U mnie pogoda w kratke, raz ciemno i leje, raz slonce swieci - padam na twarz i kawa nie pomaga - chociaz mnie nigdy nie pomaga ale mentalnie zwalic na kawe mozna
Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Cudownej urody hortensja
Agus uszyska do gory, pomysl sobie ze jakby pogoda byla pieknista, to ciezko bylo by w pracy usiedziec a tak w perspektywie przepiekny, goracy weekend nas czeka.
U mnie pogoda w kratke, raz ciemno i leje, raz slonce swieci - padam na twarz i kawa nie pomaga - chociaz mnie nigdy nie pomaga ale mentalnie zwalic na kawe mozna
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś ogród cudownej urody, nowa rabata szaleje, a róże tak zachwycają, że nie sposób opisać... nawąchałam się, odpoczęłam, można dalej funkcjonować. Dziękuję za wsparcie 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, niesamowicie wygląda ta rabata. Stworzyłas piękne miejsce.
Może kiedyś uda mi się je zobaczyć na żywo?
Może kiedyś uda mi się je zobaczyć na żywo?
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aguś ja przy spadkach cisnienie nagle padam z nóg...jak Jula pisze nawet kawa mnie nie może dzwignąć...musiałam się chociaż chwilunie przespać...a i tak straszę dalej , dobrej nocki , jutro będzie lepiej 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś, na gorszy nastrój najlepsze takie kojące widoki...
A S. Kneipp to przystojniaczek że hej 
Nowa rabatka rozrasta się w mgnieniu oku, super Wam to wyszło
Wiesz jak pocieszyć strapioną duszę
Nowa rabatka rozrasta się w mgnieniu oku, super Wam to wyszło
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś ogród masz bajeczny ,a i wspaniale potrafisz go pokazać.....ta druga fotka aż woła........ ,,chodź......zapraszam w moje zielone objęcia, delektuj się cudownym widokiem i wszechobecnym spokojem,,....... cóż mogę więcej powiedzieć......pięknie 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też podobno była burza z niedzieli na poniedziałek. Głośna. Nic nie słyszałam
W sobotę posprzątałam w warzywniku i to wystarczyło, żebym spokojnie spała ile wlezie
Zaczynają mnie denerwować ciągłe opady, róże mogą zacząć chorować. Mogłabym zrobić oprysk, ale nie ma kiedy.
Zaczynają mnie denerwować ciągłe opady, róże mogą zacząć chorować. Mogłabym zrobić oprysk, ale nie ma kiedy.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, w ostatniej porcji zdjęć pokazujesz tę nową hortensję? Piękna!!
Wszystkie róże, bez wyjątku, masz zachwycające!!!
Chyba zaraz po Euro wybierzesz się na urlop...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Wszystkie róże, bez wyjątku, masz zachwycające!!!
Chyba zaraz po Euro wybierzesz się na urlop...
Pozdrawiam Cię serdecznie
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wszystkie róże pięknie się prezentują, wspaniałe kwity oby ten czas mógł się zatrzymać.
Wodzę oczami za Proncess of Wales, ma bardzo ładne kwiaty.
Mam W&K, jest piękna i to dzięki niej zaczęłam zwracać uwagę na Julci białaski
Sebek jak zwykle umie się zaprezentować, mój ulubieniec.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aga,przy takiej pogodzie to chyba wszyscy mają chandrę.Dzisiaj u mnie typowo jesienna pogoda,jest bardzo zimno,leje jak z cebra,a wiatr targa brzozami na wszystkie strony.Jedyne pocieszenie,że nie muszę nigdzie wychodzić,a miałam chęć iść na rynek po begonię różową z brązowymi liśćmi.Zwisających mam już tyle połamanych,że serce się kroi.U ciebie na pocieszenie letnie widoki pieknych rózyczek.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Agunia, co do hortensji to się nie martw bo w sumie mam cztery ogromne krzaczory tej damy, które dostałam od swojej Mamy i nawet ona mi mówi że jak nie chcą u mnie kwitnąć to mogę ją wywalić. Ale wywalić szkoda bo nawet duże krzaki zielone bez kwiatów też wyglądają fajnie. Ale jak sprawisz że zakwitnie to jest Twoja. Ja już zaczęłam obmyślać plan nasadzeń jak panienka się wyprowadzi, ale nie ma pośpiechu bo raczej w tym roku nie wyrobię się ani czasowo ani finansowo. Zresztą przesadzanie jesienne lub wiosenne jest pewniejsze niż w środku lata. Ale jestem otwarta na propozycje. W każdym razie jest Twoja. 
Jolu, w takim razie nie_dziękuję i umówimy się bliżej jesieni na wykopanie... oczywiście, że sprawię, że zakwitnie, bo jak nieskromnie pisałam - u mnie wszystkie ogrodowe kwitną
Swoją drogą, ciekawam co im tak pasuje... Wiewióreczka u Ciebie przeurocza! Idę zajrzeć 
Małgosiu, tak, przy deszczowej pogodzie większość chandruje (dobrze, że nie chandryczy ;-)). U mnie co prawda nie pada, ale jest okropnie, wietrznie... Znowu chcesz kupować begonie? Och, jak ja Cię rozumiem
Mam tak z różami
Szkoda tych Twoich zwisających, połamanych...
Majeczko, A Shropshire Lad zachwyciła mnie u Ciebie i wiedziałam, że muszę ją mieć... Jest przepiękna! Uwielbiam jej kwiaty, a krzak jest naprawdę dorodny, wysoki... Jedna z moich ulubienic... W tym sezonie pokazujesz takie cacuszka, że chodzę chora i tylko wzdycham... Co do W&K, to słyszałam, że u dwóch znajomych nie przeżyły zimy... Ty kupowałaś wiosną, w jednej z naszych niemieckich szkółek? Chciałabym ją mieć... Pozdrawiam
Moniko, tak - ta hortensja na ostatnich zdjęciach to Choco Bleu, o której Ci opowiadałam... jest naprawdę piękna, z tymi swoimi czekoladowymi pędami, i bardzo bym chciała, żeby bez problemu zimowała i kwitła co roku... zobaczymy jak to będzie, ale na pewno warto się o nią zatroszczyć
Tuż po EURO szykuje mi się ważna konferencja, zatem urlop za miesiąc dopiero... I ja pozdrawiam!
Ewa, masz rację - po dużym fizycznym wysiłku zwykle śpimy jak zabite... ja widać się nie przepracowałam aż tak ;-))
U mnie dziś wieje, zatem z oprysku przeciw grzybowi nici... Nie cierpię takiej pogody
Agness, bardzo dziękuję za miłe słowa
Czatuję na 12-stą część Twojego wątku ;-)
Tak, masz rację - tym drugim zdjęciem zapraszam odwiedzających w ogrodowe ramiona (nie wiedziałam po co takie ujęcie zrobiłam - teraz już wiem
)... Spokojnego dnia! (bo na słoneczny chyba nie ma szans?)
Robaczku, dzięki... to zdjęcie z Garden of Roses w towarzystwie tawuły, jest niemal pocztówkowe
Jaka u Ciebie dziś aura?
Doris, mam dokładnie tak samo jak Ty
Osuwam się wręcz przy takiej pogodzie... kawę piję, bo lubię, ale nic mi nie pomaga...
Gosiu, jeśli tylko masz ochotę wybrać się w moim kierunku, to zapraszam
Lukrecjo, potrzebne Ci teraz takie małe przyjemności... korzystaj jeśli tylko możesz z chwil w ogrodzie - one dają ukojenie
Jula, masz rację, że przy pięknej pogodzie człek przebiera nogami siedząc w biurze, ale wolę już to, niż taką denną pogodę... bura szmata na niebie mnie dołuje i tyle... Weekend ma być gorący, oby... Hortensje powoli ruszają
Małgosiu, tak, przy deszczowej pogodzie większość chandruje (dobrze, że nie chandryczy ;-)). U mnie co prawda nie pada, ale jest okropnie, wietrznie... Znowu chcesz kupować begonie? Och, jak ja Cię rozumiem
Majeczko, A Shropshire Lad zachwyciła mnie u Ciebie i wiedziałam, że muszę ją mieć... Jest przepiękna! Uwielbiam jej kwiaty, a krzak jest naprawdę dorodny, wysoki... Jedna z moich ulubienic... W tym sezonie pokazujesz takie cacuszka, że chodzę chora i tylko wzdycham... Co do W&K, to słyszałam, że u dwóch znajomych nie przeżyły zimy... Ty kupowałaś wiosną, w jednej z naszych niemieckich szkółek? Chciałabym ją mieć... Pozdrawiam
Moniko, tak - ta hortensja na ostatnich zdjęciach to Choco Bleu, o której Ci opowiadałam... jest naprawdę piękna, z tymi swoimi czekoladowymi pędami, i bardzo bym chciała, żeby bez problemu zimowała i kwitła co roku... zobaczymy jak to będzie, ale na pewno warto się o nią zatroszczyć
Tuż po EURO szykuje mi się ważna konferencja, zatem urlop za miesiąc dopiero... I ja pozdrawiam!
Ewa, masz rację - po dużym fizycznym wysiłku zwykle śpimy jak zabite... ja widać się nie przepracowałam aż tak ;-))
U mnie dziś wieje, zatem z oprysku przeciw grzybowi nici... Nie cierpię takiej pogody
Agness, bardzo dziękuję za miłe słowa
Tak, masz rację - tym drugim zdjęciem zapraszam odwiedzających w ogrodowe ramiona (nie wiedziałam po co takie ujęcie zrobiłam - teraz już wiem
Robaczku, dzięki... to zdjęcie z Garden of Roses w towarzystwie tawuły, jest niemal pocztówkowe
Doris, mam dokładnie tak samo jak Ty
Gosiu, jeśli tylko masz ochotę wybrać się w moim kierunku, to zapraszam
Lukrecjo, potrzebne Ci teraz takie małe przyjemności... korzystaj jeśli tylko możesz z chwil w ogrodzie - one dają ukojenie
Jula, masz rację, że przy pięknej pogodzie człek przebiera nogami siedząc w biurze, ale wolę już to, niż taką denną pogodę... bura szmata na niebie mnie dołuje i tyle... Weekend ma być gorący, oby... Hortensje powoli ruszają
- majka411

Aga W&K kupiłam od Austina.
Polecam jest wyjątkowa.
Dziękuję, Majeczko
W takim razie, muszę się chyba wpisać do zamówienia... Zaczyna się 
- majka411

Aga, poczekaj jak wszystkie się zaprezentują