatki ze zdjęcia to jej pierwsze kwitnienie. Trudno ocenić ten kolor w realu. U mnie rośnie na pełnym słońcu, więc porównamy za rok.
Jadziu u Grażynki Versigny też jest piękna, więc mam ją gdzie podziwiać. Drugi raz jej nie kupię.
Aniu Florida rośnie w donicy bo naszej zimy by nie zniosła, upatrzyłam go sobie na taras bo pięknie kwitnie i bardzo długo, a nie miałabym go tam gdzie posadzić.Natasha Richardson ma u mnie dogodne miejsce więc widocznie jej to pasuje. Nie ma koło siebie żadnej innej róży. Moją Dianę zarasta Graham Thomas. Rozpanoszył się na jej pergoli. Szkoda mi go ciąć więc muszą sobie jakoś radzić oboje. Na wiosnę go mocno przytnę ale teraz mi szkoda, bo zniszczyłabym oboje.
Trochę innego klimatu

Nelu ja też lubię takie pastelowe róże. Clematis Danuta rzeczywiście ma potencjał.
Jurku o Syrenia nic Ci w tym roku nie powiem. To zakup majowy i te kwiatki ze zdjęcia to jej pierwsze kwitnienie. Trudno ocenić ten kolor w realu. U mnie rośnie na pełnym słońcu, więc porównamy za rok.

Jadziu u Grażynki Versigny też jest piękna, więc mam ją gdzie podziwiać. Drugi raz jej nie kupię.
Aniu Florida rośnie w donicy bo naszej zimy by nie zniosła, upatrzyłam go sobie na taras bo pięknie kwitnie i bardzo długo, a nie miałabym go tam gdzie posadzić.Natasha Richardson ma u mnie dogodne miejsce więc widocznie jej to pasuje. Nie ma koło siebie żadnej innej róży. Moją Dianę zarasta Graham Thomas. Rozpanoszył się na jej pergoli. Szkoda mi go ciąć więc muszą sobie jakoś radzić oboje. Na wiosnę go mocno przytnę ale teraz mi szkoda, bo zniszczyłabym oboje.
Trochę innego klimatu

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Piękny zadbany ogród
miło spaceruje się Twoimi ścieżkami 
Róże też uwielbiam w pastelowych kolorach są takie delikatne
Pieje z zachwytu nad tą bladoróżową hortensją
i takiego kolosa się dorobilaś
Clematis Danuta już mi zawrócił w głowie

Róże też uwielbiam w pastelowych kolorach są takie delikatne

Pieje z zachwytu nad tą bladoróżową hortensją

Clematis Danuta już mi zawrócił w głowie

- JAKUCH
Hortensja z różnokolorowymi kwiatami od niebieskości po róż
u mnie tylko róż
Muszę kupić w przyszłym sezonie ałun

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A u mnie tylko białe hortensje...
Piękne są liliowce w łososiowych kolorach.

Piękne są liliowce w łososiowych kolorach.